Vålerenga v Ull/Kisa 30.01.2020

 

Torsdag 30.01.2020: Vålerenga v Ull/Kisa

På denne tiden av året har jeg normalt for lengst kommet meg opp i et tosifret antall kamper, selv om jeg aldri tidligere har sett kamp i Norge i januar. Det var en nokså uvant situasjon for meg, da min årvisse romjuls- og nyttårs-tur til UK måtte utgå for første gang siden 2008. Det hadde så langt blitt med et par hockeykamper der jeg hadde sett Stjernen borte mot Vålerenga og M/S. Jeg var nå ganske sulteforet, og valgte derfor å ta turen inn til Oslo for å se treningskamp mellom Vålerenga og Ull/Kisa. Spesielt siden den tidlige kampstarten lot seg kombinere med ishockey og Stjernens bortekamp mot Grüner noen timer senere.

Kampen skulle visst opprinnelig vært spilt i LSK-hallen, men hadde blitt flyttet til Vålerengas treningsbane på Valle Hovin. Etter å ha bussen inn til Oslo, tok jeg derfor T-banen til Hasle og gikk den ikke altfor lange biten derfra til Vallefeltet og klubbens treningsbane et steinkast fra Valhall Arena. Der var det flere personer som hadde møtt opp for å se Eliteserie-klubben Vålerenga spille treningskamp mot Ull/Kisa fra 1. divisjon, og blant de var flere banehoppere. FFK-fansen var i så måte godt representert, for i tillegg til meg selv kom snart både det nye groundhopper-paret Elisabeth & Marius, og også Jonas. Av andre tilstedeværende var det kanskje ikke mest overraskende å finne Ray Tørnqvist, og jeg slo av en prat med ham mens treningskampen ble blåst i gang.

Det var liten tvil om hvem som var det beste laget, for Vålerenga styrte fullstendig fra start, og allerede i kampens tredje minutt kunne Peter Michael sette inn 1-0. Bård Finne doblet ledelsen etter et snaut kvarter, og i det 27. minutt sørget Felix Horn Myhre for at det sto 3-0 til pause. Den ledelsen kunne vært større, for VIF kom gang på gang til farligheter; spesielt var det en rekke tilfeller der de spilte seg ned til dødlinja, trakk seg innover og la inn i feltet der det ble farligheter. Men Kisa slapp altså unna med å plukke tre baller ut av nettet før pause, uten selv å ha vist voldsomme takter offensivt. Det ble med en og annen halvskummel kontring, i tillegg til et godt frispark som VIF-keeperen reddet.

Hjemmelaget fortsatte der de slapp etter hvilen, og kun sekunder ut i andreomgangen sørget Brede Sandmoen for 4-0. Det femte lot vente litt på seg, men i det 77. minutt scoret Deyvver Vega dagens mål med et skudd i krysset fra utenfor 16-meteren. 6-0 kom som følge av et snodig selvmål der en Kisa-spiller skulle bryste ballen tilbake til egen keeper som fomlet litt. Selv om det så alt annet enn klart ut fra min posisjon, får man tro dommeren og hans linjemann hadde bedre utsikt til situasjonen da de dømte mål. Helt på tampen scoret Sandmoen sitt andre og fastsatt sluttresultatet til 7-0 foran det jeg talte meg frem til å være 172 skuelystne.

For en som ikke unner Fagermo og Vålerenga suksess kommende sesong, er det kanskje lov å håpe at denne kampen sa mer om Ull/Kisa enn om Vålerenga? Om så er tilfelle, har laget fra Jessheim en jobb å gjøre før sesongstart…om det nå i det hele tatt skulle bli noen 2020-sesong. FFK-gjengen brøt opp, og mens Elisabeth gikk hjem for å jobbe, ble Marius med henne men lovet å dukke opp i Grünerhallen. Jonas valgte å bli med meg der jeg strenet av gårde for å komme meg med en buss nedover mot Dælenenga-området. Vi kom oss til slutt dit ned og slo oss ned på The Shamrock Pub, og både mat og et par-tre seidler med øl var gjort kål på da Stjernen-fansen begynte å innta stedet. Snart kom også Marius som lovet, og for å gjøre en lang historie kort, fikk vi se Stjernen vinne 9-2 på bortebane før jeg beveget meg hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 126:
Vålerenga v Ull/Kisa 7-0 (3-0)
Friendly
Valle Hovin kunstgress, 30 January 2020
1-0 Peter Michael (3)
2-0 Bård Finne (15)
3-0 Felix Horn Myhre (27)
4-0 Brede Sandmoen (46)
5-0 Deyvver Vega (77)
6-0 Own goal (80)
7-0 Brede Sandmoen (89)
Att: 172 (h/c)
Admission: Free

Next game: 01.02.2020: KFUM Oslo v Fredrikstad
Previous game: 16.12.2019: FC København v Odense BK
Previous Norwegian game: 11.12.2019: Lillestrøm v Start

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg