Selbak 2 v Lervik 23.09.2024

Mandag 23.09.2024: Selbak 2 v Lervik

Denne mandagen ble det kortreiset breddefotball på meg, for det endte med at jeg tok turen opp på Selbak Stadion, der Selbak 2 skulle ta møte Lervik til kamp om poeng i 6. divisjon Østfold avdeling 1, og den kampen skulle spilles på kunstgresset. I denne avdelingen var det HSV Fotball og Spydeberg som kjempet en durabelig tvekamp om avdelingsseieren, og den av de to som ikke tar den, lå meget godt an med tanke på å sikre andreplassen som gir kvalik, for de to hadde luke ned til Ørje og Driv, som var de nærmeste forfølgerne. Dagens kamp var derimot en kamp mellom tabellnaboer, for Selbak 2 la beslag på femteplassen, men ble pustet i nakken av nettopp Lervik som med kun ett poeng mindre lå på plassen bak.

I tillegg til en liten gruppe fra den faste gjengen med Selbak-tilskuere, hadde jeg også fått selskap av min FFK-kompis Marius, og sammen så vi en nokså jevnspilt første omgang med sjanser begge veier. Lervik var imidlertid de mest effektive, og i det 34. minutt sendte Emil Askerød bortelaget i ledelsen med 0-1. Fem minutter før pause doblet også Lervik ledelsen, og denne gang var det Eriye Turatsinze som med et kjempeskudd fra langt hold sørget for 0-2. En perle av en scoring, og et publikum som jeg tallfestet til å bestå av 36 fremmøtte tilskuere kunne registrere at 0-2 også var pauseresultatet.

Selbak 2 hadde en jobb å gjøre etter pause, men i stedet var det Lervik som tidlig i den andre omgangen økte ytterligere. Sebastian Bøckmann har bøttet inn mål for både junior-laget og A-laget til Lervik i år, og det var han som la på til 0-3. I omgangens tiende minutt fikk hjemmelaget fornyet håp, da Sivert Thorsen kjempet seg gjennom og reduserte til 1-3. Med tjue minutter igjen gjenopprettet imidlertid Oscar Theodorsen tremålsledelsen, og med et kvarter igjen noterte Sebastian Bøckmann seg for nok en scoring da han fastsatt sluttresultatet til 1-5. Lervik kunne med reise fornøyde hjemover mot Onsøy vel vitende om at de hadde tatt seg forbi sitt vertskap på tabellen. Det var kanskje ikke noen typisk 1-5-kamp, men Lervik var denne kvelden langt mer effektive foran mål enn hjemmelaget, og borteseieren var vel uansett ikke noe å si på.

Selbak 2 v Lervik 1-5 (0-2)