Østsiden v Moss 2 15.05.2023

Mandag 15.05.2023: Østsiden v Moss 2

En ny uke og nye muligheter, men jeg skulle denne mandagen ende opp med å holde meg i lokalmiljøet, og i disse dager blir det da ikke så mye mer lokalt enn Østsiden (det må være Selbak da). Nede på Østsiden Stadion skulle Østsiden ta imot Moss 2, og jeg fikk også med meg Pål dit ned. Ikke bare det, men etter at vi ankom, meldte også vår kompis Geir sin ankomst, og snart kom også Jon Erik, samtidig som at Trond Sæterøy hadde tatt turen fra ‘den andre byen’. Dermed ble vi en fin gruppe som før avspark ble stående og slå av en prat med den gamle FFK-eren Åge Johansen som var kveldens kampdelegat.

Det dreide seg denne kvelden om en kamp i 4. divisjon Østfold, der det var klubber som Råde, Drøbak/Frogn og Askim Fotball som ikke helt overraskende ledet an foreløpig. Østsiden hadde hatt en litt tung start på sesongen, og sto med 1-1-4 og dermed fire poeng etter seks seriekamper. Bortelaget Moss 2 hadde startet bedre, og sto på sin side med 4-0-2 og tolv poeng, men nå vet man jo aldri helt hva disse andrelagene kommer med. Til stede på Østsiden Stadion denne dagen var også Filip Kristiansen, som kjenner både Moss og Øssia godt, og etter en kikk på lagoppstillingene kunne han bekrefte at bortelaget denne gang stilte uten de A-lagsspillerne som hadde vært med da jeg så MFK 2 holde godt følge med Drøbak/Frogn i en omgang i deres forrige kamp.

I forhold til det vi hadde sett av Øssia tidligere i år, fikk vi et positivt inntrykk av det de presterte denne kvelden. De spilte med høyere tempo, var mer variert og fremoverrettet og var rett og slett et hakk eller to for gode for det unge MFK-laget i det meste; spesielt i første omgang. Øssia hadde en heading i tverrliggeren etter et kvarters tid, og det var meget fortjent da Enal Hasurdzic sendte vertene i ledelsen 1-0 med ti minutter igjen til pause. Det var heller ingen verdens ting å si på at Muhamed Berisha doblet ledelsen i omgangens siste minutt, slik at det sto 2-0 halvveis.

Øssia hadde levert en første omgang de kunne være godt fornøyd med, og selv om tempoet nok ikke var fullt like høyt i andre omgang, var det Øssia som scoret igjen da Berisha scoret sitt andre og sørget for 3-0 i det 54. minutt. Fire minutter senere hadde hjemmelaget en heading i stolpen, og returen ble headet i mål av Petter Stedjeberg. Til tross for at Moss 2 hang noe bedre med etter hvilen, hadde de lite å stille opp med mot et Øssia som vant fullt fortjent 4-0. Med det sa vi oss fornøyde med dagens dont og kom oss hjemover, men det skulle selvsagt bli en ny kamp på meg igjen allerede dagen etter.

Østsiden v Moss 2 4-0 (2-0)