Grorud v Sarpsborg 08 07.05.2015


Torsdag 07.05.2015: Grorud v Sarpsborg 08

For andre dag på rad ble jeg faktisk fristet til å dra inn til Oslo-ghettoen for å se en av dagens cupkamper. Grorud skulle være vertskap for Sarpsborg 08, og jeg talte litt på knappene før jeg satt meg på bussen innover. En medvirkende årsak var at jeg hadde tro på at jeg hadde fått lurt med en kjenning som bor lokalt, og som i likhet med meg har en forkjærlighet for engelsk non-league, og siden det begynte å bli en stund siden sist vi støtte på hverandre på våre respektive rundturer i England, var det igjen på tide med et lite møte. Mens jeg satt på bussen innover bekreftet han da også at han ville ta seg en tur, og jeg satt meg på T-banen som skulle ta meg til Grorud.

Jeg hadde kun stått utenfor klubbhuset noen få minutter da Joachim kom gående, og sammen kunne vi konstatere at det ble krevd nokså stive 150 kroner i inngangspenger på et anlegg som ikke kan beskrives på noen annen måte enn “nokså enkelt og kjedelig” – og dessverre nokså typisk for Oslo-fotballen, der majoriteten av klubbene synes å banedele med flere andre klubber på nitriste kommunale sportskompleks med kunstgressbane(r). Her hadde de i det minste tatt seg bryet med å trykke opp et lite program (om man kan kalle et A4-ark brettet i to for et program). Tilskuerfasilitetene består nærmest utelukkende av den en temmelig lite attraktiv sittetribune midt på den ene langsiden. Det hadde allerede kommet noen særpinger som hadde tatt turen opp fra “pæddekummen”, men mitt lille håp om en cupbombe ble nokså raskt slukket.

Bojan Zajic er en spiller jeg – til tross for tidligere spill i Vålerenga (og nå i Særp) – har hatt litt sans for, og det var serberen som satt inn gjestenes første mål etter fem minutter. Med ett øye på kampen gikk praten mest rundt non-league relaterte temaer, og ikke minst nylig avsluttede av planlagte Englands-turer. Men vi kunne likevel se at særpingene doblet ledelsen fem minutter før pause. Grorud hadde imidlertid en rekke muligheter, og en av innbytterne kunne alene scoret hattrick om han hadde sløst mindre foran mål. De hadde absolutt fortjent et mål, men i stedet var det jestene som tjue minutter ut i andre omgang satt inn 0-3. Dermed tok de seg videre uten å imponere, og tomålsscorer Zajic hadde for lengst blitt tatt av da dommeren blåste av. Sarpsborg gjorde det de måtte, og ikke stort mer. Jeg takket for hyggelig samvær og returnerte til T-banen for å sette kursen hjemover. Og etter alt snakket rundt engelsk non-league, meldte abstinensene seg igjen. Dessverre finner jeg lite med kur for dette i Norge.

Norwegian ground # 33:
Grorud v Sarpsborg 08 0-3 (0-2)
NM Cupen, 2. runde
Grorud Idrettspark, 7 Mai 2015
0-1 Bojan Zajic (6)
0-2 Bojan Zajic (41)
0-3 Liridon Kalludra (66)
Inngang: 150 kr
Tilskuere: 214

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg