KFUM Oslo v Fredrikstad 22.08.2022

 

Mandag 22.08.2022: KFUM Oslo v Fredrikstad

Etter en fotballfri søndag, var det klart for kamp igjen. FFK skulle spille bortekamp mot KFUM Oslo, og vi hadde tenkt å ta turen inn til hovedstaden. Jon Erik hadde planlagt å kjøre inn selv, og sammen med søster kom han for plukke meg opp før vi kjørte via Rolvsøy for å også plukke opp Christian Hansen fra hans arbeidsplass. Dermed kunne vi omsider sette kursen mot Ekeberg, og ankom i god tid før avspark. Her skulle FFK nå forsøke å snu en svak trend mot en klubb de har slitt mye med i senere år. Bortebilletter til 200 kroner hadde vi kjøpt på forhånd, og med nesten en time time til kampstart tok vi oss innenfor. Skjønt, jeg ble stående en stund å snakke med banehopper Tom Børkeeiet utenfor borteinngangen, mens Jon Erik tok med seg flaggene våre og fikk arrangert de på innsiden.

Dette de nå for tiden kaller KFUM Arena, er for meg fortsatt Ekeberg kunstgress # 1, mens KFUM Arena ligger på motsatt side av veien, der vi etter å ha parkert kunne se at det tilsynelatende ikke er gjort noe som helst der siden de flyttet ‘midlertidig’ over veien for å oppgradere eller bygge nytt stadion der. Uansett er det bortimot uforståelig at banen de nå spiller på kan brukes på nivå to av norsk fotball, men dispensasjonene deles vel som vanlig rundhåndet ut. For å sammenligne med et land jeg selv kjenner godt, ville dette anlegget ikke vært i nærheten av å oppfylle kravene for spill på nivå 10 av den engelske pyramiden. Og deres er det heller ikke slik at man får stadig fornyet dispensasjon. Om ting ikke er på stell ved opprykk, får man en frist til å utbedre punktene det gjelder, og om ikke det har blitt gjort på vårparten neste sesong, er det ingen nåde, men degradering som gjelder.

Under vårt besøk her borte sesong, måtte bortefansen stå på en midlertidig tribune bak det ene målet og se kampen gjennom et stort nett som var så finmasket at man fikk hodepine av mindre. Nå hadde vi heldigvis blitt flyttet over til en seksjon på den bortre langsiden, på en ny midlertid tribune, og nettet hadde visst etter det jeg forsto Brann-fansen nylig gjort en god jobb med å rive ned. I motsetning til FFK, kjempet KFUM om opprykk til Eliteserien, men likevel hadde en spiller som Ayoub Aleesami gått rett inn i deres startellever til tross for å ha blitt vraket i FFK. KFUM var naturlige favoritter både i kraft av sin tabellplassering, form, og historikken ved innbyrdes møter de senere år.

Etter at spillerne hadde klart å krysse over fra garderobebygget via en fotgjengerovergang over en heftig trafikkert vei som måtte sperres av vakter(!!), fikk de visstnok 897 tilskuerne se en første omgang som var en nitrist forestilling. Det var KFUM som etter hvert tok litt tak og var nærmest scoring, men det sto 0-0 til pause. Tidlig i andre omgang ble FFK reddet av Håvar Jenssen som reddet skuffet fra Moussa Nije, men ikke lenge etter lå ballen i nota. Et passivt FFK-forsvar lot Tore André Sørås få fritt spillerom til å sette inn 1-0, og verre skulle det bli fem minutter senere. KFUM tok frispark mens FFK «sov», og trillet rett og slett ballen frem til Moussa Nije som enkelt kunne sette inn 2-0 mens FFK så på. Fullstendig utilgivelig! Innbytter Kingsley Innocent tente et ørlite håp med redusering i det 69. minutt, men det kom aldri noe stormløp fra FFK etter dette, og kampen endte 2-1. Det var bare å komme seg hjemover igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
KFUM Oslo v Fredrikstad 2-1 (0-0)
1. divisjon
Ekeberg kunstgress 1, 22 August 2022
1-0 Tore André Sørås (53)
2-0 Moussa Nije (58)
2-1 Kingsley Innocent (69)
Att: 897
Admission: 200 NOK

Next game: 23.08.2022: Tveter v Aremark
Previous game: 20.08.2022: Wargöns IK v Sjuntorps IF
Previous norwegian game: 19.08.2022: Begby v Rygge

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg