Vålerenga v Fredrikstad 06.10.2024

 

Søndag 06.10.2024: Vålerenga v Fredrikstad

Etter lørdagens tur til Sverige, var det nå bare å rette oppmerksomheten mot den norske cupen, der FFK denne søndagen skulle spille kvartfinale. Etter å ha tatt seg av Drøbak/Frogn, Eik Tønsberg 871, Rosenborg og Raufoss, var det nå 1. divisjons-klubben Vålerenga som sto for tur og den kampen skulle spilles i Oslo. Det var nok nerver på en litt annen måte foran denne kampen enn foran bortekampen mot oppkomlingen 08 helgen før, og muligens har det å gjøre med at jeg fryktet denne kampen litt. Selv om det kanskje ikke er noen jeg synes det er deiligere å slå enn nettopp Vålerenga, er det vel kanskje heller ingen som er verre å tape for. I tillegg var det cup og vinn eller forsvinn, og de sto i veien for en ny mulig cupfinale som jeg har veldig lyst på (og som også kan være veien til Europa).

Det var med litt blandene følelser at jeg var raskt ute med å sikre meg en billett da de ble sluppet, for det er også en klubb jeg nødig vil støtte med et eneste øre om jeg kan unngå det. Selv om jeg allerede hadde sett kamp på Vålerenga Stadion to ganger – både åpningskampen mot 08, og en treningskamp mot Raufoss i fjor – hadde jeg imidlertid fortsatt til gode å se FFK i aksjon der, og jeg bet i det sure eplet og punget ut 199 kroner for en billett på borteseksjonen som for øvrig ble helt utsolgt. Da Red Beavers også satt opp buss for anledningen, bestilte jeg plass der sammen med flere kompiser, så da var også det i boks. Sjåføren Roy plukket opp oss som bor på østsiden på vei inn til byen, og etter en oppladning på Saints gikk vi bort til Værste Hangarn der bussene skulle gå fra. 13 busser var det vel som etter hvert kjørte i kolonne mot hovedstaden.

Etter det fantastiske nedrykket i fjor høst, hadde den motbydelige Oslo-klubben kommet litt skjevt ut også 1. divisjon, men fikk dessverre fort skuta på rett kjøl og har sust gjennom divisjon. Få dager tidligere hadde de sikret seg opprykk tilbake til Eliteserien, slik at vi dessverre må møte de igjen også i serien til året. I cupen hadde de i tur og orden slått ut Union Carl Berner, Oppsal, Tromsø og HamKam, og flyten de nå hadde med det som vel var 18 strake kamper uten tap gjorde det til en vemmelig motstander på flere måter. Etter ankomst kunne vi etter hvert ta oss inn på et utsolgt bortefelt med rundt tjue minutter til kampstart, og stemningen den denne kvelden ga nærmest gåsehud og assosiasjoner til entusiasmen rundt FFK for 15-20 år siden.

Lenge var det stemningen på tribunene som var beholdningen, for ute på banen var det svært sjansefattig, og det hadde kun vært 2-3 halvsjanser da lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Det største samtaleemnet rundt der vi sto var dommeren som virket å gjøre sitt ytterste for å hjelpe hjemmelaget, og som var banens desidert svakeste aktør. En periode lurte jeg på om det kun var vi som så med veldig tykke FFK-briller, men også et par aviser som drev live-oppdateringer fra kampen stusset tydeligvis voldsomt over nivået på dømmingen. Det var hjemmelaget som kom best i gang i andre omgang, men etter en times spill ble FFK snytt for straffe da Morten Bjørlo fikk en arm i ansiktet og gikk i bakken (med klar blåveis som resultat), og det føyde seg inn i rekken av svake dommeravgjørelser. VIF hadde en par halvsjanser, men mot slutten av omgangen begynte FFK å ta over, og Sondre Sørløkk fikk en kjempesjanse med ti minutter igjen av ordinær tid, men headingen for nærmest åpent mål traff nettveggen. Det gikk mot ekstraomganger.

Med kampstart klokken 20.00 ville det bli en sen retur til plankebyen, og når vi nå gikk til ekstraomganger ville det bli enda senere. I ekstraomgangenes sjuende minutt eksploderte det. Jeppe Kjær hadde blitt lagt i bakken og fått frispark rundt 20 meter fra mål. Det tok selvsagt Morten Bjørlo, og han sendte ballen over muren og i mål. Ikke utagbart, men keeper klarte ikke å hindre scoring. 0-1, og ekstase blant FFK-fansen på den ene kortsiden. Det var bare å holde unna den siste tiden, og kort fortalt klarte FFK det. Der skal de møte årets cup-juksemakere KFUM i semifinalen hjemme i Fredrikstad, og tenk så morsomt det hadde vært med en ny cupfinale ( i hvert fall om den blir vunnet)!

Kvelden vil nok rent bortsett far målet til Bjørlo og avansementet ble husket best for den herlige rammen på denne kampen under flomlysene, med skikkelig kok på tribunen. Vålerenga viste på side nok en gang hvor smålige de er da de guffet opp musikken til fullt da FFK-spillerne skulle feire foran sine egne fans, og det er ikke første gang de kjører slike varianter. Men da var det ekstra deilig å se deres fans gå slukøret hjem. Helgen før hadde vi fått se særpingene gå skuffet hjem, men for meg er det om mulig faktisk enda deiligere å se VIF-pakket gå skuffet hjem. Med avansement i bagasjen gikk også hjemturen litt lettere. Nå var det landslagspause, så FFK hadde et par uker til neste kamp, som blir hjemme mot Lillestrøm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Vålerenga v Fredrikstad 0-1 AET (0-0, 0-0)
Norwegian Cup, Quarter Final
Vålerenga Stadion, 6 October 2024
0-1 Morten Børlo (97)
Att: 13 276
Admission: 199 NOK

Next game: 08.10.2024: Lisleby 2 v Tune
Previous game: 05.10.2024: IFK Åmål v Färgelanda IF
Previous norwegian game: 04.10.2024: Torp v Idd

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg