Lisleby 2 v Ekholt 06.10.2023

Fredag 06.10.2023: Lisleby 2 v Ekholt

Etter å ha sett Borgen v Ås ende i borteseier på Mobakken, hastet jeg mot bussholdeplassen for å komme meg av gårde, for jeg hadde ytterligere en kamp på agendaen denne fredagskvelden. Etter å ha busset inn til Sarpsborg, skiftet jeg til buss mot Fredrikstad, og ble denne gang med helt inn til byen for å ta bussen derfra til Lisleby, hvor jeg ankom Sentralidrettsanlegget med et lite kvarter til avspark i 5. divisjons-oppgjøret mellom Lisleby 2 og Ekholt. Det var kveldens eneste kamp med avspark såpass sent som 20.00, så valget av kamp nummer to for dagen hadde vært en enkel avgjørelse å ta. Kampen skulle riktignok ikke spilles på hovedbanen på Sentralidrettsanlegget, men snarere på Lisleby kunstgress rett ved siden av, da de nok ville spare gressmatta til førstelagskampen mot Sprint-Jeløy 2 dagen etter.

Lisleby sto faktisk i fare for å kunne rykke ned med både sitt første- og andrelag dersom alt gikk galt, og vanskeligst så det nok kanskje ut for andrelaget. De lå nest sist på tabellen i kretsens 5. divisjon, med kun Råde 2 bak seg, og med fire poeng opp til Berg på plassen over. Tredje siste er heller ikke nødvendigvis nok, og opp til Gresvik var det hele åtte poeng. I toppen var det også spenning, og Greåker ledet an to poeng foran duoen Selbak og Idd (sistnevnte med én kamp mer spilt enn de øvrige). Ett poeng bak der igjen lå Drøbak/Frogn 2, mens Ekholt lurte ytterligere to poeng bak og ikke helt skulle avskrives i kampen om opprykk dersom de kunne få med seg tre poeng denne kvelden.

Ekholt tok tidlig kontroll over kampen ute på kunstgresset, og i kampens 13. minutt tok de ledelsen ved Christian Bretun Ahlsen. Drøyt ti minutter senere vant Kristoffer Slangsvoll en duell inne i feltet og doblet ledelsen, og det kunne blitt mer noen minutter senere da Ekholt-spissen løp fra Lisleby-forsvaret og kom alene gjennom, men avslutningen traff stolpen. Det ble likevel 0-3 da Ahlsen i det 38. minutt kom seg gjennom og noterte seg for sitt andre for dagen, og jeg begynte å ane at det kunne bli litt stygt for vertene. Fem minutter før pause ropte Ekholt på straffe, og skulle nok kanskje også hatt det, men fikk det ikke. På overtid av omgangen fikk Lisleby ballen i nettet, men scoringen ble annullert for det som så ut til å være en hands. Det sto 0-3 halvveis, og det var det egentlig ingenting å si på.

Ekholt fortsatt der de slapp etter pause, og i det 55. minutt økte de til 0-4 med et skudd som gikk via en forsvarer som var uheldig og styrte ballen i eget mål. To minutter senere traff Ekholt også tverrliggeren, men de måtte ikke vente altfor lenge før Åsmund Johansen la på til 0-5 etter å ha fått stå helt alene på bakre stolpe. Lisleby-reservene fikk imidlertid en redusering like etter, idet vi passerte halvspilt omgang, og det var en fin prestasjon da Farshid Robina reduserte til 1-5. Med et kvarter igjen fikk Lisleby straffe, men den ble reddet av Ekholt-keeperen, og noen minutter senere økte Thomas Klausen til 1-6 fra en corner. Ytterligere et par minutter frem i tid fikk Ahlsen sitt hattrick da han fastsatt sluttresultatet til 1-7, og helt på tampen hadde de en kjempesjanse til å strø ytterligere salt i såret, men Lisleby fikk blokkert på streken. Jeg hadde tilbragt store deler av kampen i trivelig samtale med Lisleby-leder Petter Fossengen, og han var tilsynelatende ikke spesielt tilfreds med det han så, men han hadde tydeligvis fått med seg trenden de siste dagene der klubbene hadde overrakt meg skjerf, og han hentet både lue og skjerf fra kiosken som han ga meg før han tilbød seg å kjøre meg ned til fergeleiet. Det er det bare å takke og bukke for, og jeg rakk nå også en tidligere ferge. Morgenen etter skulle vi sette kursen mot Bergen, så det var bare å komme seg hjem og pakke.

Lisleby 2 v Ekholt 1-7 (0-3)