KFUM Oslo v Fredrikstad 15.09.2021

 

Onsdag 15.09.2021: KFUM Oslo v Fredrikstad

Etter en noe uventet dobbel dagen før, var det duket for en ny dobbel denne onsdagen, og det i forbindelse med FFKs bortekamp mot KFUM Oslo klokken 17.00. Jeg hadde også andre planer i hovedstaden før den tid, for siden det for min del var såpass lenge siden sist, tok jeg et tidlig tog for å først bli med på den ukentlige runden i Frognerparken. Jeg hadde dog ikke før hoppet av T-banen på Majorstuen før jeg på telefon fikk beskjed fra legenden Scheie om at han og Drillo måtte melde pass i dag fordi de skulle til Trondheim. Da det også viste seg å være ytterligere fravær, ble det et sterkt redusert felt denne gang, men hyggelig var det lell. Da vi brøt opp, tok jeg sammen med Viggo Johansen trikken ned til sentrum, hvor jeg tok farvel med ham og gikk for å lade opp med et par glass Stowford Press på Sir Winston.

Det var etter hvert på tide å komme seg opp på Ekeberg, der KFUM Oslo holder til, og dette ville for meg også være en ny bane. Den tidlige kampstarten hadde for øvrig bakgrunn i at flomlysene ikke hadde nok lux. Jeg har jo ved flere anledninger sett kamp på KFUM Arena, men den ligger nå midlertidig ubenyttet i påvente av en oppgradering som har blitt forsinket. Derfor har man en stund banedelt med Vålerenga, men er nå tilbake på Ekeberg og banen som går under navnet Ekeberg kunstgress #1. Dette var en meget spartansk kunstgressbane som de nå har fått oppgradert nok til at de (sannsynligvis med en hele haug av dispensasjoner) får lov til å spille sine kamper der inntil videre. Jeg så dog umiddelbart at den tross dette ikke er spesielt godt egnet til kamper på dette nivået. De skal dog ha meget med ros for å ha trykket opp et 12-siders kampprogram.

Den provisoriske inngangen ble åpenbart delt mellom supporterne, for man ble spurt om man var Kåffa eller FFK og deretter vinket mot høyre eller venstre – mot ‘hovedtribunen’ på langsiden, eller mot bortetribunen bak det ene målet. For inngangspengene på 200 kroner fikk vi der en midlertidig tribune med utsikt rett i et stort nett som var så finmasket at man knapt ville fått en bordtennisball gjennom, og som var slitsomt å se kampen gjennom. Av toalettfasiliteter hadde vi én eneste mobil festival-do på deling, og den mobile kiosken i hjørnet delte vi med hjemmefansen. Merkelig nok var det bortenfor dette ingen sperringer ut mot den store gressletta på baksiden, slik at det i praksis hadde vært fritt frem for de som etter hvert sto og så kampen fra den lille vollen der å spasere rett inn. På langsiden ut mot denne gressletta var det på den lille vollen satt opp noe som lignet på et slags partytelt som nok huset sekretariat, eventuelle VIP-personer og den slags.

Med tanke på fasilitetene her, virket det for øvrig enda mer absurd at FFK mener reglementet hindrer oss i å ha Sørsia som hjemmefelt på Fredrikstad Stadion. Det som forresten skulle vise seg å være et tilskuertall på 635, var ifølge speaker faktisk ensbetydende med utsolgt! Man kan jo spørre seg hvorfor man ikke bruker KFUM Arena så lenge det tilsynelatende ikke er tatt et spadetak der, og det åpenbart ikke vil bli gjort på en stund. Noen lurte på om det kunne ha noe å gjør med at man har fraktet «TV-tårnet» over veien, og at det vil bli for dyrt å frakte det frem og tilbake igjen flere ganger. En annen besynderlig greie er at de nå tilsynelatende har tatt med seg KFUM Arena navnet over til sin nye midlertidige arena, mens KFUM Arena har blitt Ekeberg kunstgress #1. De har altså byttet navn, og med det skapt en hel del forvirring, så jeg forholder meg for ordens skyld til de gamle navnene.

Spillerne måtte faktisk krysse den nokså trafikkerte Ekebergveien for å komme seg over fra garderobene i KFUM-hallen, og måtte dermed også bruke fotgjengerfeltet mens bilene ventet og slapp de over, men snart var også de klare for avspark. FFK virker for meg å ha et aldri så lite KFUM-kompleks i tellende bortekamper, og Kåffa tok nesten en tidlig ledelse da Jesper Taaje fikk stå altfor alene og avslutte, men ballen smalt i tverrliggeren og FFK slapp med skrekken. Nok en gang viste Taofeek Ismaheel seg som en av FFKs aktive menn, og hadde et par gode muligheter – et skudd fra bortimot 40 meter som landet på nettaket, og en avslutning utenfor alene med keeper. Tjuefem minutter var passert da Kåffa tok ledelsen ved Robin Rasch, som etter litt klabb og babb i FFK-feltet fikk ballen bena og hadde en enkel jobb med å sette inn 1-0.

I samme situasjon hadde FFK-kaptein Henrik Kjelsrud Johansen åpenbart skadet seg, og løp bort til benken for å assistanse med det som skulle vise seg å være en finger som var ute av ledd. Jeg trodde det var et krav om slikt, men utrolig nok viste det seg at også kyndig legepersonell var mangelvare her på plastsavannen på Ekeberg, og snart etterlyste speaker en lege blant tilskuerne. Det hadde vi blant FFK-fansen, og ropene om at «vi har lege, vi har lege» bragte visst frem latteren hos flere av FFK-spillerne. Det var dog vanskeligere å komme seg inn på selve banen enn å ta seg inn på tribuneplass fra utsiden, men da legen omsider fikk forsert sperringene, fikk han raskt fingeren på plass slik at Kjelsrud kunne fortsette. Fem minutter før pause fikk også FFK sin utligning da dansken Mads Nielsen headet et innlegg i mål, og kunne gå i garderoben med 1-1 halvveis, etter å ha sett seg til både høyre og venstre og passet på at ingen ble overkjørt.

FFK kunne tidlig i andre omgang tatt ledelsen, men avslutningen fra Nicolay Solberg ble blokkert på streken av en årvåken Dadi Gaye. FFK hadde mye av spillet, men klarte ikke å skape de helt store sjansene, og på en sjelden visitt slo KFUM til. Ballen havnet hos David Tavakoli på bakre stolpe, og han klinket ballen i motsatt kryss via tverrliggeren, og dermed 2-1.Til tross for at et vedvarende FFK-trykk klarte de ikke å svare i den grad at det ble noen store sjanser, og det endte dermed 2-1. Litt skuffende for et FFK som tapte terreng i opprykkskampen, og igjen hadde KFUM borte vist seg som en vrien nøtt for rødbuksene. Mens Jon Erik og andre kompiser satt kursen hjemover mot Østfold, hadde jeg ytterligere en kamp på menyen i Oslo denne kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 163:
KFUM Oslo v Fredrikstad 2-1 (1-1)
1. divisjon
Ekeberg kunstgress 1, 15 September 2021
1-0 Robin Rasch (26)
1-1 Mads Nielsen (41)
2-1 David Tavakoli (71)
Att: 635 (sold out!)
Admission: 200 NOK
Programme: Free

Next game: 15.09.2021: Høybråten og Stovner v Ellingsrud
Previous game: 14.09.2021: Berg v Driv

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg