Huringen v Konnerud 06.06.2019

 

Torsdag 06.06.2019: Huringen v Konnerud

Etter gårsdagens dobbel hadde jeg egentlig tenkt å ta livet med ro og benytte kvelden til å gjøre et forsøk på å komme meg litt ‘up to date‘ med bloggen. Da min groundhopper-kompis Stig-André Lippert (sjekk ut hans blogg På Bortebane) ymtet frempå med et forslag om å dra til Hurum for å se kamp med Huringen som vertskap og lurte på om jeg var lysten på å slå følge, var jeg imidlertid ikke altfor vanskelig å overtale. Han fant frem fra sin nye base i Kambo til min bopel der han plukket meg opp, og skysset oss deretter over (eller rettere sagt under) Oslofjorden og til Klokkarstua, der Huringen IL hører hjemme.

Klokkarstua er et tettsted med rundt 700 innbyggere, og frem til 2012 var det administrasjonsenter for Hurum kommune som utgjør mesteparten av halvøya kalt Hurumlandet. Dette ble da for øvrig flyttet til Sætre, men det er en annen historie. Klokkarstua ligger på en høyde vest i kommunen, med utsyn over Drammensfjorden. Her er det større gårdsbruk med korndyrking, og Hurum Mølle er også å finne her. I tillegg har stedet et produksjonsanlegg for Rottefella skibindinger. Men nå var det fotballen vi hadde kommet for, og et lite øyeblikk etter at vi passerte Hurum kirke, tok vi av på en vei som ledet oss til Huringen Stadion.

Der var det åpenbart gratis inngang, og etter å ha parkert og tatt oss innenfor, gikk vi for å få oss noe å drikke på i kiosken. Mens så skjedde kom en dame og delte ut det som om man legger velviljen til nesten må kunne kalles et kampprogram her til lands. Et A4-ark brettet i to for å lage en 4-siders blekke med forside, lagoppstillinger og tabell. Det er da i hvert fall noe, og gratis var det også, så de skal ha skryt for innsatsen. Min kunnskap om Huringen IL må sies å være meget begrenset, men de ble stiftet i det herrens år 1928. Jeg trodde de var en ren fotballklubb, men kanskje driver de også flere idretter, for utfra deres logo synes det som man i hvert fall også driver med bordtennis. Huringen er for øvrig også moderklubben til Danmarks-proffen Iver Fossum.

Huringen Stadion har sin eneste tribune midt på nærmeste langside, der en åpen tretribune er bygget inn i en gresskråning. I forhold til selve banen, som heldigvis fortsatt har herlig naturgress, ligger dette opphøyet fra bakken med en mur. Det er også der oppe man finner kiosken. Hadde jeg vært i Storbritannia, ville jeg mistenkt at man tidligere muligens hadde hatt en speedway-bane rundt gressmatta, men kanskje er det rester av noen gamle løpebaner? Det er uansett ikke særlig mer av tilskuerfasiliteter på Huringen Stadion, men på bortre langside – der man også finner laglederbenkene – kunne vi skue ned mot Drammensfjorden og Verket, som med sin ferjeforbindelse til Svelvik lå der nede hvor landtunga stikker ut og gjør fjorden meget smal. En flott utsikt som kunne vært enda flottere dersom man hadde klart å fjerne eller trimme noe av skogen og villnisset der nede i skrenten.

På det tidspunktet vi sto der og skuet utover var kampen allerede godt i gang, men la meg først fortelle at dagens gjester var Konnerud fra Drammen. Det dreide seg om poeng i 4. divisjon Buskerud, og der var det Modum og Åssiden som ledet an. Modum sto med 8-0-1 og dermed 24 poeng på sine ni kamper hittil, men ble pustet i nakken av et Åssiden som med sine 7-1-0 kun lå to poeng bak og sågar hadde en kamp til gode. De to hadde opparbeidet seg en ørliten luke ned til Jevnaker og Drammens BK. Konnerud lå på en femteplass med 4-1-3 så langt, mens Huringen med sine 2-1-5 før kamp var nummer 10 av de i utgangspunktet 14 i avdelingen. Nå hadde Holeværingen trukket sitt lag allerede, så vi var nå nede i 13.

Mens vi i bedagelig tempo hadde tuslet rundt banen og tatt noen bilder, hadde Severin Sørlie benyttet anledningen til å sende vertene i føringen med 1-0 i det 7. minutt. Ti minutters tid senere var det duket for straffespark til Huringen, og Emil Haldor Rørvik Fossum doblet ledelsen til 2-0. Dette må da for øvrig være en bror av den nevnte og mer kjente Iver Fossum, som også deler det doble etternavnet (Rørvik Fossum)? Oddsen er vel ikke skyhøy på at så er tilfelle. Det virket som om Huringen hadde noenlunde kontroll der ute på gresset, men på overtid av førsteomgangen sørget Eirik Aarholt Johansen for ny spenning ved å redusere til 2-1.

Både jeg og mitt reisefølge for dagen er glad i å prate om fotball, så pausen gikk fort der vi pratet om fotball- og groundhopper-relaterte temaer samtidig som vi også tok en ny tur innom kiosken. Et fyldig og interessant referat fra Stig-Andrés nylig avsluttede tur til Island, Canada og USA fikk jeg også; inkludert en beskrivelse av hans kampopplevelser etter å ha sett fotball i de to førstnevnte. Men snart var det på tide å også rette et lite øye mot det som skjedde ute på gressmatta da lagene nå kom ut på banen igjen klare for de siste 45 minuttene.

Konnerud hadde med sin redusering fått blod på tann, og de ga det et godt forsøk da de jaktet utligning. Den kunne de fort ha fått, men også Huringen var farlig frempå ved flere anledninger, og vi fikk vel en følelse av at det var avgjørelsen som falt da Severin Sørlie økte til 3-1 tjue minutters tid ut i omgangen. Og da samme mann så og si rett fra avspark fullførte sitt hat-trick sekunder senere med en delikat lobb, var vel siste rest av tvil borte. Huringen kontrollerte inn en 4-1 seier foran det vi talte oss frem til å være 56 publikummere, og kunne klatre litt på tabellen. For vår del satt vi nokså umiddelbart kursen hjemover mens vi la nye fotball-relaterte avtaler. Det skulle ikke gå altfor lenge før vi var på kamp sammen igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 99:
Huringen v Konnerud 4-1 (2-1)
4. divisjon Buskerud
Huringen Stadion, 6 June 2019
1-0 Severin Sørlie (7)
2-0 Emil Haldor Rørvik Fossum (pen, 18)
2-1 Eirik Aarholt Johansen (45+1)
3-1 Severin Sørlie (65)
4-1 Severin Sørlie (66)
Att: 56 (h/c)
Admission: Free
Programme: Free (4 page leaflet)

Next game: 07.06.2019: Drøbak/Frogn v Mjøndalen 2
Previous game: 05.06.2019: Høvik v Abildsø

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg