Begby 2 v Torp 2 22.09.2021

Onsdag 22.09.2021: Begby 2 v Torp 2

Denne onsdagen var det nok cupen som sto i fokus for mange andre, men den moroa var ikke lenger FFK med på. I tillegg var den øvrige Østfold-menyen svært begrenset hva gjaldt herrefotball med kamper over 90 minutter, og bød kun på kamper med ‘reservelag’ involvert. Jeg vurderte å heller følge cuprunden fra sofaen hjemme, men kom snart til den konklusjonen at livet vitterlig er altfor kort til å tilbringe kvelden med å høre på Schau & Co. Da var det faktisk langt mer fristende med en 7. divisjons-kamp mellom to andrelag, så av-knappen ble raskt funnet, og jeg bestemte meg for å heller sykle en tur opp til Begby for å se deres andrelag møte Torps andrelag i kamp om poeng i 7. divisjon Østfold avdeling 1.

Sorgenfri sin egen lanterne rouge ankom Begby Arena et lite kvarter før avspark, og jeg gjør denne gang litt kort prosess og hopper rett til en noe overfladisk kamprapport fra en divisjon der det allerede var klart at totalt overlegne Kråkerøy 3 vinner en suveren avdelings-tittel. Det var Begby 2 som kom best i gang, og hadde flere gode sjanser den første halvtimen, inkludert et skudd i stolpen. For Torp 2 hadde storscorer Kenth Børresen et hardt frispark som gikk rett på keeper, og selv om han måtte gi retur, kom den nok litt bardus på en torping som fikk ballen rett i bena uten at han rakk å reagere. Det sto 0-0 halvveis. Men jeg hadde i det minste sluppet å høre på Schau, Tete Lidbom etc mens jeg så fotball..

Torp-veteran Regin Wernersen brant to store sjanser i løpet av et minutts tid, og fulgte opp med å rope til benken: «Da kan jeg bytte, Terje!». Torp-trener Terje Jonassen innvilget dog ikke ønsket, og i det 57. minutt tok Torp ledelsen da Begby-keeperens dårlige utspill straffet seg og Sander Danielsen sendte gjestene i føringen. Vertene utlignet dog umiddelbart, da Casper Michael Johansen ble spilt gjennom, løp fra midtbanen, rundet keeper og satt inn 1-1. Ti minutters tid senere fikk Begby straffe, men den ble reddet av Torps keeper, og det ble deretter fullt fyr i teltet da surr i Torp-forsvaret førte til en ny (misbrukt) Begby-sjanse. Med et snaut kvarter igjen tok likevel Begby ledelsen ved Peder Svendsen. Torp hadde en heading i tverrliggeren, og på overtid hadde Begby en enorm dobbeltsjanse der de først traff stolpen og deretter hadde nærmest åpent mål men fikk avslutningen blokkert. Det var uansett tid nok igjen til at Peder Svendsen kunne sette spikeren i kista med 3-1 og sikre seieren for Begby, og jeg kunne sykle hjem.

Begby 2 v Torp 2 3-1 (0-0)