Greåker v Lisleby 22.06.2022

Onsdag 22.06.2022: Greåker v Lisleby

Jeg hadde noen dager fundert litt på om jeg skulle benytte denne onsdagen til å se cupkampen mellom Moss og bastarden Sarpsborg 08, men endte opp med å velge meg en annen kamp. Det var kampen mellom Greåker og Lisleby som skilte seg ut for meg denne dagen, og det er jo alltid artig å se hvordan Raymond Kvisvik får det til der oppe på Moa. Derfor gikk turen til til nåværende Sarpsborg kommune, men til et sted der mange av innbyggerne har mer FFK- enn 08-sympatier og nok gjerne heller ville hørt til Fredrikstad; nemlig Greåker. Turen gikk med buss inn til Fredrikstad og derfra videre over Rolvsøy og opp til Greåker, der jeg hoppet av og spaserte opp til Moa.

Det begynner å bli en god stund siden Greåker spilte seg frem til semifinale i cupen i 1959 og spilte i Hovedserien, som var den tidens toppdivisjon frem til 1963. Etter opprykket i fjor, er de nå i hvert fall tilbake i 4. divisjon, og Trond Sæterøy har jo nylig gjort oss oppmerksom på at Greåker-stallen visstnok utelukkende består av spillere som har spilt barne- og ungdomsfotball i klubben og som bor lokalt på Greåker eller Tindlund, samtidig som mange av de også er sønner av andre tidligere Greåker-spillere med samme historikk. Det er i så fall imponerende på dette nivået, og utrolig kult. Raymond har jo også sagt at målsetningen først og fremst er å ha det gøy.

I toppen er det andre som kjemper, og ikke overraskende var det hardt satsende Råde som etter elleve runder sto med 30 poeng hadde fått en luke på fra fem til ni poeng ned til forfølgerne Drøbak/Frogn, Kråkerøy, Kvik Halden 2, Sarpsborg FK og Østsiden. Kveldens bortelag Lisleby befant seg på en 9. plass med 13 poeng , mens Greåker på 11. plass hadde hanket inn 9 poeng. Ved min ankomst var spillerne i gang med oppvarmingen, men gikk etter hvert over veien og opp trappa til klubbhuset og garderobene; noe som nesten kan være en oppvarming i seg selv. Snart tok de oppstilling på toppen trappa klar til å ta seg ned på banen igjen, og karen i kiosken måtte som vanlig snart frem med feiekosten for å dra stadionurets viser tilbake til 0 og så vente på at dommeren blåste kampen i gang slik at han kunne slippe den og starte klokka.

Det var ikke uventet tett og jevnt fra start, men etter en halvtime ropte Lisleby på straffe da Jonas Zakariassen tilsynelatende ble felt og gikk i bakken inne i feltet. Nå var dommeren garantert bedre plassert enn meg, men jeg var faktisk så sikker på at det skulle dømme straffe at jeg var oppe med telefonen for å oppdatere på Twitter, og ble derfor litt overrasket da jeg oppdaget at dommeren hadde vinket spillet videre. Noen minutter før pause var det i stedet hjemmelaget i grått og rødt som tok ledelsen 1-0 da Anri Selimovic fant nettmaskene, og det var også stillingen ved pause. Jeg fikk vekslet noen raske ord med «Zakka» idet spillerne gikk av banen, og han hevdet at det ikke var den minste tvil om at han ble tatt. Soleklar straffe, istemte hans lagkamerat Joe Lund, men det ville kanskje vært litt merkelig om de sa noe annet.

Lisleby jaget utligning etter pause, men det var sjanser begge veier. Zakka skjøt blant annet like utenfor. Greåker virket å satse mest på kontringer nå, og på en av disse fikk de en kjempesjanse med et snaut kvarter igjen, men keeper reddet til corner. I det 82. minutt kom utligningen signert Martin Kjønigsen som satt inn 1-1, men kun to minutter etter kontret Greåker igjen og hadde en avslutning i stolpen. Deretter headet Kjønigsen like utenfor for Lisleby, og nå svingte det virkelig på Moa. Avgjørelsen falt i det 87. minutt, da mannen som Lisleby-folket kaller «Pogba» satt inn 1-2. Jeg følte litt med Raymond og Greåker da sluttsignalet gikk med 1-2 som sluttresultat, for det var min andre kamp på rad på Moa der Greåker ledet 1-0 sent men tapte etter en snuoperasjon på slutten.

Greåker v Lisleby 1-2 (1-0)