Tveter v Aremark 23.08.2022

 

Tirsdag 23.08.2022: Tveter v Aremark

Det sies at alle gode ting er tre, og denne tirsdagen skulle Stig-André Lipper og jeg gjøre vårt tredje forsøk i år (eller var det til og med fjerde??) på å besøke Tveterbanen. Tidligere forsøk hadde måttet utgå grunnet reservelag som ikke klarte å stille, og som ikke akkurat hjalp på frustrasjonen rundt at disse reservelagene fortsatt får operere i den ordinære ligaen snarere enn i egne reserveligaer som jeg mener man burde hatt. Denne gangen var det i hvert fall et annet førstelag som skulle stå for motstanden, og gjorde det uansett derfor også litt ‘gjevere’, og det var bare å håpe at Aremark nå kunne stille mot Tveter.

Det viste det seg at de heldigvis kunne, og vi avtalte bussholdeplassen ved Hafslund hovedgård som møteplass. Jeg glemte at det var omkjøring «halve Borge rundt» grunnet stengingen av Moumbekken bru, og mens Fredrikstad kommune den formiddagen hadde informert om at veien var åpen igjen, hadde de imidlertid ikke tatt seg bryet med å fortelle at åpningen deretter ble utsatt på ubestemt tid. Informasjonen på bussholdeplassen var nå også fullstendig fraværende, men heldigvis kom det snart en buss mot Sarpsborg, slik at jeg var på plass ved avtalt møtested kun noen få minutter forsinket.

Med et lite kvarter til avspark ankom vi Tveterbanen og kunne parkere på parkeringsplassen utenfor klubbhuset, der et skilt minnet om at hester og «mopder» ikke var ønsket videre inn i lysløypa. Det var her Lippert denne kvelden skulle fullføre Østfold-kretsen, og dermed vil ha sett kamper på alle kretsens baner som for tiden brukes fast av et A-lag. Det er ingen dårlig prestasjon, men nå får han vel fort minst én ny bane å huke av neste år også. Vi var i hvert fall fornøyde med å endelig skulle få se kamp på Tveterbanen, og det til og med på herlig naturgress, som man dessverre ikke lenger er altfor bortskjemt med her til lands.

Tveter IL ble stiftet i 1934, men har nå vært bort borte fra fotballen noen år, så det var derfor gledelig å ha de tilbake. Kanskje er det ønsketenkning å håpe at tilsvarende kan skje med klubber som Torsnes, Kongsten, Lande etc etc?? Tveterbanen ligger uansett inne i skogen mellom den sørlige enden av Isesjøen og Tvetervann – i det som var gamle Skjeberg kommune. I 1976 ble Tveterhytta reist her, men den brant ned i 1993. Året etter ble en ny og større utgave av Tveterhytta åpnet. Et skur nede ved banen har et stadionur på taket, men klokka der har nok for lengst sluttet å gå. Rundt selve banen er det ikke noe av tilskuerfasiliteter, men mye trær og buskas.

I 7. divisjon Østfold avdeling 3 hadde det i stadig større grad fremstått som en duell mellom Borgen 2 og nettopp Tveter. Etter at begge hadde spilt 12 kamper, sto Borgen 2 med 33 poeng og hadde to poeng ned til Tveter. Derfra ned til de andre var det allerede ni poeng. Aremark lå for ordens skyld på en sjuendeplass med 11 poeng. Tveter måtte ha tre poeng for å holde følge med Borgen 2 i et håp om å kunne ta de til slutt (de to skal møtes en gang til med Borgen 2 som hjemmelag), og det var jo grunn nok alene til å håpe de skulle klare det slik at vi kanskje heller kan få opp et førstelag. Tveter har jo også imponert når jeg har sett de tidligere i år, og har dessuten en rekke storseire, slik at jeg tviler på hvorvidt det har vært noen fordel for de å få 3-0 på walkover når motstanderne ikke har møtt opp.

Vi lurte litt på om Aremark ikke har reservedrakter, for de spilte rett og slett med fule overtrekksvester over sine drakter som er nokså like Tveter sine. Allerede i kampens tredje minutt tok Tveter ledelsen på et straffespark, og det var faktisk keeper Henrik Leinum som gikk frem og scoret. Om det ikke var direkte overraskende at Tveter tok ledelsen, var det kanskje noe mer overraskende at vi måtte vente til 25 minutter var passert før vi fikk en ny scoring. Det var Aleksander Bach Kruse som scoret fra en corner og noterte seg for sitt første av etter hvert tre scoringer. Emil Tønnesen ble kreditert 3-0 etter en halvtime, og Sander Bøhaugen Andreasson sørget for at det sto 4-0 til pause.

Om Tveter ledet fortjent til pause, var det ingenting mot det som skulle komme i den andre omgangen. Allerede i det første minuttet satt Soleiman Sharifi inn 5-0, og kun to minutter senere sørget Kristian Rød for 6-0. Vi begynte å mistenke at dette kunne bli virkelig stygt, og syntes litt synd på Aremark. I det 53. minutt satt Sharifi inn sitt andre, og to minutter etter gjorde Kruse det samme med en kjempescoring. Vi nærmet oss timen da Tønnesen satt inn 9-0, og i det 73. minutt var det tosifret etter et selvmål. Aleksander Bach Kruse scoret ti minutter senere til 11-0 med et skudd som endret retning og dalte i mål bak keeper, og to minutter senere kranglet Dennis Fosby seg på ved å øke til 12-0. På overtid fikk også Emil Tønnesen sitt tredje og fastsatt sluttresultatet til 13-0 etter det som må kunne kalles en enveiskjøring.

Det vi var nokså sikre på ville være kveldens største seier i kretsen, viste seg imidlertid ikke å være det, for samtidig hadde Torp faktisk valset over Fredrikshald med hele 17-0 og tangert klubbrekorden (som stammer fra høsten 2018 og en kamp mot Trosvik som jeg faktisk overvar). Uansett var det bare å la seg imponere av Tveter, samtidig som det var vanskelig å ikke ha litt sympati med et Aremark som kjempet på til tross for at det ble stadig styggere sifre. Det ble også stadig mindre tvil om at dette vil stå mellom Borgen 2 og Tveter, og det blir en spennende tvekamp. Så vidt jeg har fått med meg, er det vel også en rekke tidligere Borgen-gutter med i Tveter, så det i seg selv er jo i så fall et ekstra element i den duellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 210:
Tveter v Aremark 13-0 (4-0)
7. divisjon Østfold avd. 3
Tveterbanen, 23 August 2022
1-0 Henrik Leinum (3)
2-0 Aleksander Bach Kruse (26)
3-0 Emil Tønnesen (31)
4-0 Sander Bøhaugen Andreassen (38)
5-0 Soleiman Sharifi (46)
6-0 Kristian Rød (48)
7-0 Soleiman Sharifi (53)
8-0 Aleksander Bach Kruse (55)
9-0 Emil Tønnesen (60)
10-0 Own goal (og, 73)
11-0 Aleksander Bach Kruse (83)
12-0 Dennis Fosby (85)
13-0 Emil Tønnesen (90+2)
Att: 29 (h/c)
Admission: Free

Next game: 25.08.2022: Fredrikstad G19 v Sarpsborg 08 G19
Previous game: 22.08.2022: KFUM Oslo v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg