Fet v Flisbyen 26.02.2020

 

Onsdag 26.02.2020: Fet v Flisbyen

Sammen med banehopper Stig-André Lippert hadde jeg planlagt en kamp tidligere denne uka, men på et vis som dessverre ikke er helt unormalt her hjemme i Norge, ble kampen på mystisk vis fjernet fra menyen på Groundhopper-appen uten noe som helst info fra noen av klubbene. Hadde det ikke vært for at en av personene som legger inn kamper på appen via en bekjent som spiller på bortelaget funnet ut ved en tilfeldighet at kampen var utsatt, kunne det fort endt opp med en gedigen bomtur. Slikt blir man dessverre vant til hjemme, men vi la uansett nye planer. Det dreide seg om en tur til Fetsund for å se Fet IL spille mot Flisbyen i det som nå kalles OBOS Cup men som i dette tilfellet vil måtte kunne kalles Akershusmesterskapet.

Det til tross for at jeg måtte gjøre en vurdering om hvorvidt jeg følte det hensiktsmessig med en kveldskamp da jeg dagen etter skulle tidlig opp for å reise til Danmark. Nå var ikke 18.15 den seneste kampstarten, men om det var sunn fornuft som til slutt seiret eller ikke, får nok være opp til andre å avgjøre. Jeg valgte i hvert fall til slutt å ta turen. Det kunne også kombineres med et treff med min far, så derfor tok jeg tidlig turen inn til hovedstaden og traff ham for en hyggelig lunsj. Etter å ha tatt farvel med ham hadde jeg også som planlagt tid til å sjekke ut et par bokhandlere for å se om det var noe interessant på det store ‘mammutsalget’. Jeg begynte et øyeblikk nesten å lure på om jeg ble skygget av den godeste Hans Olav Lahlum, for han kom luskende etter meg både på Tanum og Norli.

Han fulgte dog ikke etter meg da jeg forlot butikkene tomhendt og satt kursen mot Café Fiasco, der jeg slo meg ned med et glass godt drikke mens jeg ventet på herr Lippert. Glasset ble etter hvert tømt, og vi gikk som planlagt over til Oslo S for å ta 17.04-toget mot Kongsvinger. Vi skulle kun være med så langt som til den lille stasjonen Nerdrum, der vi etter et kvarters togtur kunne stige av med en snau time til kampstart. Vi befinner oss her et stykke sørøst for Lillestrøm, rett ved stedet der Glomma renner ut i Øyeren. Glomma renner her gjennom det som skal være Nord-Europas største innlandsdelta, og tømmerlense-anlegget som har blitt museum under navnet Fetsund Lenser er visst Norges største. Jeg hadde oppdaget at det tilknyttet det tilsynelatende var en pub som heter Lensepuben, men da vi gikk en aldri så liten omvei dit bort, viste det seg at det hele rett og slett virket å holdt stengt.

Dermed var det intet annet å gjøre enn å traske mot kamparenaen og vente på avspark. Fet IL spiller sine hjemmekamper på et anlegg med det flotte navnet Fedrelandet, og den har en flott og idyllisk beliggenhet ved Glommas vestre bredd. Nå må det sies at navnet er langt mer storslagent enn anlegget, som er et nokså typisk norske bredde-anlegg – selvsagt komplett med kunstgressbane som igjen naturligvis var dekket av streker for forskjellige banestørrelser. På den ene langsiden er det i det minste en artig liten liten tribune i tre, men ved klubbhuset bak mål var det ingen kiosk åpen for anledningen. Det hadde tidligere på dagen vært så deilig i sola, men nå ble det raskt bikkjekaldt, og mitt reisefølge som kanskje ikke helt hadde tatt på eller med seg klar for anledningen, sjekket allerede ut mulighetene for å søke tilflukt for varmen inne i gangen.

Vi var ute i kulda igjen i god tid før avspark for kampen i denne siste gruppespills-kampen i gruppa som også inkluderte Hvam. Fet hadde slått nettopp Hvam i sin første kamp, mens Hvam på sin side deretter hadde slått Flisbyen. Kveldens oppgjør var en kamp mellom to lag som begge skal spille 2020-sesongen i 5. divisjon, i og med at Fet IL endte fjorårssesongen med nedrykk fra 4. divisjon. Den klubben ble for øvrig stiftet i 1900 og driver også med en rekke andre idretter. Det er kanskje håndball de har hevdet seg best i, men nå var det fotball det dreide seg om, så denne kvelden ville det forhåpentligvis bli dømt hands om noen andre enn målvaktene tok ballen med hendene.

Fet tok initiativet fra start, og i det 10. minutt sørget Robin Moheim for 1-0. Et kvarter senere doblet Marius Tolcsiner hjemmelagets ledelse, og ytterligere fem minutter senere satt Sondre Gundersen inn 3-0. Det begynte å bli litt stygt da Marius Søgård besørget 4-0, men Joakim Alfredsen ga i det minste Filsbyen en redusering sekunder før dommeren blåste for halv tid. Det var nå så kaldt at vi rett og slett rømte inn i klubbhuset, der det foregikk møte bak låste dører, og forsøkte så godt vi kunne å varme oss i gangen der. Fet lot seg åpenbart ikke affisere voldsomt av kulde, for Simen Rustadbakken økte til 5-1 tidlig i andre omgang. Kveldens flotteste mål var det i hvert fall gjestene som sto for, og en av de ble kreditert Anders Taraldsen da han reduserte til 5-2 snaut halvveis ut i omgangen. Med et kvarters tid igjen fastsatt Sondre Gundersen sluttresultatet til 6-2 med sitt andre for kvelden.

To frosne banehoppere kunne omsider sette kursen tilbake til stasjonen da dommeren blåste av foran det vi talte oss frem til å være 16 tilskuere, men det var fortsatt en god stund å vente på toget. Vi fikk en fiks idé da tog i motsatt retning ankom, og ble med den korte veien til noe mer sentrale Fetsund stasjon for å varme oss et par minutter på toget. Der var det akkurat også tid til å stikke innom en kolonialbutikk hvor vi drøyde tiden og varmet oss mens vi plukket med oss noe småtteri. Omsider kom toget for å frakte oss tilbake til Oslo S, der vi umiddelbart gikk hvert til vårt for å komme oss hjemover. For min del var det bare å komme seg hjem for å pakke ferdig og få seg litt søvn før Danmarks-turen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 130:
Fet v Flisbyen 6-2 (4-1)
Akershusmesterskapet (OBOS Cup), group stage
Fedrelandet Idrettspark, 26 February 2020
1-0 Robin Moheim (10)
2-0 Marius Tolcsiner (25)
3-0 Sondre Gundersen (30)
4-0 Marius Søgård (38)
4-1 Joakim Alfredsen (45)
5-1 Simen Rustadbakken (50)
5-2 Anders Taraldsen (67)
6-2 Sondre Gundersen (75)
Att: 16 (h/c)
Admission: Free

Next game: 27.02.2020: Malmö FF v VfL Wolfsburg
Next Norwegian game: 18.07.2020: Sotra SK v Nardo
Previous game: 21.02.2020: Notodden v Arendal (@ Telemarkshallen)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg