Torp v Gresvik 19.09.2024

Torsdag 19.09.2024: Torp v Gresvik

Etter å ha sett Borgar bli nedsablet med 0-13 av Skiptvet hjemme på Gråvollen, var det bare å haste tilbake til bussholdeplassen, for jeg hadde ytterligere en kamp planlagt denne torsdagskvelden. På Sportsplassen på Torp skulle nemlig torpingene ta imot Gresvik til kamp i 5. divisjon, og etter å ha busset dit ned, så jeg snart den ene banehopperen etter den andre ankomme etter at de først hadde vært på Navestadbanen og sett de knuse Yven. Både for de og undertegnede skulle nå 7. divisjon byttes ut med 5. divisjon, og noen av de som også hadde sett en tidlig kamp, hadde nå tatt seg tid til en middag på Tommeliten før kampen på Sportsplassen.

Torpingene visste allerede ved opprykket i fjor høst at tilværelsen i 5. divisjon ville bli langt fra enkel, for det virker å være et nokså stort sprang mellom nettopp 6. divisjon og 5. divisjon i Østfold-kretsen, og Torp har i tillegg også vært uheldige med blant annet skader. De lå nederst på tabellen med kun sju poeng på sine 20 kamper hittil, og hadde fem poeng opp til Trøgstad/Båstad og seks poeng opp til Askim Fotball 2. Det er altså de nyopprykkede som nå er å finne i bunnen. For Gresvik sin del spådde jeg allerede før sesongstart en langt bedre sesong enn i fjor, og til tross for en liten downperiode, var de å finne på en sjetteplass. For ordens skyld var det Idd og Ekholt som la beslag på de i utgangspunktet to opprykksplassene, med en luke ned til Rakkestad som var nærmeste forfølger.

Torpingene hang faktisk godt med lenge, og tok til og med ledelsen da en corner fra Andreas Jonassen i det 17. minutt gikk rett i mål. Dermed 1-0, men den ledelsen klarte de ikke å holde på, og da Gresvik utlignet, var det også fra en corner. Det var Ludvik Midtfjeld som var sist på ballen og utlignet til 1-1, og i omgangens siste ordinære minutt tok Gresvik også ledelsen. Samuel Martinsen er en spiller jeg har sansen for hos Gresvik, og han sendte et frispark over muren og rett i mål til 1-2. På overtid slo imidlertid Torp tilbake, og igjen var det en corner fra kaptein Andreas Jonassen som skapte problemer for Gresvik. Han har jo en god fot, og for andre gang sendte han hjørnesparket rett i mål slik at det sto 2-2 til pause.

I løpet av den andre omgangen begynte man å se litt forskjell på lagene, og i det 52. minutt fikk Ludvik Midtfjeld stå helt alene og styre et innlegg i mål bak tidligere Gresvik-keeper Eddy Slettum. Kun tre minutter senere sto jeg med følelsen av at det var avgjort da Gresvik igjen kom gjennom og det ble spilt tversover til Vegard Brynjeng Sandvik som økte til 2-4. En annen Gresvik-spiller jeg synes er god er Andreas Hermansen, og med tjue minutter igjen la han på til 2-5, og da var det liten tvil om hvor poengene ville havne. Gresvik hadde noen minutter senere også en heading i stolpen, men det endte med 2-5 og borteseier. Det var bare å si gjøre opp status etter dagens to kamper og takke ja takk da Trond tilbød å skysse meg hjem etter kampslutt.

Torp v Gresvik 2-5 (2-2)