Gjelleråsen v Fløya 06.06.2022

 

Mandag 06.06.2022: Gjelleråsen v Fløya

Søndagen ble benyttet til å dra på konsert med Megadeth, og selv om jeg også hadde vurdert å få med meg en kamp oppe på Romerike først, ble det med kun konserten på Sentrum Scene i hovedstaden. Denne mandagen skulle det imidlertid ble en kamp på Romerike, som første del av en dobbel denne dagen. Jeg hadde nemlig merket meg at Gjelleråsen hadde tidlig avspark i sin kamp mot Tromsø-laget Fløya, og at det åpnet opp for en dobbel med en kveldskamp i Oslo før jeg returnerte til Drøbak, der jeg hadde installert meg hos min mor i noen dager. Det var bare å komme seg med bussen inn mot hovedstaden og der bytte til buss mot dagens første kamp.

Den skulle finne sted på Li Stadion, og jeg hadde rundt ti minutter å gå i nedoverbakke fra holdeplassen Slattum, der jeg gikk av bussen. Her befinner vi oss helt sør i Nittedal kommune, ikke altfor langt fra de nordøstlige delene av Groruddalen på Oslo-siden av fylkesgrensen. Gjelleråsen er egentlig navnet på en ås lengst sør i Nittedal kommune, og som er delt mellom kommunene Nittedal, Lillestrøm og Oslo. For mange vil det kanskje være best kjent for at Ringnes bryggerier har sitt hovedanlegg her, og det samme gjelder for øvrig hovedfabrikken til Diplom-Is. Men selv om det var en varm dag og det hadde vært godt, var det altså hverken øl eller is som var bakgrunnen for min visitt.

Gjelleråsen Idrettsforening ble stiftet i 1935, og driver i tillegg til fotball også med flere andre idretter. Klubben var så sent som i 2012 å finne i 5. divisjon, men har de senere år gjort seg mer bemerket. Da de vant 4. divisjons-tittelen i 2016, var det intet opprykk, men de gjentok bedriften og rykket opp et år senere. Deretter har de stadig forbedret plasseringene sine, og en sjetteplass i 2018 ble til en tredjeplass i 2019, og deretter en andreplass bak suverene Gjøvik-Lyn i fjor, etter at 2020-sesongen som kjent ble kansellert. Jeg ankom med god tid til avspark, og allerede hadde det møtt opp en del folk som satt og koste seg i sola på verandaen utenfor klubbhuset som ble bygget på dugnad og åpnet i 1985.

Tribunefasilitetene på Li Stadion begrenser seg til en liten, åpen tretribune midt på den ene langsiden, men den gjør så absolutt nytten. Jeg benyttet selv ventetiden til å kikke meg litt rundt, og la for øvrig aldri merke til noen som tok inngangspenger. Gjelleråsen toppet 3. divisjon avdeling 6 med 21 poeng på sine åtte kamper hittil, og hadde ett poeng ned et Strømsgodset 2 som hadde spilt én kamp mer. Fem poeng hadde hjemmelaget ned til dagens gjester fra Fløya, som lå på en tredjeplass, så det var i så måte en toppkamp jeg skulle overvære. Jeg hadde også såpass tro på en hjemmeseier at Gjelleråsen fikk plass på dagens bong (som jeg imidlertid endte opp med å ikke få levert).

Vertene startet da også best, og hadde tidlig en stor sjanse der et innlegg ble styrt like utenfor, men måtte uansett ikke vente altfor lenge, for i det 12. minutt fant Simen Dalberg Aasmundstad nettmaskene og sørget for 1-0. Fire minutter senere doblet Strahinja Latkovic ledelsen, og like etter hadde de igjen ballen i nettet da et frispark ble headet inn, men denne gang ble det vinket for offside. Etter halvspilt omgang virket det imidlertid allerede avgjort, og speaker kunne gaule entusiastisk om samba-takter da Walid Khris økte til 3-0 etter et flott angrep med veggspill og greier. Det hadde vært klasseforskjell, og det var lite å si på at hjemmelaget gikk i garderoben med en betryggende ledelse halvveis.

Selv benyttet jeg pausen til å kjøpe meg en vaffel og en Solo i varmen, og sto fortsatt og tygget da Gjelleråsens kaptein og toppscorer Emil Åkvåg økte til 4-0 i det 49. minutt. Deretter så det ut som om vertene muligens også ble snytt for et straffespark. Jeg kunne også høre at dommeren fra Salangen spurte spillerne om de trengte en drikkepause også i andre omgang, og en Fløya-spiller svarte. «Du som er nordfra selv forstår vel at vi må ha det, for vi er jo ikke vant til denne sola». Om det ikke for lengst var avgjort allerede, var i hvert fall all tvil fjernet da Michael Borgen avsluttet et flott angrep ved å score kun et par minutter at han kom innpå som innbytter.

I det 77. minutt fikk Fløya i hvert fall et trøstemål da Kenny Marlow reduserte til 5-1, men Gjelleråsen var ikke helt ferdig riktig ennå, og på overtid fastsatt Kristian Emil Bjørndalen sluttresultatet til overbevisende 6-1. En maktdemonstrasjon av Gjelleråsen, som befestet sin posisjon på toppen av tabellen i sin 3. divisjons-avdeling, mens gjestene måtte fly hjem til Tromsø uten poeng. Da sluttsignalet gikk, nølte jeg ikke med å komme meg tilbake mot bussholdeplassen for å komme meg innover mot Oslo igjen og videre mot dagens andre kamp, som skulle finne sted ute på Bygdøy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 205:
Gjelleråsen v Fløya 6-1 (3-0)
3. divisjon avd. 6
Li Stadion, 6 June 2022
1-0 Simen Dalberg Aasmundstad (12)
2-0 Strahinja Latkovic (16)
3-0 Walid Khris (23)
4-0 Emil Åkvåg (49)
5-0 Michael Borgen Lindviksmoen (66)
5-1 Kenny Barlow (77)
6-1 Kristian Emil Bjørndalen (90+2)
Att: 138 (h/c)
Admission: Free

Next game: 06.06.2022: Huk v Rustad Abildsø 2
Previous game: 04.06.2022: Drøbak/Frogn v Kråkerøy

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg