Kvik Halden v Notodden (@ Østfoldhallen) 12.02.2022

Lørdag 12.02.2022: Kvik Halden v Notodden

Det var igjen en nokså travel dag i Østfoldhallen, der jeg allerede hadde sett Østsiden få 0-4 i sekken av Drammens BK, og nå var det klart for ytterligere en treningskamp. Kvik Halden skulle nå nemlig måle krefter med Notodden, som de i år skal møte i 2. divisjon avdeling 1. I fjor spilte de i forskjellige avdelinger, og mens Kvik Halden ble nummer 7 i avdeling 1, ble Notodden nummer 6 i avdeling 2. For en utenforstående virket det som om Kvik i det siste ikke var fullt like sterke som de var for noen få år siden, men det er jo nå mye nytt der, og haldenseren André Wauthier håpet at Kvik vil kunne kjempe på øvre halvdel av tabellen. Jeg vil tro at Notodden også har langt høyere ambisjoner enn fjorårets sjetteplass.

Uten at jeg har fulgt særlig godt med hva som har skjedd siden serieavslutningen i fjor, vil jeg ved første øyekast si at hardt satsende Arendal kan bli tøffe. Det samme med Egersund, dersom de denne gang skulle klare å unngå å snuble på slutten. Notodden bør vel kanskje også være en klubb som tar mål av seg til å kjempe helt der oppe? Og hva med Strømmen, som rykket ned fra 1. divisjon i fjor? Og kan en klubb som Vard Haugesund kjempe helt der oppe igjen? Det er mange spørsmål. Før kamp fikk jeg imidlertid slått av en lynrask prat med en gammel kjenning, i form av Kviks engelske keepertrener Scott, som var spent på å se gutta i aksjon.

Det ble tydelig klart at de fremmøtte tilskuerne – som jeg for øvrig regnet meg frem til var 138 i tallet – var vitne til en langt mer underholdende førsteomgang nå enn hva tilfellet var med dagens første kamp. Fem minutter var akkurat passert da Kvik fikk en stor sjanse, men selv om en av deres spillere fikk stå helt alene, gikk avslutningen rett på keeper som kom seg helt oppi og dermed fikk blokkert. Etter påfølgende klabb og babb fikk Notodden klarert. I det 13. minutt var det i stedet telemarkingene som tok ledelsen. Kvik-keeperen var ute på fisketur, og Malvin Frithzell satt inn 0-1. Kun to minutter senere var vi like langt, etter at et frispark ble slått inn i feltet og nykomlingen Daniel Hultqvist styrte inn utligningen til 1-1.

Kvik hadde deretter en heading som traff toppen av tverrliggeren, før Notodden igjen tok ledelsen med drøyt ti minutter til pause. En oppvisning i direkte angrepsspill , og det var igjen Melvin Fritzhell som besørget 1-2. Kun tre minutter senere hadde Fritzhell notert seg for hattrick med dagens mål, på volley fra rundt tjue meter. Dermed 1-3, men Kvik hadde ikke gitt opp, og fikk like etter straffespark. Lystein Lundblad steg frem, og med fem minutter til pause reduserte han til 2-3. Det var også stillingen ved pause, da jeg bevilget meg en røykepause og konstaterte at været ikke hadde blitt noe bedre.

Notodden fikk andre omgangs første skikkelige sjanse, men avslutningen gikk like utenfor, og det var i stedet Kvik som i det 57. minutt utlignet ved Albert Makadi. Det gikk imidlertid ikke lang tid før Notodden nok en gang var i føringen, og denne gang var det Willian Pozo som var mann bak 3-4. Det var etter dette halvsjanser begge veier, men det døde etter hvert litt hen og ebbet ut med 3-4 som sluttresultat. Det hadde vært en underholdende kamp, og det var også artig å få sett en og annen tidligere FFK-er i aksjon. Nå var det bare å komme seg bort på bussholdeplassen der bussen snart kom for å frakte meg til Lisleby, og derfra tok jeg ferja over til Selbak. Der ble det et par timer på Rodgers Pub, i selskap med noen kompiser som allerede var temmelig påseilet og høyt oppe.

Kvik Halden v Notodden 3-4 (2-3)