Østsiden v Lisleby (@ Østfoldhallen) 09.03.2024

Lørdag 09.03.2024: Østsiden v Lisleby (@ Østfoldhallen)

Endelig var det også på tide med en tellende kamp i 2024, og det skulle dreie seg om første kvalifiseringsrunde i den norske cupen. Jeg befant meg allerede i Østfoldhallen, der jeg hadde sett Selbak slå Trosvik i en treningskamp, og skulle egentlig også sett Kvik Halden og Sprint-Jeløy måle krefter, men den hadde blitt flyttet til Jeløya og Bellevue. Dermed hadde jeg rundt to og en halv time og slå i hjel før cupkampen mellom Østsiden og Lisleby, og var derfor en tur nede i senteret før jeg slo meg ned igjen inne i hallen for å vente. Også for to år siden møttes Østsiden og Lisleby på dette stadiet av cupen, og den gang vant Øssia på kunstgresset på Lisleby, men ut fra det jeg hadde sett i treningskampene hittil, var jeg ikke bombesikker på at det nødvendig ville gjenta seg denne gang.

Det var Lisleby som stormet i angrep og tok ledelsen i kampens fjerde minutt. Jonas Zakariassen ble hindret på vei gjennom, men ‘Zakka’ fikk pirket ballen videre til Marcus Jensen som på elegant vis vippet ballen over Øssia-keeperen og i mål til 0-1. Imidlertid klarte Lisleby flere ganger i løpet av kampen å surre det til for seg i eget forsvar, og det var blant annet tilfelle fem minutter senere, da de ga bort ballen til Muhamed Berisha som fikk fritt leide mot mål. Avslutningen fra Øssia-spilleren dundret imidlertid i tverrliggeren og ned, så Lisleby slapp med skrekken i den situasjonen. Det bølget etter hvert litt frem og tilbake, og Zakka hadde blant annet et fint raid som ble fulgt opp med skudd like over. Drøyt fem minutter før pause fikk imidlertid Øssia straffespark, og Muhamed Berisha var sikker som banken da han utlignet og sørget for at det sto 1-1 til pause.

Kampen sto og vippet da Øssia ble redusert til ti mann. Noen vil huske Stian Bendvold fra FFKs rekruttlag, men han debuterte før Øssia i denne kampen. I det 79. minutt var debuten over da han fikk sitt andre gule og måtte forlate banen. Nesten åtte minutter på overtid holdt Lisleby på å avgjøre da et innlegg ble styrt på mål og så ut til å treffe utsiden av stolpen. 1-1 ved full tid betød ekstraomganger, og om Lisleby kanskje burde avgjort i ordinær tid, hadde de i hvert fall sjanser til å gjøre det i ekstraomgangene, men det ble ikke mer nettsus i Østfoldhallen denne dagen. Dermed skulle det avgjøres på straffer, og da Lisleby bommet sin første så det muligens ut til å gå Øssias vei, men Lislebys keeper reddet to av de neste tre Øssia-straffene mens Lisleby scoret på resten av sine, og dermed var det Lisleby som kunne juble over avansement. Det var bare å komme seg hjem etter en lang dags økt i hallen.

Østsiden v Lisleby 1-1 AET (1-1, 1-1) – 2-3 on pens