Notodden v Arendal (@ Telemarkshallen) 21.02.2020

 

Fredag 21.02.2020: Notodden v Arendal

Jeg hadde egentlig ingen store planer om å se norsk fotball på en stund, og da min banehopper-kumpan Stig-André Lippert tok initiativet til en utflukt for å se fotball i Telemark, må jeg innrømme at jeg var litt avventende. Han hadde sett seg ut treningskampen mellom Notodden og Arendal som denne fredagen skulle spilles i Telemarkshallen, og var nok langt mer entusiastisk enn det undertegnede var med tanke på en innendørs treningskamp mellom to lag der ingen av de var hallens primærbruker Idrettslaget Skarphedin. Han var nok også langt mer ivrig etter å besøke disse innendørshallene enn hva undertegnede har vært, men med utsikter om en fin tur i godt selskap valgte jeg til slutt likevel å takke ja.

Dermed ble det tur, og jeg sto klar da han kom for å plukke meg opp i Drøbak sentrum. Ferden gikk via den forhatte Oslofjordtunnelen og via Drammen og Kongsberg, der det på sistnevnte sted ble en stopp for å fylle drivstoff og få litt mat i skrotten. Vi kom oss inn i Telemark og passerte Notodden, der jeg som FFK-er har dystre minner fra mitt besøk hos Notodden FK, men det var altså ikke der de skulle arrangere dagens kamp. Vi tok av ved Notodden flyplass og fortsatte mot Bø, og for en som overhodet ikke er lokalkjent her var det overraskende hvor bratt og lang stigningen var opp til det jeg har funnet ut at heter Reshjemheia. Etter å ha passert veiens høyeste punkt på rundt 400 meter over havet, kom vi oss etter hvert til Telemarkshallen, der vi så vidt klarte avkjøringen som kom litt vel brått på.

Det var her ute i skogen noen kilometer nord for Bø, og for øvrig rett ved siden av Sommerland i Bø, at dagens treningskamp skulle spilles, og flaggene på utsiden viste med tydelighet at det er Bø-klubben Skarphedin som normalt holder til her. En fancy spillerbuss som sto parkert lenger inn på parkeringsplassen levnet liten tvil om at Arendal selvsagt hadde ankommet allerede. Vi fant omsider også frem til riktig inngangsdør og inntok hallen der oppvarmingen var i full gang. Det var gratis inngang, og det hadde dukket opp en og annen person til tross for tidlig avspark på en hverdag. Etter at kampen hadde kommet i gang, talte vi oss for øvrig frem til 47 tilskuere som hadde møtt opp se de to 2. divisjonsklubbene måle krefter.

Telemarkshallen er som nevnt driftet av Idrettslaget Skarphedin, som for øvrig er en av Telemarks eldste idrettslag. Hvor gammel hallen er skal jeg ikke forsøke og gjette meg frem til, men tribunefasilitetene består uansett av en opphøyet tre-tribune på den ene langsiden. Der virker det overraskende romslig sammenlignet med eksempelvis LSK-Hallen, men det har naturlig nok å gjøre med at mens det i sistnevnte hall er tribunefasiliteter på begge langsiden, er det kun på én av langsidene i Telemarkshallen. På bortre langside står det dog et slags ‘utkikkstårn’ i tillegg til to meget enkle innbytterbenker, men her er det ikke voldsom stor avstand fra banen og inn til veggen. Bak det ene målet, der vi hadde kommet inn, er det dessuten bygget en slags to-etasjes ‘utstikker’ med blant annet kiosk i første etasje og kontorer i etasjen over.

Dagens kamp mellom Notodden og Arendal var en kamp mellom to av klubbens som av mange er forventet å kjempe i toppen av sin 2. divisjons-avdeling og ta opp kampen med eksempelvis Egersund. Notodden var jo i fjor et 1. divisjons-lag, men rykket til slutt ned og ble av Åsane som beseiret telemarkingene i kvalifiseringen. De har visst ambisjoner om umiddelbar retur til nivå to, men også Arendal har ambisjoner om opprykk. Etter en treg start på forrige sesong kom de etter hvert sterkere utover året, og vil garantert kunne hevde seg i toppen. Hvem av de var foreløpig best rustet for det begge håper skal bli en opprykkskamp? Etter å hentet ut en Farris fra kiosken og således støttet Skarphedin litt, var det det jeg sammen med de øvrige fremmøtte nå skulle finne ut av.

Standarden ble satt da Arendal tok ledelsen fra straffemerket allerede i kampens sjuende minutt, og sørlendingene fremsto som det beste laget. Conrad Wallem var det som satt straffesparket trygt i mål bak Notodden-keeperen som fort kunne ha måttet plukke ut et par baller til av nettet før dommeren blåste i fløyta for å signalisere at det var på tide med en aldri så liten hvil. 0-1 sto seg derimot til pause, men det kunne altså vært mer, for mens telemarkingene nok klødde seg litt i hodet og kanskje innså at man har en jobb å gjøre før sesongstart, spilte nok arendalittene på seg ytterligere selvtillit. Jeg ser i ettertid an NFK selv mener det var en jevnspilt førsteomgang der de spilte godt, og så lenge de selv er fornøyd med innsatsen så er det jo bra for de, men vi oppfattet nok Arendal som klart best før hvilen.

Sannsynligvis var nok uansett det viktigste å få prøvd ut en rekke spillere og få litt oversikt over hvor landet ligger, og således var det garantert positive ting å ta med seg også for NFK, som tidlig i andreomgangen fikk flere ok sjanser. Arendal var imidlertid også mer effektive foran mål, og halvveis ut i andre omgang satt Fabian Stensrud Ness inn 0-2. Det ble også sluttresultatet, og Arendal kunne reise hjemover med ny seier i treningskampene. For Notodden sin del ville jeg sagt at det til tider virket litt betenkelig, men de virket selv nokså tilfreds og har garantert bedre innsikt enn meg i hva som rører seg i klubben. Vi forlot uansett ganske omgående åstedet og vendte hjemover samme vei vi hadde kommet – naturlig nok i motsatt retning – og med en ny rast for å innta litt føde på veien hjem. Utrolig nok var Oslofjordtunnelen åpen også på hjemturen, så vi kom oss tilbake på riktig side av fjorden etter det som viste seg å bli en ganske så trivelig tur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 129:
Notodden v Arendal 0-2 (0-1)
Friendly
Telemarkshallen, 21 February 2020
0-1 Conrad Wallem (pen, 7)
0-2 Fabian Stensrud Ness (68)
Att: 47 (h/c)
Admission: Free

Next game: 26.02.2020: Fet v Flisbyen
Previous game: 13.02.2020: Løvenstad v Hvam

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg