Høvik v Abildsø 05.06.2019

 

Onsdag 05.06.2019: Høvik v Abildsø

Idet dommeren blåste et siste støt i fløyta og signaliserte slutten på min første kamp for dagen, langet jeg raskt ut mot bussholdeplassen, og dagens DJ på Skjetten Stadion hadde knapt rukket å starte opp igjen sin tortur av de tilstedeværende med nye doser gangster-rap før jeg rundet hjørnet og forsvant i sikkerhet bak Skjetten-senteret. Nå var det bare å komme seg tilbake til Lillestrøm, og jeg rakk akkurat en buss dit, slik at jeg snart kom med toget videre inn mot Oslo. Etter å ha tatt nok et tog til Sandvika, fikk en buss frakte meg derfra til Høvik, og jeg gikk det siste kvarteret eller så ned til Høvikbanen som altså var åsted for min andre kamp for dagen.

Høvik er et strøk i Bærum kommune, og ikke overraskende er det i disse dager også et ettertraktet boligområde. Noe lenger tilbake i tid var det imidlertid et industrisamfunn organisert rundt Høvik Glassverk. Glassverket tiltrakk seg mange arbeidere, og dette førte igjen til en storstilt utbygging av Høviks infrastruktur. Under krigen ble Høvik Verk overtatt av tyskerne og omgjort til bilverksted. Og i området hadde også selveste Josef Terboven sitt sommerhus som det i dag kun er grunnmuren igjen av. Ellers er vel området for mange kjent for Henie Onstad kunstsenter på Høvikodden. Da fristet det meg nok mer med en fotballkamp, og etter en frisk spasertur var jeg fremme ved mitt mål med et drøyt kvarter til avspark.

Høvik Idrettsforening ble stiftet i 1919 og er nok mest kjent for bandy, der de spiller i Eliteserien. I tillegg drives det med både fotball og alpint, men selv om fotballen nå er den største aktiviteten i klubben, var det visstnok mange år siden sist de hadde hatt A-lag da dette ble startet opp igjen så sent som i 2014. Siden den gang har de rykket opp i 6. divisjon og samtidig gjort seg bemerket i Oslomesterskapet (OBOS Cup) ved flere anledninger. Her på Høvikbanen spilles det både bandy og fotball, og med en bandyklubb i toppdivisjonen skulle det bare mangle om man ikke har visse tribunefasiliteter til tross for at bandy langt fra er like stort her som i våre naboland.

En åpen betongtribune på den ene langsiden er det som finnes av tribunefasiliteter. Den strekker seg i underkant av halve banens lengde der den er å finne på den ene banehalvdelen, med det ruvende klubbhuset på andre siden av midtlinjen. Foran alt dette står de to laglederbenkene slik at alt av fasiliteter er på denne ene langsiden. Heller ikke her har man sluppet unna det evinnelige kunstgresset, og det som tidligere var en grusbane fikk i 2014 lagt om til slikt plastikk-dekke. Ikke gå ut på isen uten skøyter, sto det på et skilt ved inngangen der en åpen port ledet inn til tribunen, men det var vel neppe en særlig aktuell problemstilling da kalenderen viste juni og det skulle spilles fotball.

Mens jeg startet på en liten runde rundt banen kom spillerne ut på matta, og på min vei rundt ble jeg stoppet av en liten gjeng med unggutter som lurte fælt på hvem jeg holdt med. De var tydeligvis ikke fornøyd med svarene jeg ga, for de fortsatte å spørre om hvem jeg egentlig holdt med av «klubber som Barcelona, Juventus, Manchester United og Liverpool». Man må vel egentlig bare synes synd på de som vokser opp med dagens business…unnskyld, «fotball». En av de pekte uansett ut hjemmelagets spiller nummer 11 og identifiserte ham vel som sin gymlærer eller noe i den duren, samtidig som jeg ble fortalt at han var god.

Faktisk var han da foreløpig også den som først og fremst utmerket seg positivt med tekniske finesser, gode pasninger og ved å stå bak mye av det Høvik skapte offensivt. Abildsø hang greit med i en halvtimes tid, men da var det nettopp gymlæreren(?) Christian Prestegaard Varmann som på flott vis sendte Høvik i ledelsen. Anders Greina doblet ledelsen seks-sju minutter før pause, og det var egentlig ikke altfor mye å si på at det sto seg til pause. I løpet av førsteomgangen hadde jeg også talt 19 tilskuere, men det inkluderte ikke 10-12 guttunger som var frem og tilbake og uansett tilbragte mesteparten av kampen nede på en liten bane på nedsiden bak det ene målet.

Om Abildsø hadde håp om et comeback, ble vel det mer eller mindre knust da Anders Greina satt scoret sitt andre tolv minutter ut i andreomgangen. Høvik hadde tilsynelatende full kontroll nå, og all tvil ble fjernet da Christoffer Ramstad økte til 4-0 etter snaut halvspilt omgang. Fire minutter senere sørget Martin Vefald Wennevold for et trøstemål, men drøyt fem minutter før slutt fastsatt Oskar Sten Olsen-Slagmann sluttresultatet til 5-1. Jeg kunne omsider komme meg hjemover etter dagens dobbel, og marsjerte sporenstreks til Høvik togstasjon for å toge inn til Oslo og komme meg med Drøbak-bussen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 98:
Høvik v Abildsø 5-1 (2-0)
6. divisjon Oslo avd. 3
Høvikbanen, 5 June 2019
1-0 Christian Prestegaard Varmann (30)
2-0 Anders Greina (39)
3-0 Anders Greina (58)
4-0 Christoffer Ramstad (67)
4-1 Martin Vefald Wennevold (71)
5-1Oskar Sten Olsen-Slagmann (85)
Att: 19 (plus 10-12 kids who were to and from)
Admission: Free
Programme: None

Next game: 06.06.2019: Huringen v Konnerud
Previous game: 05.06.2019: Skjetten v Harstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg