Hafslund/VIL v Torp 06.08.2022

 

Lørdag 06.08.2022: Hafslund/VIL v Torp

Jeg vurderte egentlig å holde meg hjemme denne lørdagen for å se Rangers v Kilmarnock på TV, men kom til slutt til den konklusjon at jeg i stedet kunne komme meg ut og se en breddekamp live for deretter å se Rangers i opptak etter å ha kommet meg hjem. Fotball på TV kan som kjent ikke måle seg med å se fotball live; selv ikke når det er snakk om Rangers egentlig. Derfor ble det til slutt en endring i planene, og jeg blinket meg tidlig ut oppgjøret mellom Hafslund og Torp…eller Hafslund/VIL som de nå heter etter å ha slått seg sammen med Varteig. Etter et bussbytte oppe i ‘den andre byen’ kunne jeg etter hvert hoppe av rett utenfor Hafslundbanen med godt av tid før avspark.

Uten at jeg er ute etter å ‘ta’ noen som helst, må jeg innrømme at jeg alltid synes det er trist når flotte naturgressbaner blir liggende ubrukt mens man bruker plastsavannene (kunstgressbanene) til alt av kamper, for jeg er jo av den oppfatning om at dersom man har begge deler, bør A-laget bruke naturgresset så langt det lar seg gjøre. Her i Østfold-kretsen er det jo noen klubber som spiller i gress i sommermånedene og flytter over på kunstgress eller; som eksempelvis Selbak og Borgen for å nevne et par. Det skulle ikke være noen som helst grunn til at man ikke kan bruke naturgressbanen på sommeren. Her på Hafslund er det visst ikke så enkelt, for en kar jeg snakket med ved mitt forrige besøk i fjor hevdet at banen nå er for liten til at den er godkjent, siden de måtte ta litt av den for å legge plastikk (kunstgress) på den tidligere grusbanen. Så lite verdsetter man altså en naturgressbane i 2022… Helt vanvittig!

Men jeg er likevel ikke helt sikker på om jeg kjøper den, for jeg kan ikke med den beste velvilje se at gressbanen her er noe smalere enn det man finner hos f.eks Snarøya og Huk, selv om det er i en annen krets. Uansett var det trist å se den flotte gressmatta ligger der forlatt mens folk nå trakk over til den nye plastsavannen utenfor klubbhuset, der kampen tross alt skulle spilles. Det dreide seg om en kamp i 6. divisjon Østfold avdeling 2, der duoen Berg og Kråkerøy 3 toppet etter 11 runder. De lå begge med 28 poeng, men det var takket være et to poengs trekk for Kråkerøys tredjelag, som uansett ikke vil kunne rykke opp. Disse to hadde fem poeng ned til Lisleby 2, seks poeng ned til Sarpsborg FK 2, åtte poeng ned til Tune, og ti poeng ned til Torp, som virkelig måtte begynne å sanke poeng om de skulle henge med. Hafslund/VIL lå på en åttende plass med 11 poeng på like mange kamper.

Jeg ble før kamp stående å prate litt med banehopper Tom Børkeeiet som også hadde tatt turen, og som for øvrig var enig i mine betraktninger om gressbanens mål sammenlignet med noen av de mindre i Oslo-kretsen. Vi merket oss også at hjemmelaget stilte i nye drakter som bærer logoen til både Hafslund og Varteig, og det er jo i og for seg en fin gest. Kanskje er det også et varsel om at dette kan være noe mer langsiktig enn kun en nødløsning for å kunne stille lag denne sesongen? I så fall vil det muligens også være en aldri så liten strek i regningen for mine planer om å snart få sett kamp også på banen til Varteig..? Etter en rask ordveksling med Torp-trener Terje Jonassen var det nå uansett på tide å konsentrere seg om det som skjedde ute på banen.

Hafslund fikk kampen første skikkelige sjanse i form av et skudd som keeper fikk slått i stolpen, og Torp hadde deretter selv en sjanse som ble headet like utenfor fra corner. Etter drøyt halvspilt omgang tok Torp ledelsen da Daniel Willadsen headet inn 0-1, og i det 37. minutt doblet de ledelsen etter en fra mitt ståsted noe kaotisk situasjon med en dobbeltsjanse og flere retningsendringer. Markus Granly ble uansett kreditert. Torp var nære på å øke da Joakim Olsen skjøt i stolpen, og samme mann var sekunder senere frempå igjen og tvang frem en benparade fra Hafslund-keeperen. Det sto 0-2 til pause.

Etter å ha handlet inn litt fra kiosken fikk vi se en andre omgang der det tok litt tid før det begynte å skje noe av interesse foran de to målene. I det 73. minutt økte Torp til 0-3 da Markus Granly headet inn sitt andre for dagen fra en corner. Kanskje var Torp fornøyd med tingenes tilstand, for hjemmelaget kom etter dette til flere sjanser. Torps keeper måtte snart i aksjon med en flott redning, og noen minutter før slutt kom Hafslund alene med keeper som imidlertid reddet igjen og dermed holdt nullen. Det endte altså 0-3, og Tom Børkeeiet tilbød meg skyss opp til hovedveien der jeg kunne ta bussen hjem fra. Nå ventet en tur til Storbritannia, med avreise tidlig tirsdag morgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Hafslund/VIL v Torp 0-3 (0-2)
6. divisjon Østfold avd. 2
Hafslundbanen (KG), 6 August 2022
0-1 Daniel Willadsen (24)
0-2 Markus Granly (37)
0-3 Markus Granly (87)
Att: 39 (h/c)
Admission: Free

Next game: 09.08.2022: Mangotsfield United v Cadbury Heath
Next norwegian game: 18.08.2022: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19
Previous game: 05.08.2022: Borgen v Drøbak/Frogn

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg