Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19 18.08.2022

 

Torsdag 18.08.2022: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19

Denne torsdagen var det hjemreise fra Storbritannia med fly hjem fra Edinburgh, men jeg hadde ikke før landet på Gardermoen og satt meg på toget før det ble lagt planer om ny kamp allerede denne kvelden. Opprinnelig hadde planen uansett vært å dra på kamp sammen med Stig-André Lippert, med Tveterbanen som destinasjon, men for andre gang i år hadde våre planer om et besøk der falt i fisk grunnet en motstander som trakk seg. Denne gang var det igjen et andrelag som ikke klarte å stille, og det er i ferd med å bli en fullstendig parodi. Det er på tide å få reservelagene inn i en egen liga igjen! Og i en avdeling der Tveter og Borgen 2 kjemper en knallhard kamp om tittelen og opprykk, og gjerne vinner stort over en rekke lag, slik at målforskjellen til slutt kan avgjøre, kan man jo spørre seg hvor stor fordel det egentlig er for Tveter når de blir tilkjent en 3-0-seier på walkover.

Tveter måtte altså utgå igjen, men jeg hadde merket meg at FFKs G19-lag skulle spille Interkrets-kamp mot G19-laget til rivalen Sarpsborg 08 på Sarpsborg Stadion, og en samtale med Jon Erik bekreftet at han var interessert i å ta turen for å se på ungguttene. Jeg hadde knapt kommet meg hjem for å slenge fra meg bagasjen og hente flagg før Jon Erik kom for å plukke meg opp, og dermed kjørte vi opp til drabantbyen ved fossen. Det ble ikke noe bedre å kjøre til Sarpsborg av at Moumbekken bru hadde blitt stengt mens jeg var i England, slik at det var omkjøring «halve Borge rundt», men vi kom da frem og fikk parkert utenfor Sarpsborg Stadion.

Fredrikstads G19-lag lå etter åtte runder sist av de åtte lagene i Interkrets A med sine ni poeng; á poeng med Lillestrøm. De to hadde imidlertid kun ett poeng opp til trioen Kongsvinger, Stabæk og Nordstrand, og det var i det hele tatt en jevn tabell som ble toppet av Bærum som med sine 19 poeng toppet fem poeng foran nettopp oppkomlingene fra Sarpsborg 08. Det var gratis inngang på Sarpsborg Stadion, og etter å ha tatt oss innenfor, gikk vi over på den ene kortsiden, der vi installerte oss og hang opp våre flagg (flere flagg enn folk; i hvert fall denne gang) i påvente av avspark ute på plastsavannen.

FFK fikk den første skikkelige sjansen i kampens tiende minutt, da Tarik Mrakovic (som kom fra nettopp 08) headet i tverrliggeren rett foran oss. Det var imidlertid hjemmelaget 0,8 som scoret minuttet etter, og Oskar Waagan Wisth var målscorer. 1-0, og fem minutter senere var sarpingene på ferde igjen. De kom på en hurtig kontring, og igjen var det Oskar Waagan Wisth som scoret sitt andre. Vi hadde så vidt passert kvarteret, og det sto 2-0. Utover i omgangen var da også hjemmelaget det beste laget, og de virket å ha full kontroll frem mot pause, og kunne med litt hell også økte ytterligere, men det sto fortsatt 2-0 halvveis.

Det var et helt annet FFK-lag som kom på banen etter hvilen, og tidlig i omgangen fikk de straffespark som Tarik Mrakovic scoret på mot gamle lagkamerater. 2-1, og nå var det kamp igjen. FFK presset på, og der 08 hadde vært best før pause, var det uten tvil FFK som var best i andre omgang, slik at de to hadde hver sin omgang. Dessverre ville ikke ballen i mål flere ganger for bortelaget, og dermed endte det med hjemmeseier 2-1. Gutta syntes tydeligvis det var artig at noen hadde kommet for å heie på de, og tok seg en tur bort til oss. Mrakovic ble stående igjen for en lengre og hyggelig samtale, og det er også en lovende kar. Allerede en uke etter skulle disse to G19-lagene møtes igjen til cupkamp på Fredrikstad Stadion, og det vurderte vi å få med oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19 2-1 (2-0)
G19 Interkrets
Sarpsborg Stadion, 18 August 2022
1-0 Oskar Waagan Wisth (11)
2-0 Oskar Waagan Wisth (16)
2-1 Tarik Mrakovic (pen, 49)
Att: 142 (h/c)
Admission: Free

Next game: 19.08.2022: Begby v Rygge
Previous game: 17.08.2022: Ardrossan Town Rovers v Kello Rovers
Previous norwegian game: 06.08.2022: Hafslund/VIL v Torp

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg