Fredrikstad v Tromsdalen 27.09.2020

 

Søndag 27.09.2020: Fredrikstad v Tromsdalen

Viruset og den sene sesongstarten har sørget for at årets sesong blir temmelig spesiell i 2. divisjon, der det som kjent ble bestemt å spille enkel serie etterfulgt av et ‘sluttspill’ der lagene på øvre halvdel skal møtes innbyrdes én gang til. Det samme skulle være tilfelle for nedre halvdel, men da man utrolig nok (jeg tror muligens som eneste land i Europa) ikke å klarte å få i gang breddefotballen – inkludert 3. divisjon, ville de jo ikke være noen som rykket opp til 2. divisjon. Derfor var det unaturlig å sende noen ned, og følgelig ble hele sluttspillet for nedre halvdel annullert. Det er jo liten vits for en klubb som Moss å bruke masser av penger på å reise til eksempelvis Senja for å spille totalt betydningsløse kamper. Men for øvre halvdel ville det bli sluttspill, og med to runder igjen av ‘grunnsesongen’ var FFK for lengst klare for det.

Et Fredrikstad-lag som sto med 11 strake seire av 11 mulige (og som også vant alle sine treningskamper før sesongstart) var ute etter å øke forspranget ytterligere før ‘sluttspillet’, men fra Tromsø kom dagens gjester Tromsdalen som jaktet poeng for å kunne havne på øvre halvdel. Heller ikke denne gang hadde jeg blitt trukket ut blant sesongkortinnehaverne, men igjen hadde jeg sammen med min far fått invitasjon til Terje Høili sin VIP-losje, slik at det ville bli kamp på meg. Denne gang kom fattern kjørende og plukket meg opp tidlig siden vi skulle hente Høili i hans imponerende palass på Kråkerøy. Som sagt så gjort, og vi ankom stadion med en drøy time til avspark.

Igjen var det flere tidligere FFK-spillere blant de ca. 15-16 i losjen, og blant faste innslag i så måte er visst – i tillegg til Høili selv – personer som Reidar Lund (mannen med flest FFK-kamper) og Åge Johansen. Denne gang var blant annet også Kai Erik Herlovsen og Raymond Kvisvik til stede, og dermed satt det visst i Bergen et par groundhopper-kompiser med sterke Brann-sympatier som ble lettere misunnelige på at jeg hadde ‘super-Ray’ som bordkamerat. Tiden på året tatt i betraktning var det vel passende at vi ble servert fårikål, og så godt som samtlige hadde god tro på ny FFK-seier da man tok runden for å høre alles resultattips. Dag Solheim var som vanlig blant de mest optimistiske med 5-0-tipset han hevdet er hans faste tips. Mens vi spiste fikk vi igjen også besøk av representanter for spillergruppa som forklarte litt rundt tanker og uttak. Denne gang hadde også Ludvig Begby med seg svensken Jakob Lindström som måtte stå over grunnet gule kort men som lovet at han hadde fått sin siste suspensjon for sesongen. Etter at den herlige maten var satt til livs, var det på tide å se hvem som hadde tippet best.

Det første kvarteret var jevnspilt, men idet FFK begynner å tilrive seg et initiativ i banespillet, kommer scoringen i stedet for gjestene. Det virket egentlig litt for enkelt da Gabriel Andersen fikk skyte i mål fra skrått hold i det 21. minutt. En kalddusj for FFK, men de brukte ikke mange sekundene på å svare. Nærmest rett fra avspark gikk FFK i angrep, og Maikel Nieves utlignet til 1-1 i det 22. minutt. Nå gikk det unna, for kun et drøyt minutt senere hadde hjemmelaget snudd kampen da en fantastisk pasning fra Håvard Åsheim fant Riki Alba som sendte FFK i føringen med 2-1. FFK hadde en god periode, og noen trodde at det nå ville bli plankekjøring, men det siste kvarteret før pause falt kvaliteten noe igjen i FFK-laget. Det sto fortsatt 2-1 da dommeren blåste for pause og vi igjen trakk innendørs for å innta en dessert.

Da man startet opp igjen, fikk snart FFK en ny kalddusj, for allerede et par minutter ut i andre omgang sendte utlignet Gabriel Andersen til 2-2 med et frispark rundt eller under muren. Ballen snek seg inn nede ved stolperota der, og FFK-keeper Håvar Jenssen er nok neppe helt fornøyd med den. Nå hadde det utviklet seg til å bli en ny slitekamp, og det var klart at TUIL ikke ville gi FFK noe gratis. Gjestene fra nord løp og kjempet fælt, og en spiller som Andreas Løvland virket å være overalt. Kanskje var det hans lett gjenkjennelige utseende som gjorde at vi bet oss spesielt merke i ham; noe som fikk Solheim til å gi ham navnet «Martin Johnsrud Sundby» (samme man ga for øvrig også en av TUIL-forsvarerne tilnavnet «Dan Eggen»). Han sto i hvert fall på fælt, og selv om FFK hadde mye av banespillet, sørget han og hans lagkamerater for at hjemmelaget slet med å skape noe særlig.

Heldigvis har FFK en god bredde i troppen i år, og blant de som kom innpå var spesielt Love Reuterswärd igjen et særdeles friskt pust. Han skapte umiddelbart problemer for TUIL, og det begynte å skje litt på den siste tredjedelen igjen. Fortsatt var det dog noe som manglet med presisjonen og avslutningene. Det måtte til slutt et straffespark til, og det var Philip Aukland som ble lagt ned i feltet. Det så ikke ut som det klareste straffesparket vi har sett, og min sidemann Kvisvik utbrøt blant annet umiddelbart «den ser billig ut». Uansett; Nicolay Solberg hadde kommet innpå for Kjelsrud i pausen, og han var en sikker og iskald eksekutør da han satt inn 3-2 i det 85. minutt. Dermed tok FFK sin tolvte strake seier og hadde fortsatt full pott når én runde gjensto av grunnspillet. Enda viktigere var det at både Alta og et voldsomt skaderammet Kvik Halden hadde snublet denne helgen, slik at ledelsen ned til de to nå var på hele elleve poeng. Nå ventet Brattvåg borte, og dit hadde jeg tenkt meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Tromsdalen 3-2 (2-1)
2. divisjon avd. 1
Nye Fredrikstad Stadion, 27 September 2020
0-1 Gabriel Andersen (21)
1-1 Maikel Nieves (22)
2-1 Riki Alba (24)
2-2 Gabriel Andersen (48)
3-2 Nicolay Solberg (pen, 85)
Att: The maximum 200 allowed
Admission: Free (invited to Terje Høilli’s VIP lounge)

Next game: 03.10.2020: Brattvåg v Fredrikstad
Previous game: 12.09.2020: Fredrikstad v Alta

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg