Fredrikstad v Alta 12.09.2020

 

Lørdag 12.09.2020: Fredrikstad v Alta

Som FFK-supporter har man med dagens situasjon og restriksjoner hatt en ekstra utfordring i forhold de fleste andre supporterne av klubber på nivå tre. Med kun 200 tilskuere tillatt på kamper har det nemlig vært nokså vrient å få billetter til kamp, for å si det mildt. Mens mange av de andre klubbene kan legge ut billetter til åpent salg, er det selvsagt ikke mulig for en klubb som har over ti ganger så mange sesongkortholdere som det tillatte antall. Derfor har det vært gjennomført trekning blant sesongkortinnehaverne, og det er vel ganske fair. Av hjemmekamper denne sesongen hadde jeg foreløpig kun fått innpass på Kjelsås-kampen, men denne lørdagen kunne jeg se frem til ny hjemmekamp når Alta kom på besøk til toppkamp.

Jeg hadde dog ikke blitt trukket ut, men i stedet hadde jeg fått invitasjon til VIP-losjen til selveste Terje Høili. Det har seg slik at han er en kompis av min far, og i den forbindelse har jeg truffet ham noen ganger. Han har nok merket seg min interesse for FFK, fotball og ikke minst groundhopping med fotball-relatert reisevirksomhet, og derfor hadde han spurt min far (som også er nokså fast gjest der) om jeg hadde lyst til å komme å se kampen derfra. Det kunne jeg selvsagt ikke takk nei til! Dermed bussen jeg inn til byen og stakk en tur innom Stadion Taphouse, der flere av mine kompiser ladet opp til Leeds-kamp. Jeg rakk en øl der før jeg gikk for å møte min far, som kom nedover fra Oslo sammen med tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal. Etter at vaktene hadde kontrollert at våre navn sto på lista over inviterte, ble vi temperatur-sjekket og fikk en dose Antibac før vi fikk adgang til å ta oss opp i 4. etasje.

Som avtalt møtte vi en time før kampstart, og ble servert drikke før en herlig middag ble servert. Det var rundt 15 av oss der, og mens vi begynte å spise fikk vi besøk av representanter fra spillergruppa som fortalte litt om spillernes og ikke minst trenerteamets tanker, vurderinger og planer rundt dagens kamp. Det virket på Ludvig Begby som om han har hatt denne oppgaven en stund nå, men slik er det vel å være langtidsskadet. Han kunne også fortelle at Alta kom til plankebyen uten Morten Gamst Pedersen. Deretter kom en representant for styret med en Powerpoint-presentasjon der han gikk gjennom den økonomiske står i klubben, som han for øvrig hevdet var god.

Etter måltidet kunne vi etter hvert flytte oss ut på tribunen, og med dette har jeg nå sett FFK fra alle fire tribuner på nye Fredrikstad Stadion. Det var altså duket for toppkamp i 2. divisjon avdeling 1, der FFK sto med 9 seire av 9 mulige og dermed full pott. Det var nettopp Alta som var nærmest, og med 7-1-1 på sine første ni kamper, hadde de fem poeng opp til FFK. Ett poeng bak der igjen lurte Kvik Halden, mens også Skeid og Hødd hang med. Mange har hevdet at Alta med sin høye snittalder ville falle av utover høsten, og nå kom de riktignok fra sitt første tap borte mot Hødd i Ulsteinvik, uten at det automatisk er et svakhetstegn å tape for Hødd. Dette var således en viktig kamp, for med hjemmeseier ville FFK få en voksen luke, mens det ville tette seg mer til dersom Alta skulle vinne.

Sammen med fiffen kunne jeg se lagene entre banen, og det var litt artig å ha en av mine barndoms fotballhelter og mannen bak tidenes cupfinalemål som sidemann – nemlig selveste Per Egil Ahlsen. Det tok litt tid før FFK-maskineriet kom i gang, men da så skjedde malte de sakte men sikkert i stykker Alta. 25 minutter var spilt da Anas Farah Ali faktisk for en gangs skyld vant en duell i stedet for å ligge igjen på bakken, og det ble til og med noe ut av hans involvering da hans pasning fant Riki Alba som driblet av en mann og satt ballen i mål til 1-0. Alta slet med å skape noe offensivt, og det nærmeste de kom før pause var da Dag Andreas Balto sendte ballen opp på den folketomme tribunen bak mål. Alba kunne like etter doblet ledelsen etter en gavepakke fra Alta-keeper Grzegorz Flasza, men polakken kunne trekke et lettelsens sukk da avslutningen gikk over hans mål.

Rett før pause kunne han dog lite gjøre da FFK-kaptein Henrik ladet venstreslegga og doblet ledelsen til 2-0. Vi var vel nokså fornøyd med det vi hadde sett hittil da dommeren blåste for pause og vi trakk tilbake inn i losjen for å få servert dessert. Med flere gamle FFK-spillere fra både 1980-, 1970-, og ikke minst 1960-årene til stede, skulle man tro det var et kresent publikum som ikke lot seg imponere altfor lett, men samtidig har de vel ikke alltid vært like godt vant med det FFK har levert etter deres tid. Samtlige syntes å god tro både på at FFK skulle vinne dagens kamp og også at de styrte mot opprykk denne sesongen. De virket å være skjønn enighet om at den største trusselen nå var Covid-19.

Andre omgang startet som en nokså tam affære, men FFK satt inn nådestøtet et snaut kvarter ut i omgangen. Et innlegg ble stusset i mål av Nicolay Solberg, og med 3-0 følte vi oss sikre på at det var spikeren i Alta-kista. FFK skapte flere farligheter etter dette, og ikke minst hadde en utsøkt lobb fra Maikel Nieves fortjent noe bedre enn å snike seg centimetere utenfor stolpen, men det endte 3-0. Dermed tre nye FFK-poeng, og avstanden ned til Alta hadde økt til åtte poeng. Kvik Halden hadde dog slått Moss, og tatt seg opp på andreplassen seks poeng bak rødbuksene. Vi takket for oss og rettet selvsagt en spesiell takk til verten Høili for invitasjonen g gjestfriheten. Mens min far og den tidligere fotballpresidenten satt kursen mot Oslo, stakk jeg igjen innom Stadion Taphouse, men der var det så kaotisk at jeg nøyde meg med å plukke opp gevinsten for å ha gjettet riktig resultat for FFK-kampen i en intern tippekonkurranse. Jeg dro heller innom Rodgers Pub og unnet meg en forfriskning i fred og ro før jeg kom meg hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Alta 3-0 (2-0)
2. divisjon avd. 1
Nye Fredrikstad Stadion, 12 September 2020
1-0 Riki Alba (26)
2-0 Henrik Kjelsrud Johansen (44)
3-0 Nicolay Solberg (70)
Att: The maximum 200 allowed
Admission: Free (invited to Terje Høili’s VIP lounge)

Next game: 27.09.2020: Fredrikstad v Tromsdalen
Previous game: 05.09.2020: Flekkerøy v Levanger

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg