Østsiden v Sprint-Jeløy 2 24.06.2024

 

Mandag 24.06.2024: Østsiden v Sprint-Jeløy 2

Det var på tide med en aldri så liten dose med lokal breddefotball igjen, for siden det ikke ble noe av en mulig Sverige-tur jeg hadde tittet litt på, hadde jeg i den forbindelse bestemt meg for å spasere ned til Østsiden Stadion i det fine været for å se 4. divisjons-oppgjøret mellom Østsiden og Sprint-Jeløy 2. Der ankom jeg med ti minutters tid til avspark, og kunne vippse over de 50 kronene som ble avkrevd i inngangspartiet, i likhet med de øvrige som hadde møtte frem for å se kamp før kveldens TV-sendte EM-kamp eller rett og slett bare prioriterte den lokale breddefotballen som også var garantert VAR-fri.

I 4. divisjon Østfold var det Drøbak/Frogn som ledet an, men de hadde noen dager gått på sesongens første tap borte mot Sparta, og forfølgerne hadde nå kanskje fått et forsterket håp om å kunne innhente de. DFIs luke ned til nærmeste utfordrer hadde nå skrumpet til seks poeng, og det var Sarpsborg FK som la beslag på andreplassen. Kun tre poeng bak der igjen lå både Råde, Moss 2, Kråkerøy og Lisleby, og de tre førstnevnte av de fire hadde også én kamp mindre spilt enn tetduoen. Det siste gjaldt også Østsiden, som imidlertid også hadde fire poeng opp til den nevnte gruppen av forfølgere, men jeg holdt de denne kvelden som favoritter når de skulle møte ett Sprint-Jeløy 2 som i likhet med Greåker og Borgen kun hadde sanket tre poeng hittil, og de tre utgjorde naturlig nok en trio i bunnen av tabellen.

På hjemmebane hadde Øssia vært solide og sto med 4-1-0, slik at de foreløpig var ubeseiret som vertskap, og det var også de som hadde mye ball innledningsvis. Likevel gikk det ikke helt etter planen fra start, for ti minutter ut i kampen sto jeg godt plassert for å se at Øssia nok ble snytt for et innkast, og i stedet kontret Sprint-reservene. Ballen endte opp hos Nikolai Kase-Berg som satt inn en noe overraskende ledelse 0-1 for gjestene fra Jeløya. Til tross for mye ballinnehav og et visst spillemessig overtak, klarte dog ikke Øssia å svare før pause, og i det 34. minutt kontret Sprint igjen inn en scoring. Denne gang var det Mads Dyrseth som fra rundt fem meter økte til 0-2 mot spillets gang, og da hjemmelaget ikke klarte å omsette sine sjanser i scoring, var det også stillingen halvveis.

Vi sto med en følelse av at Øssia trengte en scoring tidlig i andre omgang, og den kom i det 52. minutt da et skudd ble blokkert og ballen ble snappet opp av Rasan Dana Omer som fra skrått hold reduserte til 1-2 i det som tydeligvis var hans første A-lagskamp for året. Det var deretter en aldri så liten stillingskrig, og klokken tikket for for vertene, men i det 84. minutt dukket Øssias toppscorer Enal Hasurdzic opp inne i feltet og endret retning på et innlegg slik at utligningen var et faktum. Men kom den for sent, eller kunne Øssia fullføre snuoperasjonen? Det klarte de faktisk, for sekunder etter at vi hadde beveget oss over på overtid bommet Sprint-keeperen noe da han skulle ut og plukke et godt innlegg, og på bakre stolpe kunne Enal Hasurdzic sette inn 3-2. Slik endte det også, og Øssia hadde kommet sent men godt og sikret seg tre tross alt nokså fortjente poeng, og jeg kunne spasere hjemover igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Østsiden v Sprint-Jeløy 2 3-2 (0-2)
4. divisjon Østfold
Østsiden Stadion, 24 June 2024
0-1 Nikolai Kase-Berg (11)
0-2 Mads Dyrseth (34)
1-2 Rasan Dana Omer (52)
2-2 Enal Hasurdzic (84)
3-2 Enal Hasurdzic (90+1)
Att: 57 (h/c)
Admission: 50 NOK

Next game: 27.06.2024: Greåker v Selbak
Previous game: 21.06.2024: Sandefjord Fotball v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg