Selbak v Sarpsborg FK 11.09.2021

Lørdag 11.09.2021: Selbak v Sarpsborg FK

Denne lørdagen skulle for min del egentlig stå i ishockeyens tegn, med Stjernen som skulle serieåpne mot Vålerenga i Stjernehallen, men jeg så også mulighet til å først få med en fotballkamp, og da var oppgjøret mellom Selbak og Sarpsborg FK på Selbak Stadion praktisk i så måte. Med kjentfolk nå involvert, bød også på nok en mulighet til å få tatt en kikk på i hvilken grad de var i ferd med å få litt skikk på et Selbak-lag som har hatt en usedvanlig vanskelig oppkjøring til sesongen. Tidligere i år meddelte de som kjent at de så seg nødt til å trekke sitt A-lag, men heldigvis ombestemte de seg innen tidsfristen etter at Flemming Johansen kom inn som trener og brukte sitt nettverk til å stable et lag på bena.

Slik situasjonen var i klubben, var nok det viktigste for Selbak å klare å stille lag, slik at de slapp å starte på nytt igjen i 7. divisjon senere. Når de nå har klart det, får neste mål være å holde seg, og det kan bli meget utfordrende i seg selv. Hjemmekampen mot SFK var dog en av kampene jeg mistenkte at Selbak muligens kunne klare å ta poeng fra, selv om sarpingene på et eller annet vis hadde vunnet seriepremieren borte mot Østsiden. Etter det hadde de imidlertid gått på en skikkelig smell med 0-10 hjemme mot Råde, og sto nå med 2-0-2 og seks etter fire kamper. Selbak hadde på sin side fortsatt ikke kommet i gang med poengsankingen, etter at samtlige fire kamper hittil var tapt.

Selv om jeg personlig foreløpig har regnet Selbak Stadion som én bane, består anlegget der av to baner, og jeg har for ordens skyld tidligere sett kamper på begge to. Åsted for dagens kamp skulle heldigvis være hovedbanen med sitt naturgress og sin noe vaklevorne, lille tretribune på den bortre langsiden. På motsatt langside finner man laglederbenkene og parkeringsplassen som ligger mellom hovedbanen og den spartanske kunstgressbanen ved siden av. Bak det bortre målet har Selbak Turn- & Idrettsforening sitt klubbhus, og under dets overbygg satt en kjenning i form av min kompis Anders Askedal, som nå har påtatt seg rollen som oppmann i klubben.

Hva selve kampen gjelder, nøyer jeg meg i denne omgang med et nokså kort referat, og i så måte kan jeg fortelle at Selbak tok ledelsen fra straffemerket etter et snaut kvarter. René Olsen var sikker fra straffemerket, og dermed 1-0. Der vi søkte tilflukt under klubbhusets overbygg, kunne veteranene applaudere fornøyd og begynne å drømme om sesongens første poeng. Det skulle det også bli, men de måtte nøye seg med ett, for Aleksander Bach Kruse utlignet for sarpingene etter en halvtime. Det var egentlig ikke helt ufortjent, men kun noen minutter senere var Selbak nære på å ta ledelsen igjen, da en av deres spillere vant en duell med keeper og headet i tverrliggeren. Det sto 1-1 halvveis.

Det var i andre omgang sjanser begge veier, og SFK burde tatt ledelsen da Clirim Sulimani var alene gjennom men avsluttet i nettveggen. Det var tydelig at sarpingene av en eller annen grunn følte seg svært misfornøyd med dommeren og mente seg bortdømt, for klagingen på kamplederen vedvarte gjennom hele andreomgangen, og ga seg ikke selv da en av lederne fikk se det gule kortet på overtid. Innen den tid hadde Selbak hatt et par store sjanser helt på slutten, men det endte 1-1. Sarpingens klaging på dommertrioen fortsatte også etter at det hadde blitt blåst for full tid, mens jeg hadde andre planer enn å bli værende. Nå var det nemlig bare å komme seg i Stjernehallen for å se Stjernen starte sesongen med en deilig seier over Vålerenga.

Selbak v Sarpsborg FK 1-1 (1-1)