Drøbak/Frogn v Mjøndalen 2 07.06.2019

Fredag 07.06.2019: Drøbak/Frogn v Mjøndalen 2

Det var fortsatt nokså tidlig i sesongen til å snakke om slikt, men etter fire strake tap for min lokale klubb DFI var det likevel ingen tvil om at det allerede begynte å se ut som de med sitt nye styre hadde strak kurs mot nedrykk til 4. divisjon. Det var denne fredagen duket for et bunnoppgjør i 3. divisjon avdeling 2 når Mjøndalen 2 skulle komme på besøk til Seiersten. Det er jo ingen hemmelig at jeg har svært lite til overs for at andrelagene (i hvert fall så høyt oppe i divisjonene) får delta i den ordinære ligaen og år etter år innvirke på både opp- og nedrykk i stedet for å spille i en egen ‘reserveliga’, og siden det denne helgen fortsatt var pause i Eliteserien, var det en viss spenning (om det er det rette ordet) knyttet til hva bruntrøyene ville komme med av spillere.

Det viste seg å være et ungt lag de kom med, men samtidig mønstret de en startellever der fire av spillerne har spilt Eliteserie-fotball i 2019. To av de også som temmelig fast innslag på A-laget, inkludert keeper Julian Faye Lund som også er en av landslagets U21-keepere. Nok en gang valgte jeg å ikke gi mine penger til det nye styret, så jeg innstilte meg på å se førsteomgangen fra utsiden bak det ene målet; rett ved hovedinngangen. Der traff jeg faktisk på min bror som var ute og luftet hunden sin, og ble stående å prate litt med ham. Da nystiftede Drøbak Trommedamer entret banen ble hun imidlertid så redd av alt bråket at han gikk videre mens jeg fikk selskap av en annen kjenning som heller ikke vil bidra økonomisk med det nye styret.

DFI fikk den første sjansen da måltyven Magnus Fagernes fikk skjære gjennom, men alene med Faye Lund var det VM-keeperen som vant dueller, og det var da også bruntrøyene som hadde tatt et initiativ spillemessig. Et indirekte frispark ble dog utnyttet for dårlig av Mjøndalen, og det straffet seg da Magnus Fagernes etter en halvtime utnyttet slapt forsvarsspill og sendte DFI i ledelsen 1-0. Litt mot spillets gang, men åtte-ni minutter senere kunne det sett enda lysere ut for de røde da dommeren pekte på straffemerket. Straffen ble imidlertid satt i tverrligger og over, og der gikk nok en mulig seier fløyten, for kun to minutter etter snurret Alfred Scriven (med et tosifret antall A-lagskamper i år) rundt med DFI-forsvaret og serverte til Vamouti Diomande (også han med flere A-lagskamper i år) som utlignet til 1-1.

Det var også stillingen til pause da billettselgerne forlot sitt bord ved inngangspartiet og således åpnet for fri inngang slik at vi kunne gå innenfor portene. Jeg talte for øvrig etter hvert 93 tilskuere, men det var i løpet av andreomgangen, og det offisielle tilskuertallet på 60 tyder på at flere valgte å følge min variant. Gjestene var friskest også etter hvilen, og da Tobias Karlsen smalt ballen i stolpen ti minutter ut i omgangen var det et tegn på hva som skulle komme. DFIs unggutter begynte etter hvert å bli slitne, og Diomande kunne sendte gjestene i føringen med en avslutning som med tjue minutter igjen snek seg like over. Christopher Taylor i DFI-målet måtte deretter varte opp med en finfin benparade for å hindre Scriven. Med et kvarter igjen klarte ikke lenger DFI å stå imot da innbytter Gustav Sving Helling var på rett sted til rett tid og satt inn 1-2. Mjøndalen fortsatte å produsere sjanser, men fikk ikke ytterligere nettkjenning. Et tannløst DFI var imidlertid ingen trussel, og da dommeren blåste av etter seks tilleggsminutter endte det 1-2. Det var bare å tusle hjemover igjen.

Drøbak/Frogn v Mjøndalen 2 1-2 (1-1)