Hobøl v Badebyen Drøbak 21.06.2022

 

Tirsdag 21.06.2022: Hobøl v Badebyen Drøbak

Det er trivelig når klubber som tidligere har trukket A-laget sitt returnerer og stiller lag igjen, og det var tilfellet med Hobøl i år. Dermed fikk jeg også en ny klubb å besøke, og selv om jeg og Stig-André Lippert fikk med oss en treningskamp på kunstgresset der allerede i februar, var det ‘hovedbanen’ Tomterbanen med sitt deilige naturgress jeg hadde ivret litt etter å besøke. Det var bare å vente på at det skulle bli litt varmere i været og de kunne begynne å bruke den, og jeg blinket meg etter hvert ut kampen mot Badebyen Drøbak siden det da også ville være et annet førstelag involvert

Jeg foreslo dette for Trond Sæterøy, og heldigvis likte han tydeligvis idéen, for planen ble etter hvert lagt. Trond kom ikke for å hente meg på sin hvite hest, men i sin bil, og satt kursen nordover mot Tomter. Det er et tettsted som ligger omkring fire mil sør for Oslo og som har rett i overkant av 2 000 innbyggere. Her befinner vi oss rett ved den tidligere Akershus-grensen, og Tomter var det største tettstedet i tidligere Hobøl kommune, men sorterer nå under Indre Østfold kommune. Vi fant ut at vi hadde beregnet nokså god tid, og parkerte med rundt 35 minutter til avspark, så det var tid til å kikke seg litt rundt først.

I vintermørket hadde det ikke vært altfor mye å se av Tomterbanen da Lippert og jeg hadde vært her for å se kamp på kunstgressbanen i februar, men nå kunne jeg skue utover en bane som ligger flott til nede i en ‘gryte’, og som til og med har en hoppbakke som nærmeste nabo og interessant bakteppe bak det ene målet. Tilskuerfasilitetene består av noen benkerader i det den store gressbakken på nærmeste langside, og rett bortenfor disse er det en liten fjellknaus der en gjeng unge ‘ultras’ etter hvert tok oppstilling med bannere, trommer og sang. Jeg fikk umiddelbart inntrykk av at Tomterbanen er et svært trivelig sted å se fotball.

Jeg hadde blitt fortalt at Tomterbanen slett ikke hadde vært i bruk på mange år – siden lenge før Hobøl også trakk sitt A-lag, ifølge en kar jeg hadde snakket med. Andre får eventuelt rette på meg vedrørende dette. I så fall er det utrolig imponerende å se hvordan de har fått orden på den flotte gressmatta, som de tydeligvis har lagt ned mye tid og ressurser i. Dette kan de absolutt være stolte av! Jeg setter jo som kjent også stor pris på kamper på naturgress, så vi gledet oss nå til avspark mens vi slo av en prat med en representant for bortelaget som åpenbart kjente min mor – uten at det var spesielt overraskende med Drøbak-folk som har vokst opp på samme tid.

7. divisjon Østfold avdeling 2 ble foreløpig toppet av HSV 2 som hadde sanket 22 poeng på sine ni kamper og ledet med tre poeng på Askim Fotball 3. Bak der lurte imidlertid Badebyen Drøbak på 18 poeng og med to kamper til gode på de to foran, så med god poeng-uttelling i sine hengekamper ville de kunne gå forbi. For oss som gjerne ser et førstelag opp, så det også ut til å være de man i så fall måtte håpe på, men saken er den at Badebyen visstnok egentlig ikke vil rykke opp, og slik vi forsto vår samtalepartner fra klubben hadde de visst også allerede gitt beskjed til kretsen om akkurat dette. Hobøl lå på sin side på en niendeplass med sju poeng på sine ni kamper hittil, og uten mer inngående kunnskap enn som så, hadde vi Badebyen som en favoritt i kveldens kamp.

Således var det også oppskriftsmessig at de tok ledelsen i det femte minutt, da Håkon Andreas Storemark utnyttet surr i Hobøl-forsvaret og lobbet over keeper til 0-1. Siden vårt besøk ved kunstgresset hadde Hobøl også fått orden på draktene sine (det hadde jeg da også registrert da jeg så de borte mot V/S noen dager tidligere), for den gang ventet de fortsatt på draktene og spilte i overtrekksvester som det tydeligvis var én for lite av slik at en av de måtte spille i en lyseblå jakke med hetta flagrende. Herlig minne fra bredden, men uansett en avsporing, og Hobøl slå raskt tilbake hadde en god mulighet der Badebyens keeper med nød og neppe fikk slått ballen i stolpen før returen ble klarert.

Hobøl trengte dog ikke å vente altfor lenge, for etter halvspilt omgang lurte de offside-fella slik at Edvard Mattias Bø kunne utligne til 1-1 med en avslutning via stolpen og inn. En snau halvtime var spilt da Hobøl hadde snudd kampen og tatt ledelsen 2-1 ved Leon Krång, og samme mann økte til 3-1 ti minutter senere. Dagens mål kom i omgangens siste minutt, da Halvar Vikse rett og slett holdt lekestue med Badebyen, drillet rundt med hele deres forsvar, rundet keeper og satt inn 4-1. Det var også pauseresultatet, og det var noe overraskende for oss. Vi var enige om at vi syntes Badebyen hadde ligget overraskende lavt, uten at det hadde gjort at de klarte å demme opp for de gode og stadige løpene til Hobøl-angriperne.

Etter pausen hadde Badebyen etter hvert kommet seg høyere i banen, samtidig som det virket å være litt mindre piff igjen i Hobøl. Vi nærmet oss en times spill da Badebyen Drøbak reduserte ikke bare én, men to ganger på få sekunder. Bjørn Siam Stokkeland headet inn reduseringen til 4-2 i det 59. minutt, og nå skjedde ting fort, for vi rakk knapt å notere oss det før Andreas Kjærnes hadde redusert ytterligere til 4-3, slik at det virkelig var kamp igjen. Herfra og ut var kampbildet stort sett et Badebyen-press og et Hobøl-lag som var mest opptatt av å få ballen unna. Gjestene kom da også til noen gode sjanser mot slutten, men Hobøl klarte med nød og neppe å ri det i land og ta en imponerende seier. Etter en artig fotballkamp takket vi for oss og satt kursen hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 208:
Hobøl v Badebyen Drøbak 4-3 (4-1)
7. divisjon Østfold avd. 2
Tomterbanen, 21 June 2022
0-1 Håkon Andreas Storemark (5)
1-1 Edvard Mattias Bø (23)
2-1 Leon Krång (30)
3-1 Leon Krång (40)
4-1 Halvar Vikse (45)
4-2 Bjørn Siam Stokkeland (59)
4-3 Andreas Kjærnes (59)
Att: 52 (h/c)
Admission: Free

Next game: 22.06.2022: Greåker v Lisleby
Previous game: 20.06.2022: Gresvik v Trøgstad/Båstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg