Begby v Rygge 19.08.2022

 

Fredag 19.08.2022: Begby v Rygge

Jeg hadde dagen før kommet tilbake til Norge, og her er det som fotball-supporter alt annet enn enkelt å planlegge. Jeg kunne eksempelvis aldri reist rundt i fotball-Norge slik jeg ofte gjør i Storbritannia, med lange og nøye planlagte reiseruter, forhåndsbestilte bestilte hoteller, og kampprogram planlagt på forhånd. Her hjemme er det rett og slett for usikkert, og man må ta all eventuell info med en klype salt. I år har det vært verre enn noen gang, og det virker til tider å være et sjansespill å planlegge for en kamp i breddefotballen, der det har vært en endeløs rekke av kamper som har blitt avlyst eller utsatt, gjerne fordi bortelaget ikke klarer å stille. Dette hadde vært tilfelle dagen før da vi for andre gang forsøkte å besøke Tveterbanen men ble offer for dette, og det bør nå være på tide å i hvert fall få reservelagene inn i egne ligaer igjen!

For andre dag på rad ble det nå klart at plan A måtte utgå, for en eller annen gang etter sent torsdag kveld hadde HSV v Kambo blitt utsatt på lovlig kort varsel, men uten noe informasjon fra klubbene så vidt jeg kunne se. Den forsvant rett og slett bare fra NFF sine sider noen timer før kampstart. Samtidig kan man jo nevne at en klubb som Moss 2 som spiller såpass høyt oppe som i 4. divisjon tilsynelatende ikke evner å planlegge hvor de skal spille sine hjemmekamper engang denne høsten, før minutter før kampstart. Sitter de i garderoben og slår kron og mynt minutter før avspark?? Uansett er det helt amatørmessig, og det er så mye å ta tak i, for breddefotballen har nå et problem, men nok om det i denne omgang.

Da det heller ikke denne gang ble noe besøk til Soon Arena for å se HSV, var det bare å legge andre planer. Jeg hadde heldigvis ikke dratt innover mot byen for å ta toget ennå da jeg oppdaget det, og kunne kikke på alternativene. Det endte opp med en lokal løsning der Begby skulle ta imot Rygge i 5. divisjon, og Christian Hansen uttrykte interesse for å ta turen han også. Mens han skulle gå opp, vant latsabben i meg slik at undertegnede tok bussen ned til Fredrikstadbrua og derfra til Begby. Christian fant tydeligvis ut at det tok litt lenger tid enn et kvarter å gå fra Borgehallen, og ringte for å si far at han ble litt forsinket. Imens hadde man gjort seg klar til avspark på Begby Aren, der to tabellnaboer skulle møtes.

Etter en svak på sesongen har Begby fått mer fart på sakene, for inn har kommet Jørgen Fog som virkelig har fått skikk på laget som nå lå på en 10. plass, kun målforskjellen bak et Rygge som var kveldens motstander. Fog ga klar beskjed til sine spillere om at de som ikke var ‘på’ etter fem minutter ville bli byttet ut, og det virket å gi den ønskede effekt, for Begby gikk ut i hundre. Allerede i kampens tre minutt sto det 1-0 etter scoring av Benjamin Jensen, og det var vel samme mann som to minutter senere var veldig nære ny scoring da han traff stolpen. Om ikke Begby klarte å holde helt det samme trykket, virket de å egentlig ha full kontroll, og selv om Rygge kom litt mer med og fikk et par halvsjanser også de, var Begby klart best. Fem minutters tid før pause kom det fortjente andre målet, og Benjamin Jensen var igjen involvert da har gikk ned til linja og la inn til Jørgen Sande Johansen som sørget for at det sto 2-0 halvveis.

I pausen kunne jeg ta en kikk på hvordan det går med arbeidet med den nye banen, og fikk høre at den forventes åpnet i løpet av ikke mange ukene. Ute på banen følte jeg at Begby aldri var alvorlig truet, og de hadde tilsynelatende kontroll på Rygges farlige mann, Henrik Wold. Det hjalp ikke for Rygge at deres keeper måtte byttes ut med en blodig nese, og et kvarter ut i andre omgang økte Jørgen Sande Johansen til 3-0 med sitt andre for kvelden. Etter halvspilt omgang noterte han seg også for hattrick da han satt inn 4-0, og ytterligere ti minutter frem i tid fastsatt Igor Makaruk sluttresultatet til 5-0 ved å sette inn en retur. Fullt fortjent seier til Begby, og med det kunne vi etter hvert traske hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Begby v Rygge 5-0 (2-0)
5. divisjon Østfold
Begby Arena, 19 August 2022
1-0 Benjamin Jensen (3)
2-0 Jørgen Sande Johansen (40)
3-0 Jørgen Sande Johansen (61)
4-0 Jørgen Sande Johansen (68)
5-0 Igor Makaruk (80)
Att: 69 (h/c)
Admission: Free

Next game: 20.08.2022: Ljungskile SK v Qviding FIF
Next norwegian game: 22.08.2022: KFUM Oslo v Fredrikstad
Previous game: 18.08.2022: Sarpsborg 08 G19 v Fredrikstad G19

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg