Kråkerøy v Sarpsborg FK 09.02.2024

Fredag 09.02.2024: Kråkerøy v Sarpsborg FK (@ Østfoldhallen)

Igjen befant jeg meg i Østfoldhallen, og denne fredagen skulle Kråkerøy fortsette sin sesongoppkjøring med treningskamp mot Sarpsborg FK. I deres to treningskamper hittil syntes jeg Kråkerøy hadde sett meget solide ut, og jeg var spent på om det inntrykket ville vedvare når de møtte et SFK som virker å ha noe på gang med et nytt trenerteam i form av duoen Jørgen Horn og Joachim Thomassen. Kråkerøy holdt på å få en drømmestart allerede i kampens andre minutt da Arni kom stormende gjennom, men SFK-keeperen reddet. SFK hadde selv en god sjanse der Kråkerøy-keeper var reddende engel, og det fortsatte å bølge frem og tilbake med sjanser begge veier. Det viste seg at sarpingene bød på tøffere motstand enn det Kråkerøy hadde fått i sine treningskamper hittil, selv om jeg følte at de muligens hadde et ørlite initiativ i kampen da SFK tok ledelsen på et selvmål. Da Badr Rahhaoui doblet ledelsen med en utsøkt lobb like før pause, sto det 0-2 halvveis.

Kråkerøy hadde på ingen måte fått like godt betalt som sarpingene hittil, men tidlig i andre omgang fikk de omsider en velfortjent redusering. Hans Jørgen Bakkehaugen fyrte løs, SFK-keeperen reddet, men Bakkehaugen headet inn returen til 1-2. Like etter hadde Kråkerøy et annullert mål, og måtte vente til det 70. minutt på utligningen som kom etter at Johan Syvertsen vendte opp og skjøt i mål. De ga seg imidlertid ikke der, for kun to minutter senere var samme mann frempå igjen. Et innlegg foran mål ble headet inn av Syvertsen, og Kråkerøy hadde snudd kampen og ledet 3-2. Senere mente de seg også snytt for et straffespark som også undertegnede fra sin posisjon trodde skulle bli idømt, men vant likevel 3-2. Kråkerøy så fortsatt solide ut, og tok seg til slutt av et SFK som – for å gjenta meg selv – ga gutta fra ‘Blomsterøya’ god motstand. Det blir spennende å se hva begge disse to har å by på når årets sesong kommer i gang.