Råde v Askim Fotball 03.02.2022

 

Torsdag 03.02.2022: Råde v Askim Fotball

Etter noen dager uten kamper i området, var det greit at det denne torsdagen var noen treningskamper på menyen i Østfold. Samtidig var det greit å komme seg ut og riste av seg skuffelsen etter den aldeles tafatte Rangers-innsatsen i Old Firm-kampen mot ‘de uvaskede’ kvelden før. Opprinnelig hadde jeg blinket meg ut Torp sin kamp mot Trosvik, men hadde kvelden før fått høre at kampen var avlyst grunnet kinaviruset. Det samme viste seg etter hvert også å være tilfelle med et av de andre alternativene; nemlig oppgjøret mellom Greåker og Gresvik på Moa. Min FFK-kompis Marius hadde ytret interesse for å bli med på litt breddefotball denne uka, og sammen med ham bestemte jeg meg til slutt for en destinasjon det sannsynligvis var på høy tid med et gjensyn med.

I 18-tiden ble jeg plukket opp, og vi kjørte mot Råde, der 4. divisjonsklubben Råde skulle ta imot 5. divisjonsklubben Askim Fotball til treningskamp. Vi hadde dratt tidlig av sted og hadde planer om å innta en middag på Råde Vertshus. Etter at min innbakte and hadde blitt skylt ned med en San Miguel, tilbakela vi de siste få hundre meterne bort til Råde Idrettspark, der vi parkerte med rundt tjue minutter til det som skulle vært avspark klokka 20.00. I Råde var det nok av snø, men ute på kunstgresset hadde den blitt fjernet av en traktor som fortsatt kjørte rundt der ute på banen mens spillerne var på vei utpå for å kjøre en aldri så liten oppvarming.

Det viste seg etter hvert at avspark var utsatt til klokka 20.15, og utenfor klubbhuset traff vi for øvrig på et kjent fjes i form av en dommer som dømmer for Gresvik. Han var riktignok kun her som tilskuer denne kvelden, men sammen med ham tok vi oss over kunstgressmatta og forserte snøfonnene på bortre langside for å ta plass på tribunen der. Det vil si, tribunen og dens seter var helt nedsnødd, men vi tok oppstilling på bakken på toppen av tribunen, samtidig som vi forsøkte å unngå å skli på den lumske isen som mange steder lå under snøen. Jeg var for øvrig allerede glad for at jeg hadde husket både lange underbukser, lue og tjukke votter.

Råde IL ble stiftet i 1929, og på slutten av 1950-årene hadde de spilt seg opp på nivå to av norsk fotball. Da de i 1990 noterte seg for en 7. plass, endte de faktisk på plassen foran FFK. To år tidligere hadde de tatt seg helt til kvartfinalene i cupen, etter å ha slått ut både Kvik Halden, Lyn, Lillestrøm og Bodø/Glimt. I kvartfinalen ble imidlertid senere tapende finalist Brann for sterke og vant en knepen seier 1-0. Det var forresten FFK som også var motstander da jeg i 1998 noterte meg for mitt hittil eneste besøk ved Råde Idrettspark, og det endte da med borteseier 2-5 i det som da var et oppgjør på nivå tre, som da hadde fått navnet 2. divisjon. Siden den gang har også gresset på Råde Stadion dessverre blitt byttet ut med kunstgress.

I 2007 rykket Råde ned for andre gang på rad, og befant seg med det helt nede i 5. divisjon. Til tross for flere sesonger med kamp i toppen, var det først i 2015 at de igjen rykket opp i 4. divisjon. De fulgte da opp med å vinne 4. divisjon året etter, men akkurat det året var det grunnet omstruktureringer i divisjonssystemet intet opprykk, og til tross for knallhard satsning de siste årene, har Råde foreløpig ikke klart å ta steget opp igjen til 3. divisjon. I fjorårets sesong med ‘enkel serie’ var det en voldsom duell med Sprint-Jeløy, som Råde gikk tapende ut av etter å ha vunnet samtlige kamper bortsett fra oppgjøret mot Sprint, som vant alle sine kamper. De vil garantert være de flestes favoritter også i år, men hadde tapt sin første treningskamp mot Drøbak/Frogn, som jeg personlig tror har potensiale til å bli den tøffeste utfordreren ved siden av Kråkerøy.

Det var altså noe forsinket at vi omsider kom i gang, mens trafikken på E6 suste forbi bak trærne bak oss. Råde har jo vakt litt oppsikt med sine signeringer i vinter, og først og fremst gjelder det Maikel Nieves og Simen Kind Mikalsen. Med våre FFK-sympatier var det kanskje ikke helt unaturlig at vi holdt et lite ekstra øye med nettopp Nieves, og det var da også han som sendte Råde i føringen allerede i kampens femte minutt. Han kan nok fort bli en slager i årets 4. divisjon. Noen dager tidligere hadde jeg latt meg imponere av det Askim Fotball hadde vist mot Rakkestad, da de var veldig direkte og angrepsvillige. Det ble tidlig klart at de hadde en langt mer defensiv innstilling denne kvelden, og det hadde heller ikke nødvendigvis bare med motstanderen å gjøre, for vi ble fortalt at Askim manglet en hel rekke spillere og kom med et meget ungt lag med en snittalder på under 20.

Bortelagets unggutter kjempet dog iherdig for hverandre, selv om Råde ikke uventet var det klart førende laget. Hjemmelaget doblet ledelsen med rundt fem minutter til pause, og målscorer var nå en annen nysignering; nemlig Simen Kind Mikalsen. 2-0 halvveis, og mens vi benyttet anledningen til å gå over for å varme oss litt i klubbhuset, valgte Råde å benytte pausen til å gjøre hele ni bytter. Likevel økte de til 3-0 i det 64. minutt ved Tobias Eugen Guttulsrød. Det ble ikke flere mål, og da dommeren blåste av, var det mest av alt godt å komme seg inn i varmen i bilen. Vi hadde sett en kamp mellom to lag jeg forventer å kjempe i toppen av hver sin divisjon. Nå var det bare å komme seg hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Råde v Askim Fotball 3-0 (2-0)
Friendly
Råde Stadion, 3 February 2022
1-0 Maikel Nieves (5)
2-0 Simen Kind Mikalsen (40)
3-0 Tobias Eugen Guttulsrød (64)
Att: 44 (h/c)
Admission: Free

Next game: 04.02.2022: Fredrikstad v Mjøndalen
Previous game: 30.01.2022: Askim Fotball v Rakkestad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg