Fredrikstad v Viking 22.09.2024

Søndag 22.09.2024: Fredrikstad v Viking

Lørdagens dobbel i Sverige sørget for at det hadde blitt en lang dag, og jeg hadde selvsagt også blitt sittende og surre en stund før jeg til slutt kom meg i seng, men jeg kom meg etter hvert opp en gang utpå formiddagen denne søndagen. Nå var det hjemlig fotball og FFK som sto i fokus, og det var duket for høstens første kveldskamp under flomlys på Fredrikstad Stadion når Viking kom på besøk. Det var etter hvert bare å komme seg inn til Fredrikstad sentrum, der det ble en aldri så liten oppladning på Saints. Der traff jeg til og med på en gammel kompis fra tiden med Brigade RødHvit som nå bor i Spania og var hjemme på besøk. Med rundt tjue minutter til avspark var det bare å tømme glassene og komme seg innenfor.

Når alle topplagene hadde spilt 22 kamper, var status den at Bodø/Glimt ikke overraskende fortsatt ledet an, og de hadde opparbeidet seg en luke på ti poeng ned til Brann, Molde og Viking. Deretter var det ytterligere seks poeng til Rosenborg og FFK, så kveldens kamp på Fredrikstad Stadion var en viktig kamp mellom to lag som begge fortsatt var med i kampen om en mulig billett til Europa, og hvor morsomt hadde ikke det vært? Det er på tide igjen nå, synes jeg, for det er veldig lenge siden sist, men da måtte nok Viking slås. I så måte passet det nok bra for FFK at siddisene var uten både sin drivkraft Zlatko Tripic, midtbanemannen Joe Bell og sisteskansen Arild Østbø, men man skulle selvsagt på ingen måte ta noe som helst på forskudd av den grunn.

FFK fikk en god start, og i det 14. minutt tok de også ledelsen da et hjørnespark fra Morten Bjørlo ble headet i mål av Fallou Fall som med det sørget for 1-0 og stor jubel. Utover i omgangen var det ellers FFKs eminente keeper Jonathan Fischer som først og fremst viste seg frem, for dansken vartet opp med flere gode redninger. Noen minutter før pause slo hjemmelaget FFK til igjen, og etter at kaptein Julius Magnussen hadde stusset ballen videre, var det Stian Stray Molde som var frempå og doblet rødbuksenes ledelse til 2-0. På overtid av første omgang måtte vi igjen finne oss i at VAR blandet seg inn etter at dommeren hadde markert for straffespark til Viking. Etter en kikk på skjermen gjorde han om avgjørelsen, og dermed sto det fortsatt 2-0 da lagene gikk i garderoben halvveis.

I andre omgangs tiende minutt så det svært så lystig ut da Sondre Sørløkk snurret rundt med Viking-forsvarerne og la på til 3-0 ved å dunke ballen i nettet. Dette kunne vel ikke FFK surre bort? Eller? Nja, det så lenge ut som om de hadde full kontroll, og mange hadde nok allerede innkassert de tre poengene da tremålsledelsen sto seg frem til det 79. minutt. Da reduserte imidlertid Simen Kvia-Egeskog til 3-1, og da innbytter Lars-Jørgen Salvesen fem minutter senere satt inn 3-2, begynte noen og enhver å skjelve i buksene og frykte det verste. Innbytter Henrik Kjelsrud Johansen er dog en ringrev, og det var tilsynelatende han som samlet karene for en prat etter den andre reduseringen, og etter dette klarte FFK å ri i land seieren og de viktige tre poengene. Jubelen kunne slippes løs, og nå var det bare å se fremover mot derby-kampen mot bastard-klubben 08 oppe i den andre byen.