Gresvik v Trøgstad/Båstad 20.06.2022

Mandag 20.06.2022: Gresvik v Trøgstad/Båstad

Mandag kveld, og etter en fotballfri søndag var det ingen grunn til å ikke få med seg en kamp igjen. På Østfold-menyen var det to kamper mellom to førstelag, og av de var en her i regionen, så jeg blinket meg nokså raskt ut oppgjøret mellom Gresvik og Trøgstad/Båstad. Nå hadde jeg uansett bestemt meg for å dra dit, men siden Trondalen likevel kan være litt kronglete å ta seg til med kollektivtransport, var jeg glad for at Jon Erik ble med, og ikke bare fordi han kjørte, for vi har det alltid trivelig sammen. Han mente dessuten at han burde ta turen siden han ikke hadde fått registrert noen kamp her på Groundhopper-appen (nå Futbology).

Det har som tidligere nevnt skjedd mye her i Trondalen siden FFK var på besøk her i cupen i 2005. Mye av skrenten som den gang var full av folk er sprengt vekk for å lage vei til det nye feltet oppe i veien, og gressbanen som den gang ble brukt ligger dessverre ubrukt hva A-laget gjelder, siden de kun spiller på kunstgressbanen ved siden av. Nå skal etter hvert dessverre også gressbanen få kunstgressdekke, for gress kan man tydeligvis ikke lenger spille på her til lands. Jeg har ingen problem med å se noen av argumentene fra klubbenes side, men synes likevel det er synd, og som den tradisjonalisten jeg er, skal jeg heller ikke stikke under en stol at det er en av grunnene til at jeg gjerne helst rømmer landet for å se fotball.

Det var uansett en ørliten avsporing, men vi ankom uansett Trondalen og ble stående i samtale med Gresvik-kæll og FB-journalist Kristian Bolstad, som Jon Erik huket tak i. Vi fikk snart også selskap av Trond Sæterøy, som hadde tatt turen fra Sarpsborg, og da utgjorde vi igjen en fin trio som kunne gjøre oss klare for avspark i denne kampen i 5. divisjon Østfold. I toppen var det en duell mellom Selbak, Askim Fotball, og Idd, mens Gresvik lå på en sjetteplass i sjiktet bak. Kveldens bortelag var Trøgstad/Båstad, og de hadde på sin side sitt fulle hyre med å holde jumboen Lervik bak seg i bunnen av tabellen.

Allerede i kampens første angrep holdt gjestene på å få en sjokkstart, og var veldig nære på å ta ledelsen med en avslutning som traff stolpen idet jeg sikret meg et blinkskudd av akkurat dette. Dette skulle imidlertid vise seg å bli Trø/Bå sin største sjanse i kampen, for det var Gresvik som snart tok tak, og i de femte minutt kom det første målet til hjemmelaget signert Aram Khalid som lobbet inn 1-0 over en keeper på halvdistanse. De som nå forventet en fartsfylt affære ble dog skuffet, for etter dette bar kampen preg av svakt tempo, dårlig presisjon og mye surr og balltap. Likevel var det vertene som hadde initiativet, mens bortelaget satset på å lempe ballen opp i håp om at de der fremme skulle finne på noe. Det klarte de ikke, og det sto derfor fortsatt 1-0 da lagene gikk i garderoben med en fortjent ledelse til Gresvik.

Gresvik hadde en enorm sjanse tidlig i andre omgang, men måtte vente til det 58. minutt før ledelsen ble doblet. Da kom de på en kontring tre mot to, og selv om de holdt på å surre bort mulighet, fikk Patrick Lien satt inn 2-0. Vi kunne ikke helt se for oss hvordan Trø/Bå skulle kunne snu dette, og det klarte de da heller ikke, for i stedet sto tre tjue minutter senere 3-0 etter et flott angrep der Gresvik spilte seg fikst gjennom forsvaret og Vetle Nilsen fastsatt sluttresultatet til 3-0. En fullt fortjent hjemmeseier, og det var det som gjaldt for Gresvik denne kvelden. Vi takket raskt for oss og satt kursen hjemover .