Strømmen v Fredrikstad 10.04.2016

 

Søndag 10.04.2016: Strømmen v Fredrikstad

 

Denne søndagen hadde jeg tenkt å benytte til å besøke et nytt stadion mens jeg så mine gamle helter i Fredrikstad i aksjon. Det er vel ingen hemmelighet at mitt engasjement rundt FFK har dalt voldsomt i takt med engasjementet rundt toppfotballen for øvrig, og de siste par sesongene har det stort sett vært i forbindelse med bortekamper i de første cuprundene at jeg har sett de i aksjon. I forbindelse med denne kampen var det fra FFK-folkets side manet til innsats for å samle så mange bortefans som mulig, og et imponerende antall busser hadde satt kursen mot Romerike. Jeg var allerede inne i Oslo, og tok derfor en rutebuss derfra opp til Strømmen Stadion, der jeg ankom med en drøy time til avspark.

 

Nå har jeg ikke tidligere besøkte Strømmen Stadion, men jeg er ganske overbevist om at den store tribunen som på den ene langsiden nå dominerer anlegget totalt er en nokså ny affære. Det er da også anleggets eneste tribune, og det er en blanding av sittetribune og ståtribune. Seksjonene med ståtribune befinner seg på hver sin flanke av tribunen som strekker seg i hele banens lengde. Jeg betalte meg inn med 150 kroner, og fikk vite at det var den borterste delen som var satt av til FFKs stående supportere. Kampprogram er jo dessverre ikke hverdagskost her til lands, og det hadde de heller ikke her, men i stedet fikk jeg et gratis magasin som åpenbart var trykket til seriestarten, og som tok tempen på 1. divisjon. Jeg vil tro det er et magasin som blir utgitt et par ganger i året, om det i det hele tatt er flere nummer.

 

Etter å ha fått stappet en pølse i kjeften registrerte jeg at bussene fra Østfold begynte å ankomme, og det ble et artig gjensyn med flere gamle kompiser som av en eller annen grunn hadde tro på et FFK som hadde tapt åpningskampen hjemme mot Levanger. Noe mindre overraskende var det kanskje for de fleste at Strømmen hadde blitt grundig slått i Sandefjord, slik at det var to poengløse lag som nå møttes i andre serierunde. Ett eller begge lag ville selvsagt starte poengfangsten denne søndagen, og Fredrikstad-folket dominerte snart på tribunen etter hvert som det nærmet seg avspark.

 

De 1 038 tilskuerne ble vitne til en nokså nitrist forestilling, og spesielt var det med FFK-briller sørgelig å se hva som utspilte seg ute på det forhatte kunstgresset. FFK startet riktignok friskest rent spillemessig, men klarte ikke å spille seg frem til en eneste sjanse, og etter et kvarters tid kom vertene mer med i kampen og tok etter hvert over. Strømmen trillet og trillet ball uten at det skjedde stort, og det hadde vært søvndyssende kjedelig om jeg ikke hadde hatt venner og bekjente som skapte liv på borteseksjonen. Først noen minutter før pause kom kampens første sjanse da FFKs Magne Simonsen var rundingsbøye, men ble reddet av keeper Håvar G. Jenssen.

 

Om pauseunderholdningen hadde vært å se maling tørke, hadde det nok muligens vært noe mer spennende enn det som hadde utspilt seg ute på matta, og da pausen ble benyttet til å ta en strekk på beina og samtale litt med andre entusiaster av engelsk fotball, var det høydepunktet så langt. Ingen god reklame om min kompis Jon Erik ville overtale meg til å bli med på borteturen til Kongsvinger i sommer, da det igjen satses på storinnrykk, men det vil nok uansett bli vurdert seriøst…det er tross alt altfor lenge siden mitt hittil eneste besøk til Gjemselund. Men nå var det bare å tømme Cola-begeret og belage seg på mer elendighet…selv om det måtte være lov å håpe på en bedring i andre omgang.

 

Noe mer underholdende var det da vel også, selv om det ikke sier mye, og dessverre var det Strømmen som sto for det som var av sjanser. Et skummelt frispark kunne gitt vertene ledelsen, og FFK-keeper Jenssen måtte to ganger varte opp da Markus Brændrød fikk gode muligheter. Alt dette skjedde i andre omgangs første fire-fem minutter, før det igjen roet seg. Etter en time fikk Strømmen en gigantsjanse daFFK-forsvaret ble rundlurt og ballen ble lagt tilbake til Ulwich Ønstigård Ness. Helt upresset skjøt han imidlertid både utenfor og himmelhøyt over fra seks meter. Strømmen drev egentlig nokså heftig sjansesløseri, og på overtid fikk de to ganger gå opp uhindret og heade på mål fra kort hold – en gang like over og andre gang rett på keeper Jenssen. Dermed 0-0 og poengdeling.

 

FFK hadde så vidt jeg registrerte ikke ett eneste skudd på mål! Som tidligere nevnt stiller jeg meg noe undrende til at FFK har blitt nevnt som en opprykkskandidat av mange såkalte eksperter. Det er tross alt snakk om et lag som kun unngikk nedrykk til 2. divisjon siste sesong som følge av et mål som på et helt annet sted i landet (Grimstad) ble scoret seks minutter på overtid i siste serierunde. Riktignok har man i Jan Halvor Halvorsen fått en manager som også jeg tror kan være en bra mann. Men det har i en årrekke vært altfor mye surr i klubben, som til tider har hatt en ledelse der den ene har vært mer inkompetent enn den neste.

 

Nå er jeg kanskje vel negativ, og jeg tror da også at klubben etter hvert vil reise seg igjen, men det kan ta litt tid. Kanskje FFK skal glemme rivalisering med særpingene for en stakket stund, for neste sesong kan den lokale rivalen hete Moss eller Kvik Halden…hvis ikke sistnevnte til og med bytter divisjon med rødbuksene. Men kanskje hadde FFK hatt godt av en tur ned i 2. divisjon?? De av oss som husker sist gang, og oppholdet som ble betraktelig lengre enn forventet, håper det ikke blir realiteten, men slik FFK fremsto på Strømmen så er jeg sannelig ikke sikker på om de vil klare seg. De var svært heldige som i det hele tatt fikk med seg ett poeng som de kan takke Strømmens sjansesløseri for.

 

Jeg ble tilbudt skyss med «Selbak-bussen», der mange av mine bekjente hadde plass, og bussjåføren bekreftet at han kunne slippe meg av på Korsegården. Det var i hvert fall en koselig hjemtur med bussen, og kanskje skal jeg takke ja til Kongsvinger-turen likevel. Fra Korsegården tok jeg buss 510 hjem etter en dag jeg først og fremst vil huske for et utrolig skuffende FFK-lag som jeg knapt kan huske å ha sett svakere og mer tafatt.

 

 

Norwegian ground # 51:
Strømmen v Fredrikstad 0-0 (0-0)
1. divisjon
Strømmen Stadion, 10 April 2016
Inngang: 150 kroner
Tilskuere: 1 038

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg