Fredrikstad v Mjøndalen 04.02.2022

 

Fredag 04.02.2022: Fredrikstad v Mjøndalen

Denne fredagen hadde jeg tatt sikte på å få med meg to kamper, og den første av disse ville være FFKs treningskamp mot Mjøndalen. Dette ville være FFKs første treningskamp på norsk jord, etter at vi uken før hadde sett de slå BK Häcken i Göteborg. Kampen sto lenge oppført med Østfoldhallen som kamparena, men klubben var tydelige på at Fredrikstad Stadion var førstevalget dersom vær og forhold tillot det. Et for mange litt kronglete kamptidspunkt klokken 14.00 ble endret til klokken 15.00, men så sent som torsdag kveld visste man fortsatt ikke helt hvor kampen skulle spilles. Klubben orienterte om at en beslutning ville tas først fredag formiddag, og det endte opp med å bli Fredrikstad Stadion.

Uavhengig av hvilken av de to kampstedene som ville bli valgt, hadde jeg uansett avtalt med min kompis Jon Erik om å dra sammen med ham rett etter han sluttet på jobb klokken 13.00. Nå tilbød imidlertid Marius seg å hente oss, så takket vi ja til det, og satt kursen mot Fredrikstad sentrum for å lade opp litt med noen forfriskninger på Lille Dragen (tidligere West End Pub). Nå for tiden er det tilsynelatende lettere å bli sentralbanksjef enn det det har vært å få seg en øl på pub (i hvert fall om man har partiboka i orden), men nå hadde det jo heldigvis omsider åpnet opp såpass igjen at det lot seg gjøre å hygge seg litt før kampen.

Flaggene vi hadde tatt med ble hengt opp utenfor puben, og vi hygget oss en drøy time før vi spaserte bortover mot stadion. Der var det kun en av inngangene på hovedtribunen som hadde åpnet, men etter å ha betalt oss inn (100 kroner for voksen, og 50 kroner for barn og honnør) kunne vi bevege oss ned langs den langsiden, ut på indre bane og bort på vårt faste felt på Ståplass Nord, slik klubben hadde lovet oss at vi skulle få lov til. Her var det bare å henge opp diverse flagg og bannere igjen, og vi konkluderte litt humoristisk med at det foreløpig var flere flagg en folk på vår ståplass-seksjon. Nå var det jo tross alt et litt kinkig kamptidspunkt da majoriteten var på jobb, men det kom da etter hvert noen flere til også her.

Etter hvert var det etter sigende 150 tilskuere på plass, og på Ståplass Nord var det bare for de som hadde møtt opp der å trøkke til og gjøre sitt beste uavhengig av oppslutning. Vi må tilbake til 2019 for å finne sist gang FFK ikke vant en treningskamp, men nå var det mannefall i forsvaret. Inn på stopperplass sammen med Mads Nielsen kom debutant Tage Johansen, og han skulle imidlertid vise seg å være et av lyspunktene denne dagen. Det var nemlig ingen stor kamp, hverken generelt eller fra FFK sin del, men unggutten leverte med bravur. Etter en tam innledning hadde gjestene kampens første mulighet, men Håvar Jenssen slo til corner. Både Nicolay Solberg og Riki Alba hadde prøvd seg for FFK da Olav Øby i det 29. minutt slo en flott ball opp mot Ayoub Aleesami som har gått på løp. Han fant igjen kaptein Henrik Kjelsrud Johansen, som på sin side fant nettmaskene. 1-0.

Førsteomgangen bød avslutningsvis på litt underholdning, og Håvar Jenssen viste igjen at han har blitt en klassekeeper da han på mesterlig vis reddet en farlig avslutning fra bruntrøyene. Det sto 1-0 halvveis, og FFK gjorde tre bytter i pausen. En av de som kom innpå var Håvard Åsheim, men han måtte etter få minutter tusle av banen igjen med en skade i albuen. Forhåpentligvis er han snart tilbake. Andre omgang ble en sjansefattig affære, og bare etter hvert preg av mange bytter. Gjestene gjorde for eksempel åtte(!) bytter på én gang etter drøye timen spilt. FFK hadde etter dette en mulighet der Mjøndalen fikk reddet på streken. Da heller ikke Olav Øby eller Adnan Hadzic traff mål med sine avslutninger, endte det 1-0.

På tampen hadde dog debutanten Tage Johansen blitt utvist etter å ha fått sitt andre gule. Begge virket nokså meningsløse å gi kort på i en treningskamp, spør du meg, og jeg vil påstå det uansett virket noe billig. FFK fortsatte uansett seiersmarsjen i treningskamper. Nå gjelder det bare å etter hvert ta med seg dette inn i de obligatoriske kampene. Det var igjen artig å se FFK gi flere unggutter muligheten, selv om det aldri var noen god kamp vi fikk se, og vi tar med oss de lyspunktene vi kan. I FFKs sesongoppkjøring blir nå neste test bortekampen mot Sandefjord Fotball; også det på dagtid på en fredag, men jeg regner uansett med at jeg vil ta turen til hvalfangerbyen og innfinne meg der.

Jeg skulle få med meg en kamp til denne dagen, og skulle etter hvert dra mot Spartabanen. Jon Erik og Marius valgte å ikke bli med dit, men tok i stedet til ordet for en tur på Rodgers Pub for å forlyste seg på det som har blitt byens kanskje koseligste skjenkested – i hvert fall ifølge meg. Det var kanskje intet dumt valg sammenlignet med å fryse i ‘den andre byen’. Avtalen ble uansett at de dro dit mens jeg kom etter senere, etter å ha sett Sparta v Borgen. Som sagt, så gjort, og det ble da til slutt også en svært så trivelig kveld. Fint hadde det også vært å være tilbake igjen på Ståplass Nord, klare for et nytt år der vi følger FFK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Mjøndalen 1-0 (1-0)
Friendly
Fredrikstad Stadion, 4 February 2022
1-0 Henrik Kjelsrud Johansen (29)
Att: 150
Admission: 50 NOK (concession)

Next game: 04.02.2022: Sparta v Borgen
Previous game: 03.02.2022: Råde v Askim Fotball

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg