Østsiden v Drammens BK (@ Østfoldhallen) 25.02.2023

Lørdag 25.02.2023: Østsiden v Drammens BK (@ Østfoldhallen)

Denne lørdagen skulle tilbringes i Østfoldhallen. Kanskje ikke den mest spennende destinasjonen å besøke nok en gang, men det ga muligheter for en dobbel; altså å se to kamper. Først skulle Østsiden ta imot Drammens BK, og deretter skulle Kråkerøy og Askim Fotball måle krefter. Det var bare å komme seg over til den andre siden av elva, i likhet med dagens første ‘hjemmelag’, som allerede hadde ankommet da jeg entret den store ‘gymsalen’ på Rolvsøy. Det hadde også bortelaget Drammens BK, som kom standsmessig i bussen til Strømsgodset.

Østsiden var en av klubbene jeg var veldig usikker på før sesongen skulle starte, men de skulle nå møte et annet 4. divisjons-lag, for Drammens BK ble i 2002 nummer tre i Buskerud-kretsens 4. divisjon. De to møttes også til treningskamp før sesongstart i fjor, og da hadde det endt 0-4 i Østfoldhallen. Nå ville Øssia ha revansje, og sikkert på flere enn én måte, for helgen før hadde de nemlig fått hele 1-10 i sekken av Oslo-laget Heming! De ville garantert prøve å reise kjerringa etter det stygge og pinlige tapet, så jeg forventet et Øssia i kampmodus.

De var i hvert fall på hugget fra start, og tok ledelsen ved Martin Hansen i det åttende minutt, men allerede to minutter senere hadde drammenserne utlignet etter et nydelig angrep som endte med en tversoverpasning som ble omsatt i scoring. Magnus Andresen scoret deretter to lynkjappe mål for Øssia, og da Benjamin Gangfløt økte til 4-1 i det 28. minutt, så det lyst ut. Drammens BK fikk en ny redusering like før pause, og hadde også hatt en annullert scoring før den tid, mens Øssia hadde hatt et skudd i stolpen. Etter pause var det lenger mellom høydepunktene, men bortelaget trodde de hadde redusert igjen etter en times tid, bare for å se at linjemannen hadde vinket for offside. Da en god Øssia-sjanse endte med blokkering helt på tampen, endte det 4-1, og det var bare å vente på neste kamp i hallen.

Østsiden v Drammens BK 4-2 (4-2)