Heming v Grüner 12.04.2016

 

Tirsdag 12.04.2016: Heming v Grüner

 

Denne tirsdagen valgte jeg å droppe Sky Sports Soccer Special og oppdateringer fra non-league, og bestemte meg i stedet for å få med meg en kamp her hjemme i Norge. Jeg kikket først på muligheten for å besøke Vestli, men da deres motstander var et reservelag (Korsvoll 2) dalte interessen noe. Jeg vurderte i stedet både Holmlia, Teisen og Rustad, før jeg til slutt blinket meg ut Heming v Grüner i 4. divisjon Oslo avdeling 2. Dermed ble det en utflukt til beste vestkant, og etter å ha busset inn til Oslo, gikk turen videre med T-bane til Gråkammen, der man finner Hemingbanen rett ved siden av T-banestasjonen.

 

Jeg må innrømme at jeg først og fremst forbinder Heming med langrenn, og det er jeg helt sikkert ikke alene om. Her på Gråkammen har de et anlegg som også byr på fasiliteter for en rekke andre idretter. I disse traktene er selvsagt tennis en av disse, i tillegg til at man har en stor hall der det ved mitt besøk ble spilt innebandy. I andre etasje er det tydeligvis et treningssenter, og man skal visst også ha en hoppbakke et eller annet sted rett i nærheten. Ellers er banen i seg selv en typisk Oslo-bane på dette nivået; en total uinteressant og anonym kunstgressbane med et par mindre kunstgressbaner rundt og uten tilskuerfasiliteter.

 

Hemingbanen ligger imidlertid litt interessant til innimellom bratte skrenter der T-banen slynger seg rundt banen oppe i skrenten på sin ferd oppover mot Holmenkollen og Frognersæteren (eller nedover mot Oslo sentrum). Kveldens artigste episode skjedde under oppvarmingen, da en av gjestenes muslimske spillere plutselig løp over på den tilstøtende kunstgressbanen der en rekke unger og ungdom spilte fotball. Der han lå med ræva i været vendt mot Mekka(?) fikk han plutselig en løpsk ball rett i akterspeilet.

 

Heming hadde uken før startet sin sesong med borteseier 4-3 over Korsvoll 2, mens gjestende Grüner hadde tapt 1-4 hjemme for nyopprykkede Majorstuen. Heming tok da også tidlig initiativet og virket rett og slett mye bedre. Det mest overraskende var etter hvert at det tok en halvtimes tid før de fikk nettkjenning, men da de fikk hull på byllen gjorde de det til gangs. Under et minutt senere sto det 2-0, og med fem minutter til pause var det 3-0 til hjemmelaget.

 

Det var også pauseresultatet, men en kar jeg hadde småpratet litt med – som viste seg å være faren til en av Heming-spillerne – ville ikke umiddelbart gå med på at Heming ville være å finne i toppkampen. Det var tross alt tidlig i sesongen, og i likhet med undertegnede var han derfor foreløpig noe usikker på hva de forskjellige lagene stor for, og også hva slags målestokk dette Grüner-laget var. Han mente i hvert fall at en plass på øvre halvdel var hans personlige målsetning, og det blir vel også på dette nivået ringvirkninger som følge av omrokkeringen av ligasystemet før neste sesong.

 

Heming var fortsatt det beste laget etter pause, selv om de etter hvert tok foten av gasspedalen i en langt mer tam andre omgang der Grüner omsider også kom mer med og fikk en og annen mulighet. Da Jurrece Mukendi satt inn sitt andre for kvelden og fastsatte sluttresultatet til 4-0 var det selvsagt også spikeren i kista. Vanskelig å dømme ut fra en enkelt kamp, men jeg blir ikke overrasket om Heming er å finne på øvre halvdel mens Grüner fort kan komme til å slite mer på nedre del av tabellen. Og med det var det på tide å komme seg hjemover mot Drøbak.

Norwegian ground # 52:
Heming v Grüner 4-0 (3-0)
4. divisjon Oslo avd. 2
Hemingbanen, 12 April 2016
1-0 Heine Bratli Lossius (og, 30)
2-0 Kim Yngland (31)
3-0 Jurrece Mukendi (40)
4-0 Jurrece Mukendi (70)
Inngang: Gratis
Tilskuere: 28 (h/c)

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg