Kråkerøy v Lisleby (@ Østfoldhallen) 01.03.2024

Fredag 01.03.2024: Kråkerøy v Lisleby (@ Østfoldhallen)

Denne fredagen var det igjen Østfoldhallen som var stedet, for der skulle Kråkerøy og Lisleby møtes til treningskamp. Det var bare å busse dit, og det skulle vise seg å bli to kamper på meg i Østfoldhallen denne kvelden, men det visste jeg fortsatt ikke da jeg ankom. Det var altså to klubber fra kretsens 4. divisjon som nå skulle måle krefter, og mens Kråkerøy tok tredjeplassen i fjor, slet Lisleby i motsatt ende av tabellen og reddet plassen med et nødskrik. Ut fra det jeg hadde sett av Kråkerøy i treningskampene hittil, hadde jeg inntrykk av at de fremsto solide, og selv om Lisleby også hadde slått godt fra seg, må jeg innrømme at jeg på forhånd mistenkte at de ville kunne få visse problemer mot Kråkerøy.

Fem minutter var spilt da Lisleby fikk et frispark ute på siden. Det endte i mål, og Steven Wilondja var målscoreren som sørget for 0-1. Kråkerøy svarte direkte, og et minutt senere ble et innlegg foran mål styrt inn, men jubelen var kortvarig da det ble annullert for offside. Kråkerøy hadde deretter et skudd fra distanse som hadde kurs mot krysset, men keeperen fikk slått over. Halvtimen var passert da det var Lisleby sin tur til å få et mål annullert, og det lignet veldig på situasjonen der Kråkerøy fikk sin nettkjenning annullert. Innlegg foran mål, ballen ble enkelt styrt inn, men flagget var oppe. Dermed sto det fortsatt 0-1 til pause.

I det 53. minutt doblet Imran Ibrahim ledelsen for Lisleby, og 0-2 var fortsatt stillingen da vi nærmet oss halvspilt andre omgang. Da hadde Kråkerøy et skudd fra distanse som suste over tverrliggeren, og nærmere skulle de ikke komme. I stedet var Lisleby nære på å øke ytterligere i det 80. minutt, etter en godt angrep som endte med en skummel avslutning som dog ikke traff helt. Fire minutter senere fikk de imidlertid sitt tredje. Igjen var det et godt angrep, og Capital Oukbay dunket kontant inn 0-3. Det ble også sluttresultatet, og jeg lot meg imponere over Lisleby i denne kampen. Det virker som de jobber godt der nå og har noe på gang. Det kan sikkert sies at Kråkerøy manglet et par av sine faste travere, men jeg tar likevel ingenting bort fra Lislebys gode prestasjon denne fredagen. Jeg vil bli meget overrasket om de ikke kommer en del høyere på tabellen enn i fjor.

Kråkerøy v Lisleby 0-3 (0-1)