FC København v Odense BK 16.12.2019

 

Mandag 16.12.2019: FC København v Odense BK

Det var klart for turens siste dag, og jeg skulle tilbake til København med 10.45-toget fra Aarhus. Denne dagen valgte jeg å innta min frokost på hotellet i Viby, og etter å ha sjekket ut tok jeg i god tid toget derfra inn til Aarhus H. Jeg kom meg der med det planlagte tog mot hovedstaden, og fikk meg litt ekstra søvn på den drøyt tre timer lange reisen mellom Danmarks to største byer. Jeg fikk raskt sjekket inn på City Hotel Nebo, og med pikkpakket slengt fra meg kunne jeg spasere en tur ned i Kødbyen for å teste en ny pub. Denne gang var det Fermentoren som skulle til pers, og i tur og orden fikk jeg lesket strupen med deres egen Yippie IPA, Tiny Rebel sin Pineapple Express IPA og til slutt Ebeltoft Gårdsbryggeris Lust For Life IPA. Med øltørsten midlertidig slukket kunne jeg for andre gang på få dager sette kursen mot kamp på Parken Stadion.

Fire dager tidligere hadde jeg sett FC København v Malmö FF i Europa League, og jeg trorr ganske sikkert jeg aldri tidligere har gjort en revisit så raskt etter å ha besøkt et nytt stadion for første gang. Således var dette en litt historisk begivenhet, men det hadde selvsagt bakgrunn i at det var den eneste kampen som ble spilt i Danmark denne dagen, før det også der var på tide med en vinterpause. Etter å igjen ha tatt metroen til stasjonen Trianglen var det som sist få meter å gå opp til Parken, men forskjellen denne gang var at det dreide seg om Superligaen snarere enn Europa League. Derfor var det nokså overraskende at jeg måtte ut med hele 175 kroner for en bortebillett, og det var 25 kroner mer enn jeg betalte for billett til Europa League-kampen! Det kan kanskje ha noe med at jeg denne gang kjøpte i billettlukene på kampdagen fremfor å kjøpe på nettet, men likevel noe overraskende.

Det var OB – eller Odense Boldklub om man vil – som var gjester denne mandagskvelden, og beslutningen om å velge bortetribunen hadde ikke kun bakgrunn i at jeg vel egentlig håpet på en borteseier. Etter at jeg hadde sett torsdagens europacupkamp fra øvre del av hjemmetribunen bak det ene målet, var det også greit med litt variasjon for å se litt mer av anleggets indre. Igjen forserte jeg Parkens innvendige trapper med dødsforakt, og kom meg etter hvert opp. For å gjenta meg selv, ble fusjonsklubben FC København stiftet i 1992, som en sammenslåing av toppsatsingen til Kjøbenshavn Boldklub (KB) og B 1903, som samtidig har fortsatt breddesatsingen under egne navn i lavere divisjoner. I den forbindelse skal det nevnes en par ting – spesielt rundt KB, som har en historie helt tilbake til 1876. De hadde for første gang fotball på menyen i 1878, og det gjør de faktisk til Europas eldste ikke-britiske fotballklubb. Samtidig er det fortsatt den klubben med flest danske seriemesterskap; hele 15 i tallet – inkludert de to første i 1913 og 1914. Nå man legger til at Gentofte-klubben B 1903 hadde sju seriemesterskap, var det vel aldri tvil om at fusjonsklubben FCK ville bli en stormakt i dansk fotball.

De vant ligaen på første forsøk, og det har siden den gang blitt totalt 13 seriemesterskap og 8 danske cuptitler. De som husker Royal League, vil jo vite at FCK også satt sitt preg på den turneringen. Det ble med tre utgaver, og alle endte med dansk seierherre etter at FCK vant de to første utgavene (etter finaleseire over henholdsvis IFK Göteborg og Lillestrøm) mens de tapte den heldanske finalen mot erkerival Brøndby i den hittil siste utgaven i 2006/07. Nå var det ligaspill i Superligaen det skulle dreie seg om, og før helgens runde hadde FC København på sin andreplass hatt sju poeng opp til ledende FC Midtjylland og ti poeng ned til treer AGF Aarhus, men med AGFs borteseier over FC Midtjylland i Herning dagen før, kunne FCK knappe litt innpå forspranget. OB på sin side hadde før helgen innehatt en femteplass, 16 poeng bak sitt vertskap for kvelden.

Det var likevel OB som tok ledelsen i kampens sjuende minutt, godt assistert av FCKs Viktor Fischer som valgte å legge ut på et lite dribleraid i eget felt. Det straffet seg da Mathias Greve stjal ballen, og han igjen serverte Anders Kvindebjerg Jacobsen som elegant vippet inn 0-1. Deretter la gjestene seg bakpå og lot FCK overta spillet, men det nærmeste hovedstadsklubben kom utligning før pause var en avslutning fra Rasmus Falk som traff stolpen. Det var god stemning blant bortefansen som nok begynte å få forhåpninger om å kunne ta med seg tre poeng tilbake til Fyn. Det ville i så fall være første OB-seier over FCK i Parken siden august 2003, men det var selvsagt 45 minutter igjen. Pausen ble for min del benyttet til å ta en ny tur ned trappegangene for å unne meg en røykepause, og deretter til å hente forsyninger i form av pølse og øl.

FCK dominerte totalt etter hvilen, men slet med å bryte ned OB-forsvaret. Michael Santos hadde en god mulighet etter en drøy times spill, men OB-keeper Oliver Christensen vartet opp med en fin redning. Med ti minutters tid igjen fikk FCK straffespark etter en duell i feltet der dommeren mente at Santos ble lagt ned på ufint vis. Tre minutter tidligere hadde Ståle Solbakken byttet inn Pieros Sotiriou, og det var han som nå tok straffesparket og utlignet til 1-1. Et drøyt minutt senere fullførte den kypriotiske innbytteren snuoperasjonen da han steg til være og headet inn 2-1. Med det knuste han OBs håp om poeng, for da de til tross for en aldri så liten sluttspurt aldri klarte å finne noen utligning, endte det 2-1 foran 12 226 tilskuere, og de måtte ta turen tilbake til Fyn uten poeng. For min del signaliserte det slutten på fotball-året 2019, for grunnet diverse forpliktelser ble for første gang siden 2008 dessverre ingen romjuls- og nyttårs-tur til UK denne gang. Etter å ha avsluttet kvelden med en tur innom et par serveringssteder, trakk jeg meg tilbake til hotellet og fikk meg omsider litt søvn før hjemreisen dagen etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
FC København v Odense BK 2-1 (0-1)
Superligaen
Parken Stadion, 16 December 2019
0-1 Anders Kvindebjerg Jacobsen (7)
1-1 Pieros Sotiriou (pen, 80)
2-1 Pieros Sotiriou (82)
Att: 12 226
Admission: 175 DKK
Programme: None

Next game: 30.01.2020: Vålerenga v Ull/Kisa
Next Danish game: 28.02.2020: Viborg FF v Hvidovre IF
Previous game: 15.12.2019: FC Midtjylland v AGF Aarhus

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg