Utsikten v Nordnes 22.05.2022

 

Søndag 22.05.2022: Utsikten v Nordnes

Bergen hadde vært åsted for en aldri så liten langhelg med fotball på menyen, og hovedmenyen hadde naturligvis vært FFKs bortekamp mot Brann på Brann Stadion lørdag kveld. Jeg hadde imidlertid fotball på menyen også denne søndagen, før jeg skulle hjem med nattoget. Nå hadde jeg allerede vært på Stemmemyren for å se Sandviken spille uavgjort mot Kjelsås 2, men hadde fortsatt ytterligere en kamp på agendaen. Før den tid hadde jeg litt tid å slå i hjel, og slo meg ned en stund på den koselige puben Børskjelleren inntil det var på tide å dra med seg bagasjen og sette kursen mot min siste kamp for helgen.

Det dreide seg om 6. divisjons-oppgjøret mellom Utsikten og Nordnes, og det skulle spilles på Krohnsminde, som en gang var en ærverdig idrettsarena. Jeg lot Bybanen frakte meg fra Byparken til Danmarks plass, et lite steinkast fra nevnte anlegg, og var såpass tidlig ute at spillerne fortsatt ikke hadde satt i gang oppvarmingen. Jeg skvatt for øvrig litt da det først var to kvinnelag som snart kom ut for å varme opp, og jeg sjekket frenetisk NFF sine sider for å se om jeg hadde sett feil og om det eventuelt var en annen kamp jeg kunne rekke, men det viste seg at jeg heldigvis hadde sett rett og at jentene skulle spille kamp på 7er-banen ved siden av.

Snart kom også herrelagene til Utsikten og Nordnes ut for å varme opp mens jeg kikket meg rundt. Det er få om noen fortsatt eksisterende arenaer jeg kan komme på som i min levetid har vært offer for regelrett vandalisme og hærverk satt i system som det tilfellet har vært med Krohnsminde, for anlegget hadde tidligere en flott, klassisk hovedtribune på den ene langsiden og en stor og åpen ståtribune på motsatt langside. Det skal ha åpnet i 1947, og har opp gjennom årene blitt benyttet til å arrangere blant annet både fotball, friidrett, skøyter og speedway. Når man ser bilder av hvor flott det var, er det egentlig til å gråte av når man sammenligner med hvordan anlegget fremstår den dag i dag.

Bakgrunnen for dette er en ombygging i 2004, og det sies at grunnen hadde begynt å sige, samtidig som Fana Stadion hadde tatt over rollen som byens fremste friidrettsstadion. Derfor fjernet man løpebanene og friidrettsfasilitetene, og samtidig ble dessverre også naturgresset erstattet med kunstgress. I tillegg ble hovedbanen flyttet litt sørover, og det ble også anlagt en 7er-bane. Disse endringene resulterte i at tribunene nå sto skjevt i forhold til banen, og selvsagt ble det også klaget over utdaterte og gammeldagse fasiliteter. I 2008 ble tribunene, tegnet av bergensarkitekten Ole Landmark, revet, og deler av området er nå bebygget av Helse Vest. Selve banen er i dag en enkel kunstgressbane uten noe som helst av fasiliteter.

Den offisielle publikumsrekorden stammer fra 1991, da hele 11 918 tilskuere så et lokaloppgjør mellom Brann og Fyllingen, men det skal sies at det under cup-kvartfinalen mellom Varegg og Rosenborg i 1971 trolig var langt over 20 000 her. Portene ble sprengt, og telleapparatene sluttet å virke, slik at noe nøyaktig tilskuertall aldri ble registrert. Jeg forsøkte å se det for meg der jeg nå sto og ventet på avspark sammen med en liten håndfull andre fremmøte som etter hvert hadde dukket opp. Litt senere talte jeg meg frem til hele 31 tilskuere, så en skikkelig durabelig publikumsfest der altså.

Det er flere klubber som benytter Krohnsminde som hjemmebane, og Utsikten er kun én av disse. Det er svært lite jeg kan fortelle om klubben, men om man skal dømme ut fra deres logo, ble de stiftet så sent som i 2015. De sikret seg i 2017 opprykk fra 7. divisjon, og spiller fortsatt i 6. divisjon. Der befinner de seg i avdeling 2, og den ble toppet av Nest-Sotra, som sto med 12 poeng på sine fem kamper hittil. De hadde to poeng ned til Laksevåg, tre poeng ned til Solid, og fire poeng ned til kveldens bortelag Nordnes, som hadde denne hengekampen til gode på de øvrige. Det hadde også Utsikten, som med fem poeng på sine fire kamper så langt befant seg på en sjetteplass.

Bortelaget Nordnes hadde ikke hatt langt turen, og det var de som fremsto som det beste laget. Det var således ikke ufortjent da Vegard Bakken Venaas satt inn 0-1 i det 39. minutt. Etter en omgang der presisjonen i avslutningene foreløpig hadde vært så som så, traff man plutselig mål også, og like etter kom igjen et skudd på mål fra gjestene, men keeper fikk klarert, og returen ble med nød og neppe klarert. Om vi hopper frem til andre omgang og det 75. minutt, var Utsikten nære på en utligning, men Nordnes-keeperen fikk både parert og omsider fått fatt i ballen rett før den rullet over streken. I stedet doblet Øyvind Vallestad ledelsen få minutter senere. Med rundt fem minutter igjen var det nesten et tredje da en corner endte opp med at en forsvarer sleivsparket i egen stolpe og rett i fanget på keeper. Det endte 0-2.

Sluttsignalet signaliserte på en måte også slutten på min langhelg i Bergen, eller i hvert fall fotball-delen av den. Nå gjensto det egentlig bare å ta med seg bagen og komme seg med nattoget til Oslo, og siden jeg hadde litt tid å slå i hjel, ble det blant tid til et måltid på et gatekjøkken. Også denne kvelden skulle jeg imidlertid få se litt av konsekvensene av handlingene til utskudd i Supras dagen før, for på vei tilbake til togstasjonen i Bergen ble jeg rett og slett konfrontert av et par sinte bergensere som lurte på hvorfor «vi» ikke hadde stilt opp som lovet på lørdagskvelden. De forsto åpenbart at jeg ikke var Supras og heller ikke har noe til overs for de, men fikk med meg en siste og lite hjertelig hilsen tilbake til Plankebyen, og noen «løfter» om hva som vil skje neste gang FFK møter Brann. Turen hjem gikk ellers greit, og jeg sovnet et eller annet sted oppe på vidda rett etter Finse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 197:
Utsikten v Nordnes 0-2 (0-1)
6. divisjon Hordaland avd 2
Krohnsminde, 22 May 2022
0-1 Vegard Bakken Venaas (39)
0-2 Øyvind Vallestad (85)
Att: 31 (h/c)
Admission: Free

Next game: 23.05.2022: Kvik Halden 2 v Greåker
Previous game: 22.05.2022: Sandviken v Kjelsås 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg