Hvaler v Ekholt 2 13.10.2024

Søndag 13.10.2024: Hvaler v Ekholt 2

Etter at jeg dagen før hadde sett Drøbak/Frogn feire 4. divisjons-tittelen med seieren i Råde, håpet jeg at jeg også denne søndagen skulle få se feiring av avdelingstittel når jeg hadde tenkt meg til Hvaler. På Asmaløy kunstgress skulle nemlig Hvaler avslutte sesongen med hjemmekamp mot Ekholt 2, og ville rykke opp med seier. Det viste seg at også Lislebys store sønn, Erik Syversen, hadde tenkt i de samme baner, så jeg skulle etter hvert få selskap av ham på turen ut til Asmaløy. Etter å ha busset inn til Fredrikstad sentrum, møtte jeg ham der, og sammen satt vi oss på bussen mot Skjærhalden. Vi hoppet av på holdeplassen Rød, og spaserte den siste biten opp til Asmaløy kunstgress, der vi ankom med meget godt tid til kampstart.

Dette var en kamp i 7. divisjon Østfold avdeling 1, og status der var at Gresvik 2 tronet på toppen med 34 poeng på 14 kamper. Med det var de imidlertid også ferdigspilt, og toer Hvaler lå kun to poeng bak før de nå skulle spille sin siste kamp for sesongen. Det var disse to det sto mellom. Dagens bortelag var Ekholt 2, som lå på en femteplass med 21 poeng, men de stilte med flere A-lagsspillere. Vi fikk snart selskap av Terje Mollestad (Nordic Stadiums), som nå hadde passert vanvittige 380 kamper for året! Vi ble etter hvert stående å se kampen sammen med ham, og vi hadde både håp om å trå på at vi skulle få se Hvaler feire tittel og opprykk.

Slik skulle det dessverre ikke gå, og det ble tidlig klart at dette ikke gikk Hvaler sin vei, for allerede etter fem minutter sendte Sondre Nordby Ekholt 2 i ledelsen 0-1, og det var egentlig en enveiskjøring i første omgang. Etter et snaut kvarter doblet Kristoffer Slangsvold bortelagets ledelse ved å sette inn 0-2, og vi skjønte at dette ville bli vanskelig. Ledelsen kunne også vært større, for Ekholt 2 var klart best og produserte flere gode sjanser. Det var farlig nesten hver gang de kom i angrep, og da Sondre Nordby økte til 0-3 ved å skli inn sitt andre mål på bakre stolpe etter en drøy halvtime, følte vi at det var avgjort. Det var et slukøret Hvaler-lag som gikk i garderoben på stillingen 0-3 halvveis, men vi også var litt slukøret da vi konstaterte at det gikk mot et reservelag opp også fra denne avdelingen. Uten forkleinelse for Gresvik 2, er jeg jo neppe alene i å tenke at det hadde vært langt morsommere med et førstelag opp, i form av Hvaler.

Jeg har ingen formening om hva Hvaler-spillerne fikk høre eller eventuelt fikk i seg i pausen, men det var et helt annet Hvaler-lag som kom på banen etter hvilen, og det ble da også en helt annen omgang. Ti minutter ut i andre omgang kom reduseringen etter at de tok seg til dødlinja og la tilbake til Felix Tveit-Reffsgård som styrte inn 1-3. Det var nå Hvaler som styrte totalt og presset på i sin jakt på ytterligere scoringer, og de hadde flere muligheter til å få det, men de lot vente på seg. I det 85. minutt var oppskriften igjen å ta seg til dødlinja og legge tilbake, og nok en gang var Felix Tveit-Reffsgård sist på ballen da Hvaler om sider fikk reduseringen til 2-3. Vi stå med en følelse av at den likevel kom litt for sent, men Hvaler prøvde, og på overtid hadde de et press der det blant annet endte med flere skudd og blokkeringer i rask rekkefølge. Dessverre ble det ingen flere mål, og dermed endte det 2-3. Opprykket gikk til Gresvik 2, mens Hvaler må prøve igjen neste år. Så få jeg avslutningsvis takke Terje for at han skysset oss tilbake mot Fredrikstad.

Hvaler v Ekholt 2 2-3 (0-3)