Borgen 2 v Tune (@ Sarpsborg Stadion) 13.02.2024

Tirsdag 13.02.2024: Borgen 2 v Tune

Dersom jeg skulle få med meg en kamp i området denne tirsdagen, betinget det en tur til den andre byen og til ‘fiendtlig territorium’ i form av Sarpsborg Stadion. Det var imidlertid ikke Sarpsborg 08 som skulle i aksjon, men Borgen 2 og Tune. De to spilte i fjor i hver sin avdeling av kretsens 6. divisjon, og vil gjøre det også i år. Nå skulle de møtes til treningskamp, og hadde i den anledning altså fått låne Sarpsborg Stadion, der jeg ankom med et kvarters tid til kampstart og ganske snart fant Trond som allerede var på plass, som forventet. Han moret seg tydeligvis stort over at jeg ‘måtte’ se kveldens kamp på Sarpsborg Stadion, men akkurat det skal han selvsagt få lov til, så den gleden skal han få.

Sammen kunne vi nokså raskt konstatere at plastdekket her var litt større enn det de to klubbene var vant til, og Trond påpekte ganske riktig at det egentlig kun var venstrekanten til Borgen 2 som utnyttet banens bredde. Halvveis ut i første omgang tok de brune også ledelsen 1-0 med en dupper, men like etter oppsto en episode som fikk oss til å stusse litt. I forbindelse med et Tune-angrep, så vi begge ballen i mål, men forsto ikke fra vår posisjon hva det ble dømt, og Trond ilte sporenstreks ned på indre bane for å forhøre seg med en Tune-leder som kunne fortelle at ballen hadde gått i nettveggen. Han la humoristisk til at han godt kunne si det var 1-1, siden det skulle skrives en ‘kamprapport’ etterpå. Tune fikk uansett sin utligning i det 39. minutt, da de rundet keeper og trillet inn 1-1, som også var stillingen ved pause.

Det var ingen dårlig kamp vi var vitne til, og begge lagene bød innimellom på fint spill og gode kombinasjoner. Vi satt likevel med en følelse om at Borgen 2 muligens hadde et ørlite overtak i spillet, og i det 58. minutt var de tilbake i ledelsen 2-1. To minutter senere traff Tune tverrliggeren, men de måtte uansett ikke vente lenge på nok en utligning, for ytterligere et lite minutt frem i tid sto det 2-2 etter at en Tune-spiller sendte i vei et flott skudd som fant veien til det nærmeste krysset. Gutta fra Grålum hadde deretter en stor dobbeltsjanse noen få minutter senere, men det ble ikke flere mål, så det endte uavgjort 2-2 på Sarpsborg Stadion. Jeg takket gladelig ja til Tronds galante tilbud om å skysse meg tilbake til Sarpsborg bussterminal slik at jeg kunne komme meg med en tidligere buss tilbake mot folkeskikken.

Borgen 2 v Tune 2-2 (1-1)