Greåker v Selbak 27.06.2024

Torsdag 27.06.2024: Greåker v Selbak

Denne torsdagen kunne også de som hadde vært opptatt med EM-fotball på TV komme seg ut og befriende nok til og med få med seg en helt breddekamp garantert uten kreftsvulsten VAR. Selv hadde jeg bestemt meg for å dra opp på Moa, der Greåker skulle ta imot Selbak. Planen var at Pål også skulle bli med meg, men etter en lang dag ute i sola var han tydeligvis såpass slått ut at han til slutt måtte kaste inn håndkledet, så det var til slutt på egen hånd at jeg tok turen til Greåker for å se på Selbak. Etter å ha busset inn til Fredrikstad og deretter opp til 109-Senteret på Greåker, kom jeg spaserende til kveldens kamparena med 15-20 minutter til avspark, og møtte raskt på Trond som ikke overraskende også hadde møtt opp.

Han hadde fått nyss i at hjemmelaget visstnok manglet ti mann, og i så måte skulle man tro at det i så fall kunne bli tøft, men heller ikke Selbak hadde fulltallig tropp. Dette var et møte mellom de to klubbene som i fjor høst rykket opp fra 5. divisjon, og i årets 4. divisjon hadde Selbak med sine ni poeng nå opparbeidet seg en luke på seks poeng ned til trioen Borgen, Sprint-Jeløy 2 og nettopp Greåker som kjempet i bunnen av tabellen. Mens vi sto der og ventet på avspark, fikk vi også selskap av Stig-André Lippert, som denne kvelden hadde barnefri og ikke overraskende hadde benyttet anledningen til å få med seg en kamp.

Det virket innledningsvis å være litt mer trøkk i det Selbak gjorde, og ti minutter ut i kampen fikk de uttelling. Et godt løp ute på høyrekanten ble fulgt opp med et godt innlegg, og inne i feltet var det selvsagt Sivert Thorsen som kunne styre inn 0-1. Han haltet for øvrig senere av banen ved pause, og ga seg da for kvelden. Uansett jevnet første omgang seg ut, og Greåker hang godt med. De var også nære på en utligning da de hadde en avslutning i tverrliggeren, og det kunne blitt mer nettsus i begge ender, men etter en jevnspilt og intens første omgang sto det fortsatt 0-1 da dommeren etter hvert blåste for pause.

Også etter hvilen var det sjanser begge veier, og Greåker fikk blant annet tidlig i omgangen blokkert nesten helt inne på streken etter et hjørnespark. Senere var Selbak nok en gang nære på å doble ledelsen med et skudd som gikk like utenfor, mens Greåker hadde noen skumle angrep uten at de klarte å utnytte de til det fulle. Det gikk mot borteseier, men helt på tampen fikk hjemmelaget en kjempesjanse. Selbak-keeperen vartet imidlertid opp med en enorm redning, og dermed endte det med 0-1 og borteseier. Nå begynte Selbak å få en betryggende luke ned til den verste nedrykkstriden, som Greåker er innblandet i. Trond tilbød meg skyss til Sarpsborg bussterminal, og det takket jeg ja til slik at jeg etter hvert kunne busse hjem derfra.

Greåker v Selbak 0-1 (0-1)