Randesund v Hisøy 25.09.2021

 

Lørdag 25.09.2021: Randesund v Hisøy

Etter å brukt torsdagskvelden til å se Stjernen v Stavanger Oilers i Stjernehallen, var planen å se fredagskamp på Soon Arena for deretter å ta meg videre til Drøbak og overnatte der siden jeg skulle med morgentoget til Kristiansand lørdag morgen. Dette var i forbindelse med FFKs bortekamp mot Start på søndagen, men det begynte snart å spøke for fredagens planer da toget hadde stått en stund på Fredrikstad stasjon uten å kjøre videre og vi fikk beskjed om at det var kansellert. For å gjøre en lang historie kort, var det Vy som ‘imponerte’ på sitt sedvanlige vis og brukte over to og en halv time(!!) på å få oss fraktet fra Fredrikstad og forbi Rygge, der jeg fortsatt sto og blomstret da HSVs kamp skulle ha vært sparket i gang. Det var bare å innse at det ikke ble noen kamp på meg, og heller ta seg til Drøbak. Heldigvis tar Vy rask affære med henvendelsene angående refusjon, for jeg fikk beskjed om at jeg ville få svar…innen 12-15 virkedager (noe jeg for ordens skyld fremdeles ikke har fått)!

Etter å ha stått opp i otta og tatt 05.17-bussen inn til Oslo, hadde jeg vært bekymret for at også turen ned til Kristiansand skulle by på togkluss, og det virket som om nesten alt av tog var enten innstilt, sterkt forsinket eller erstattet med tog for buss, men heldigvis var 07.25-toget til Stavanger det eneste som så ut til å gå som planlagt! Jeg sovnet en gang før Kongsberg, og våknet nærmest som bestilt rett før vi ankom Vennesla, slik at jeg like etter kunne stige av i Kristiansand, der toget utrolig nok ankom i henhold til ruteplanen. Grunnen til at jeg dro ned allerede lørdag morgen var en dobbel i Kristiansand, der en kamp på gamle ærverdige Kristiansand Stadion ville være det forventede høydepunktet, men først var det kamp hos Randesund, som hører hjemme i det som tidligere var en egen kommune med samme navn, men som nå er en bydel øst i Kristiansand.

Noen andre FFK-fans hadde også tatt turen til Kristiansand allerede, og jeg ble tilbudt skyss opp til Sukkevann Idrettspark, der Randesund skulle ta imot Hisøy til kamp i 4. divisjon Agder. Randesund IL ble stiftet i 1946, og kalles gjerne bare RIL lokalt. Dette skal ifølge en kilde faktisk være Sørlandets største idrettslag, og er også moderklubben til Kristoffer «Doffen» Hæstad og hans bror Morten, samt andre spillere som senere har representert blant annet Start, slik som Tom Berhus, Frank Tønnesen og Simon Larsen. Klubben var for noen år siden oppe i 3. divisjon, der de så sent som i 2014 ble nummer fem i sin avdeling. Det ble fulgt opp av en sjetteplass, før de i 2016 måtte returnere til 4. divisjon.

Vi ankom Sukkevann Idrettspark litt før avspark, og kunne der forsyne oss med gratis kampprogram fra et stativ. Det var en nokså enkel affære, og noe spesielt formet som en slags brosjyre man bretter ut, men det er egentlig ikke mye mer som skal til. Selve anlegget ligger fint til omkranset av skog, og består av flere baner, tennisbaner, sandvolleyballbane, og en hall. 11’er-banen vi skulle se kamp på har en åpen tribune på deler av langsiden der man kommer inn. Der finner man også klubbhuset med garderober, kiosk og andre fasiliteter. Bortenfor tribunen har man en speaker-bu som balanserer tilsynelatende faretruende ute på en klippe eller knaus som strekker seg derfra og bortover mot skogen bak mål på bortre kortside. På de tre andre sidene er det ikke noen tilskuerfasiliteter å snakke om.

Agder fotballkrets har i år delt opp sin 4. divisjon i to avdelinger à seks lag, som skal møte hverandre hjemme og borte, og i denne avdelingen hadde Randesund vunnet fem av sine seks kamper hittil. Det var ensbetydende med at de toppet tabellen. Gjestene fra Hisøy utenfor Arendal sto med 1-2-3 på sine seks kamper, og la mer beskjedent plassert. Det omvendte møtet på Hisøy tidligere på sommeren hadde også endt med 0-4 og tre poeng til Randesund, og de var naturlig nok favoritt til å ta tre nye poeng i dag. Dessverre var det begrenset med mat i kiosken, så jeg måtte vente litt med å stille hungeren som så smått hadde begynt å melde seg, og heller konsentrere meg om kampen.

Ti minutter ut i kampen fikk Randesund straffespark ute på kunstgresset, og bortelagets keeper skadet seg i situasjonen som førte til straffesparket og måtte byttes ut. Henrik Byklum var sikker eksekutør og sendte vertene i en nokså oppskriftsmessig ledelse 1-0. Kun et par minutter senere burde ledelsen vært doblet da hjemmelaget fikk en kjempesjanse med en heading på bakre stolpe med målet vidåpent, men den gikk utenfor. Det var først på overtid av første omgang at vertene fikk sitt andre mål, og det kom ved at Marhias Råkil ble spilt gjennom og doblet ledelsen. Dermed kunne de grønnkledde gå i garderoben med 2-0 halvveis.

Etter at jeg måtte ty til en knøttliten pose Sørlandschips fra kiosken som midlertidig løsning, så vi at Randesund fortsatt hadde initiativet etter hvilen. De spilte seg frem til flere gode muligheter som foreløpig ikke ble omsatt i ytterligere mål, og gjestenes innbytter-keeper måtte i aksjon ved flere anledninger. En av hjemmelagets spillere hadde også en stor sjanse der han kun skulle bredside inn, men sleivsparket. Det kunne fort straffet seg mer enn det gjorde like etter, for med ti minutter igjen reduserte Hisøy til 2-1 ved Andre Lindboe, og kun et par minutter senere hadde Hisøy et forsøk som dog gikk rett på keeper. Randesund svarte imidlertid med en avslutning som ble styrt like utenfor, før de i kampens nest siste ordinære minutt omsider satt spikeren i kista da Henrik Byklum ble tomålsscorer og fastsatt sluttresultatet til 3-1.

Randesund suste videre mot avdelingsseier, mens vi snart suste forventningsfulle videre mot Kristiansand Stadion med et inntrykk av Randesund IL som en veldrevet klubb. Den første del av dagens dobbel var unnagjort på det som var et nokså trivelig sted å se fotball, og siden vi nå hadde litt tid før andre akt, ville jeg benytte anledningen til å få litt sårt tiltrengt mat i skrotten. Rett før vi parkerte utenfor Kristiansand Stadion hadde jeg sett at vi passerte en thai-restaurant som lå praktisk til i så måte, og med en rumlende mage ble det derfor en tur bort dit for å få seg et måltid før dagens andre kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 166:
Randesund v Hisøy 3-1 (2-0)
4. divisjon Agder
Sukkevann Idrettspark, 25 September 2021
1-0 Henrik Byklum (pen, 11)
2-0 Mathias Råkil (45+2)
2-1 Andre Lindboe (81)
3-1 Henrik Byklum (89)
Att: 42 (h/c)
Admission: Free
Programme: Free

Next game: 25.09.2021: Donn v Express
Previous game: 22.09.2021: Begby 2 v Torp 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg