Selbak v Ås 27.09.2024

Fredag 27.09.2024: Selbak v Ås

Vel tilbake fra turen til Malmö for å se Rangers, var det bare å gjøre seg klar for litt breddefotball i Østfold igjen, og denne fredagskvelden skulle Selbak ta imot Ås til kamp i 4. divisjon. Den kampen skulle spilles på kunstgresset til Selbak, og dermed var det bare å gå dit opp. I toppen av Østfold-kretsens 4. divisjon hadde lederlaget Drøbak/Frogn sju poengs luke ned til toer Råde som dog hadde én kamp mindre spilt, og så ut til å kunne gå mot tittel og opprykkskvalik mot Vestfold-vinneren. Selbak lå på sin side på en ellevteeplass, og hadde sju poeng opp til bortelaget Ås på åttendeplass, så de kunne knappe innpå det forspranget med en hjemmeseier. Ås har imidlertid vist seg som et godt kollektiv – ikke minst i fjor, så jeg forventet ingen enkelt oppgave for vertene.

Det var likevel Selbak som tok ledelsen etter tolv minutter, da Sivert Thorsen igjen viste at han er et beist ute på banen. Han kjempet seg gjennom og sendte Selbak i ledelsen 1-0. Vi nærmet oss så smått en halvtime spilt da Hans-Ludvig Lutnæs doblet ledelsen til 2-0 etter fint Selbak-spill. Sekunder på overtid av den første omgangen reduserte Simon Alvar Skarnes Gray for Ås,og selv om det luktet litt offside, sto det 2-1. Sivert Thorsen ville det imidlertid annerledes, for da ballen i det tredje overtidsminuttet havnet ham inne i feltet, gjenopprettet han Selbaks tomålsledelse ved å dunke inn 3-1, og det var også stillingen da lagene tok pause.

De fremmøtte skulle få en om mulig enda mer innholdsrik andreomgang, med måtte vente til det 60. minutt før det ble ny nettsus. Fra en corner avsluttet Selbak først i tverrliggeren, men Cesar Da Silva Natario hamret inn 4-1 på returen. Et minutt senere kom Lutnæs gjennom og pirket ballen forbi keeper, men en Ås-forsvarer kom seg tilbake og fikk klarert inne på streken. Ikke mange sekundene etter sto det likevel 5-1 da Sivert Thorsen noterte seg for hattrick. Det så ut til å gå mot en grei Selbak-seier, men så kom Ås med en sluttspurt. I det 82. minutt sendte de i vei et skudd som endret retning, og ballen ble slått i tverrligger av keeper, men Glenn Ove Rindem Berget satt inn 5-2 på returen. Tre minutter senere rundet samme mann keeper og reduserte til 5-3, og da fikk vi likevel noen spennende avslutningsminutter. Et par minutter på overtid fikk Ås ytterligere en scoring da Niloshan Senthurvasan sendte et frispark i mål til 5-4, men det var for sent, og Selbak rodde seieren i land.

Selbak v Ås 5-4 (3-1)