Rakkestad v Sprint-Jeløy 10.09.2021

 

Fredag 10.09.2021: Rakkestad v Sprint-Jeløy

Om man er avhengig av å reise kollektivt, er det enkelte av banene i Østfold-kretsen som er fullstendig håpløse å komme seg til og fra for å se kamp. For visse andre er det slik at det som normalt er vrient, lar seg greit gjøre dersom man vet å benytte seg av mulighetene da kamptidspunktet gjør det mulig å ta turen. En slik anledning åpnet seg denne fredagen i Rakkestad, for normalt sitt ville jeg ikke kunnet komme meg tilbake mot Fredrikstad med avspark klokken 20.00 som de synes å være veldig glad i. Når de denne kvelden skulle møte Sprint-Jeløy en time tidligere med avspark klokken 19.00, ville jeg også rekke siste bussen tilbake til Sarpsborg for å kunne ta meg videre hjemover derfra.

Den sjansen aktet jeg ikke å la gå fra meg, så jeg satt kursen mot Sarpsborg, men etter et bussbytte der, kom jeg heldigvis snart videre med kurs for Rakkestad, der jeg ankom med rundt halvannen time til kamp. Rakkestad er administrasjonssenter for kommunen med samme navn, og tettstedets omtrent 4 800 innbyggerne utgjør over halvparten av kommunens innbyggertall. Rakkestad er også en av Norges største landbrukskommuner, og det bærer næringslivet der preg av. Stedet har en jernbanestasjon som er endestasjon på Østfoldbanens østre linje som tidligere jeg videre til Sarpsborg, men nå er det kun noen rushtidsavganger som betjener Rakkestad, mens øvrige tog starter og ender i Mysen.

Når jeg først befant meg i Rakkestad, var det greit å også benytte anledningen til å stikke innom Brødrene Ringstad sitt utsalg tilknyttet den lokale Kiwi-butikken for å hamstre litt kjøttvarer. Med leverkaker og et lite utvalg pølser handlet inn før stengetid, var det på tide å få seg en matbit før kamp, og en porsjon biffsnadder ble satt til livs på Charlie’s Diner før jeg tuslet ned til Rakkestad Stadion, der jeg tydeligvis hadde ankommet bakveien. Det var kun på den andre siden at de hadde stilt seg opp for å ta betaling ved et provisorisk inngangsparti i form av et bord, og ærlig som jeg er, gikk jeg dit bort for å betale. 50 kroner for voksne og 20 kroner for honnør var prisen man ble avkrevd, og etter å ha bidratt med min skjerv, var jeg bortom kiosken for å kjøpe noe å drikke og fikk samtidig lov til å sette matvarene mine i deres kjøleskap.

Rakkestad Idrettsforening ble stiftet i 1914, mens skyttergravskrigen var i full gang i Europa. I starten skal det bare ha vært fotball på programmet, men senere har flere idretter kommet til. Om vi holder oss til fotballen, er det vel liten tvil om at klubben er mest kjent for å fostre en av de mestvinnende fotballspillerne i norsk fotball; nemlig Bent Skammelsrud. Klubben har nå spilt i 4. divisjon siden nedrykket fra 3. divisjon i 2010, da man gjorde en omstrukturering ved å begrense antall lag i divisjonen. Denne kvelden ventet tøff motstand mot et opprykksjagende Sprint-Jeløy som sammen med Råde må sies å være favorittene i avdelingen.

Rakkestad Stadion ble bygget på dugnad i 1952, med spade og trillebår. Tilskuerfasilitetene er å finne på den ene langsiden, der man på midtpartiet har anlagt en åpen tribune bygget inn i en gressvoll. Der finner man også klubbhuset som også det ble bygget på dugnad og åpnet i 1989. Rakkestad Stadion var for øvrig arrangør av allround-NM på skøyter for kvinner i 1961, men siden den gang har det åpenbart skjedd ting her. Blant annet har gressmatta beklageligvis blitt byttet ut med kunstgress, slik tiden dessverre tydeligvis krever. Det skjedde visstnok i forkant av 2005-sesongen.

Rakkestad lå på en 11. plass og sto med to poeng etter sine fire første kamper, men kom fra poengdeling mot tilsynelatende sterke Kvik Halden 2. Gjestene fra Jeløya hadde full pott etter sine tre kamper, og ville med seier komme seg á poeng med serieleder Råde som også hadde full pott men hadde spilt en kamp mer. Det var da på forhånd også Råde og Sprint-Jeløy som var ventet å gjøre opp om tittelen, mens Rakkestad av mange er tippet på nedre halvdel, så det ga ikke altfor høy odds å tippe borteseier på Rakkestad Stadion denne kvelden. I en amputert sesong som i år, skal man imidlertid ikke ha mange feilskjær.

Allerede i kampens andre minutt hadde Sprint en stor sjanse, men det ble blokkert to ganger før en avslutning endte i nettveggen. Etter sju minutter var gjestene dog i front, og det på nokså spektakulært vis da Ervin Kozica tok et innoverskrudd hjørnespark som gikk rett i mål i det bortre krysset. Tjue minutter senere doblet Sprint ledelsen ved Thomas Måleng, og det sto fortsatt 0-2 til pause etter en omgang der Sprint hadde dominert. Rakkestad fremsto overhodet ikke som noe dårlig lag, men Sprint virket ikke uventet veldig gode og ledet fortjent da de gikk i garderoben for å samle litt krefter før de siste 45 minuttene mens speaker opplyste at vi var 110 tilskuere til stede på Rakkestad Stadion.

I det 58. minutt rundt Alban Ramadani den utrusende Rakkestad-keeperen og satt inn 0-3, men Rakkestad svarte nesten direkte men en stor dobbeltsjanse, og deretter en ny god mulighet et halvt minutt senere. Ti minutter etter Sprints tredje mål, kom det fjerde da Marcus Moberg økte til 0-4, og i det 82. minutt fikk innbytter Aleksander Braun Andersen være med på moroa ved å sette inn 0-5. Det var liten tvil om hvem som var det beste laget, og etter ytterligere noen gode Sprint-sjanser mot slutten, ble sluttresultatet fastsatt til 0-6 på overtid. Det så for meg ut som et selvmål av Adrian Dalsjø men Tim Andre Reinback har blitt kreditert.

Tre velfortjente poeng ble med tilbake til Jeløya, og det blir spennende å følge den forventede duellen mellom Sprint og Råde. Rakkestad får satse på å holde nok lag bak seg, men fremsto til tross for stortap egentlig på en måte som gjør at jeg tror de skal ha en god mulighet til det. Etter å ha hentet mine matvarer fra kiosken, gikk jeg selv for å ta bussen tilbake til Sarpsborg, men klarte ikke å finne noen bussholdeplass i riktig retning der det sto den skulle være. Bussen stoppet likevel for mitt signal, og den kvinnelige sjåføren ga med et smil uttrykk for at man ikke var fullt nøye på det her ute. Tilbake i Sarpsborg slapp jeg heldigvis å tilbringe altfor lang tid før en av bussene tilbake mot Fredrikstad hadde avgang, og jeg kunne etter hvert låse meg inn hjemme fornøyd med dagens dont.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 159:
Rakkestad v Sprint-Jeløy 0-6 (0-2)
4. divisjon Østfold
Rakkestad Stadion, 10 September 2021
0-1 Ervik Kozica (8)
0-2 Thomas Måleng (28)
0-3 Alban Ramadani (58)
0-4 Marcus Moberg (68)
0-5 Aleksander Braun Andersen (82)
0-6 Tim Andre Reinback (90+2)
Att: 110
Admission: 20 NOK (concession)

Next game: 11.09.2021: Selbak v Sarpsborg FK
Previous game: 09.09.2021: Fredrikstad G19 v Nordstrand G19

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg