KFUM Oslo v Fredrikstad 01.02.2020

 

Lørdag 01.02.2020: KFUM Oslo v Fredrikstad

To dager etter at jeg hadde min seneste start på et fotball-år siden 2008, tok jeg igjen turen inn til Oslo for å se kamp. Dagens plan var å se FFK starte sesongoppkjøringen med treningskamp borte mot KFUM Oslo, for deretter å sette kursen mot Lillestrøm og se treningskampen Lillestrøm v Tromsø. Etter å ha ankommet Oslo bussterminal, gikk turen videre med Ljabru-trikken, og jeg ble med så langt som til holdeplassen Sportsplassen. Til tross for navnet, var det ikke der jeg nå skulle se kamp, for sportsplassen som holdeplassen tar navnet fra brukes neppe til fotball. I stedet måtte jeg traske fem minutters tid i oppoverbakke for å komme meg til KFUM Arena, som de fleste vil vite ligger langs Ekebergveien, midt i området der man om sommeren spiller Norway Cup.

Årets første treningskamp for 2. divisjons-klubben FFK bød altså på motstand fra 1. divisjon i form av KFUM Oslo. Den klubbens fulle navn er KFUM-kameratene Oslo, og den ble stiftet i 1939. Så sent som i 2008 spilte ‘Kåffa’ 3. divisjons-fotball, men etter mange år i den divisjonen klarte trener Ståle Andersen det året å lede de til avdelingstittel og senere opprykk etter kvalik-seier over Høland, som vant en av divisjonens øvrige avdelinger. De etablerte seg i 2. divisjon, og i 2015 sikret de seg opprykk til 1. divisjon. Der endte debutsesongen med nedrykk, men i 2018 sikret de seg retur til nivå to etter å ha fulgt opp 2. plassen med å ta seg av FFK og Åsane. Om klubben av mange var nedrykkstippet, overrasket de stort i 2019-sesongen og endte opp med en imponerende 4. plass. Det betød kvalik til Eliteserien, og der slo de ut Kongsvinger før de omsider måtte gi tapt for et Start som senere tok opprykket.

Forrige gang undertegnede så kamp på KFUM Arena var da de jaget opprykk høsten 2015 og fikk besøk av opprykksrival Tromsdalen. Mitt førsteinntrykk var nå at KFUM Arena hadde endret seg relativt lite siden den gang, der anlegget fortsatt domineres av en åpen tribune som strekker seg i hele banens lengde på den ene langsiden. Rundt resten av anlegget er det relativt åpent, med kun nett som ‘skjermer’ mot eksempelvis Ekebergveien som går forbi rett på utsiden. KFUM holdt for øvrig lenge til i Oslo sentrum, og det var på første halvdel av 1970-årene at de flyttet til Ekeberg. Dagens KFUM Arena åpnet i 2007, men det har de siste årene vært flere planer for utvidelse eller oppgradering av anlegget, uten at jeg kan si hva status er der. Ved mitt tidligere besøk skal det forresten ha blitt satt publikumsrekord, men den ble senere slått grundig da 1 860 møtte opp for å se cupkamp mot Vålerenga i 2016.

Den var selvsagt på ingen måte i fare for å slått denne lørdagen, for de var naturlig nok ikke akkurat horder av folk som hadde møtt opp for å se Østfolds fotballstolthet komme på besøk. Nå begynner det vel uansett å bli en stund siden et besøk fra FFK fikk folk til å gå mann av huse, men for å foregripe begivenhetenes gang noe, talte jeg etter hvert i hvert fall 129 tilskuere. Blant de var det ikke overraskende et par kjente fjes å se. Dog var det noen groundhoppere med FFK-sympatier som glimret med sitt fravær grunnet andre forpliktelser, så sammen med Elisabeth og hennes firbeinte kompanjong måtte jeg vel ta det ansvaret denne gang. De var tydeligvis også flere tilreisende fra plankebyen, også da groundhopperen Marius Helgå som hadde valgt seg samme dobbel som meg denne dagen.

FFK hadde flere fravær og stilte blant annet uten Henrik Kjelsrud Johansen, men de fikk likevel hull på byllen da Nicolai Solberg fikk stå nokså alene og heade et for anledningen sortkledd FFK i ledelsen i det 14. minutt. Mot motstand fra divisjonen over synes jeg det så nokså bra ut med FFK-øyne, og det ble med det ene målet i en første omgang der jeg var temmelig godt fornøyd med det de leverte. De var til tider friske fremover, og virket å ha relativt god kontroll bakover, men sesongen i fjor viste oss jo at det ikke er mot antatt god motstand FFK har problemer og surrer bort poeng, så man får vel bare håpe at man i år også kan finne ut av antatt dårligere motstand som legger seg lavt.

Begge lag gjorde flere bytter i pausen, og en av de som kom innpå for FFK var Marius Hagen. Han skulle gjøre seg bemerket, og andreomgangen hadde knapt startet før han doblet ledelsen. Hans skudd så ut til å gå via et Kåffa-bein før den fant veien til nettmaskene, og dermed 0-2. Snaut tjue minutter ut i omgangen fikk samme Hagen direkte rødt kort etter en heftig takling. Hjemmelaget fikk etter dette naturlig nok mer ball og tok litt over banespillet, men FFK forsvarte seg godt og vant de viktige duellene inne i feltet. KFUM kom seg til et par halvfarlige sjanser mot slutten av kampen, men FFK holdt ut, og det endte 0-2.

En fin start på sesongoppkjøringen for FFK, men i treningskampene har det jo også sett ganske så strålende ut tidligere. For KFUM sin del har jeg jo naturlig nok ikke den samme innsikten, men jeg vil tro at de ikke var helt tilfreds med dagens forestilling, selv om det var årets første kamp. Det kan jo forresten bli spennende å se om KFUM kan klare å gjenta bragden fra forrige sesong. For FFKs del er det jo selvsagt kun opprykk som gjelder også i år. Selv gikk jeg temmelig raskt over til bussholdeplassen på andre siden for å starte ferden mot dagens andre kamp; oppe i LSK-Hallen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
KFUM-kameratene v Fredrikstad 0-2 (0-1)
Friendly
KFUM Arena, 1 February 2020
0-1 Nicolai Solberg (14)
0-2 Marius Hagen (47)
Att: 129 (h/c)
Admission: Free

Next game: 01.02.2020: Lillestrøm v Tromsø
Previous game: 30.01.2020: Vålerenga v Ull/Kisa

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg