Trosvik v Gresvik (@ Østfoldhallen) 12.02.2024

Mandag 12.02.2024: Trosvik v Gresvik (@ Østfoldhallen)

Østfoldhallen var igjen stedet der min kamp for kvelden skulle finne sted. Det var denne gang snakk om en treningskamp mellom to klubber som også i år vil møtes i Østfold-kretsens 5. divisjon; nemlig Trosvik og Gresvik. Fortsatt var det slik at busskaoset gjorde regionens kollektivtrafikk til en enda større parodi enn vanlig, men jeg kom meg heldigvis til Østfoldhallen i god tid til avspark. Trosvik endte i fjor på en 9. plass, mens Gresvik med nød og neppe tok 12. plassen og unngikk nedrykk med et nødskrik etter helt ellevill og temmelig parodisk siste serierunde. Jeg blir imidlertid ikke overrasket om begge disse blir å finne høyere oppe på tabellen i år, men det er selvsagt veldig tidlig å komme med noen spådommer av den typen.

Denne mandagen var det imidlertid ingen ‘højdare’ av en kamp de fremmøtte fikk servert, og det må være lov å si at det rett og slett var en fryktelig kjedelig affære. Vi måtte vente en halvtime på noe som i det hele tatt minnet om en skikkelig sjanse, og den kom som følge av rot i Trosviks bakre rekker, der de mistet ballen i eget forsvar. Gresvik snappet ballen og kom alene mot mål, men TIF-keeperen kom ut og fikk parert. Snaut ti minutter senere gjentok det seg, da Trosvik nok en gang rotet bort ballen i eget forsvar, men heller ikke denne gangen klarte Gresvik å utnytte sjansen de fikk, og det sto fortsatt 0-0 ved pause.

Med seg på laget hadde Trosvik denne dagen blant annet Amin Askar, og det er ikke vanskelig å se at han fortsatt har mye fotball i seg. Denne kvelden ble det imidlertid ofte veldig lite fremdrift over det han og lagkameratene drev med. Andre omgang lignet den første i den forstand at den lenge var et langt gjesp, og det eneste av interesse som skjedde var vel da vi drøyt 35 minutter ut i omgangen faktisk fikk en nettkjenning. Det var Gresvik som scoret vinnermålet, og etter et fint gjennomspill var det Sigurd Eriksrud som vippet ballen over keeper og i mål til 0-1. Dermed ble det nok en seier i Østfoldhallen for gutta fra Trondalen, som i romjula gikk til topps i Romjulscupen.

Trosvik v Gresvik 0-1 (0-0)