Løvenstad v Hvam 13.02.2020

 

Torsdag 13.02.2020: Løvenstad v Hvam

Det var snart to uker siden min forrige kamp, og tiden i mellomtiden hadde i større grad gått med til å se ishockey ved både å følge Stjernen og å ta en tur opp til Ski for å se 2. divisjons-oppgjøret Ski v Skien. Men nå var det klart for en dose fotball igjen, og en stor del av ‘skylden’ for det må nok tilfalle min engelske groundhopper-kompis Paul Fergusson som hadde meldt sin ankomst denne dagen i forbindelse med at han skulle se Rally Sweden. Etter noen dager i Danmark og Sverige ville han komme med tog fra Göteborg for å overnatte oppe ved Oslo Lufthavn Gardermoen, og siden han sikkert ville se en kamp, var jeg mitt ansvar bevisst og fant et par alternativer til ham på Romerike. Til tross for at det var en treningskamp, falt til slutt valget på Løvenstad v Hvam, og Fiasco ble valgt som møteplass.

Der på hans favoritt-etablissement i Oslo slo jeg meg ned med en god bok og ventet på at han skulle dukke opp etter togturen. Han hadde visst blitt heftet av tollere som tok imot passasjerene ved ankomst Oslo S, men dukket snart opp slik at vi begge kunne få påfyll i glassene. Etter en lystig stund på Fiasco var det på tide å komme seg av gårde, for siden Paul insisterte på først å dra opp til hotellet ved flyplassen for å sjekke inn, bød det på litt av en omvei. Men vi tok oss dit opp med tog, og fant etter hvert en buss som kjørte forbi det aktuelle hotellet slik at han fikk sjekket inn. Bussen som skulle frakte oss tilbake kom imidlertid aldri, men en snau halvtime etter at den ifølge ruteplanen skulle ha vært der, kom det en annen buss slik at vi i hvert fall kom oss tilbake til flyplassen og kunne komme oss med en av togene sørover til Lillestrøm.

Der fikk vi forlystet oss med en seidel på Kulturpuben før vi fortsatte bort til Gulating. Det falt åpenbart i smak hos min ledsager for dagen, men etter å ha inntatt god mat og ikke minst god drikke, gikk vi for å ta bussen som skulle frakte oss til Løvenstad. Igjen lot bussen fra Ruter vente på seg, men ti minutters tid forsinket kom den omsider, slik at vi kom oss til vår destinasjon med få minutter til avspark. Sandbekkbanen er ikke overraskende en enkel kunstgressbane, men på den ene langsiden har man en liten, åpen tribune av provisorisk utseende. Denne har plastseter som gir sitteplass til anslagsvis 100-150 tilskuere. Et klubbhus ligger bak kortsiden der vi ankom, men det virket ikke å være noe åpent.

Løvenstad FK er noe så forfriskende som en norsk breddeklubb som faktisk er ren fotballklubb, og da den ble stiftet i 1972 skal det faktisk ha vært av en guttegjeng som hadde som medlemskrav at man måtte være Leeds United-supporter. Jeg skal ikke spekulere i om alle faktisk var det, men det fortelles at grunnet guttenes unge alder måtte foreldre på banen for å signere relevante papirer for å få medlemskap i NFF. Sistnevnte krevde sågar ett års medlemskap i Norges Idrettsforbund for å få stille lag i divisjonene, men klubben fikk en hjelpende hånd av nabo Rælingen FK som lot de spille sin første sesong under navnet Rælingen 3. Løvenstad FK har på sitt beste spilt i 3. divisjon, og har fostret en og annen kjent spiller som senere har dratt på seg Lillestrøm-drakta. Både Bjarne Sognnæs og Geir Frigård var i Løvenstad FK i sin junior-karriere. Det var for så vidt også Anders Eriksen, som kanskje er mest kjent i LSK for å ha blitt utvist kort etter at han kom innpå som innbytter i det som visstnok skal ha vært hans eneste opptreden i LSK-trøya (en europacup-kamp mot Glentoran).

Kampinformasjon på NFF sine sider i etterkant av oppgjøret er svært begrenset, og med en telefon som streiker i kulda var det en liten utfordring (derfor også få bilder herfra), men om jeg tolket klubbenes respektive info i etterkant riktig, skal jeg muligens ha klart å komme frem til de riktige målscorere. Uansett var det Hans Kristian Hofsrud som ga bortelaget Hvam ledelsen etter knapt ti minutters spill, men fem minutter senere var vi like langt. Etter en halvtime hadde vertene snudd kampen, og gikk derfor til pause med ledelse. Til treningskamp å være var det til tider underholdende, og det kunne vært langt flere mål, men etter hvilen tok vertene grep og satt inn ytterligere tre mål slik at det med ti minutter igjen sto 5-1. En av deres målscorere forblir dog uidentifisert, men liten tvil om at Niklas Skogly fastsatt sluttresultatet til 5-2 med en sen redusering foran det vi talte oss frem til å være 14 tilskuere. Nå var det bare å komme seg hjemover, og etter å ha sendt Paul av gårde med en buss mot Lillestrøm, ventet jeg igjen forgjeves på at Oslo-bussen skulle dukke opp slik at jeg kunne komme meg ut av kulda. Ingen stor dag for Ruter, og jeg skal ikke gjette om det var en forsinket buss eller neste avgang som omsider kom et kvarters tid forsinket. Men jeg kom meg da hjem til slutt jeg også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 128:
Løvenstad v Hvam 5-2 (2-1)
Friendly
Sandbekkbanen, 13 February 2020
0-1 Hans Kristian Hofsrud (10)
1-1 Anders Nikolai Lappegård (15)
2-1 Jesper Jordheim Vieskar (30)
3-1 Anders Nikolai Lappegård (63)
4-1 Arian Bashiri (68)
5-1 Nr 48 (80)
5-2 Niklas Skogly (87)
Att: 14 (h/c)
Admission: Free

Next game: 21.02.2020: Notodden v Arendal (@ Telemarkshallen)
Previous game: 01.02.2020: Lillestrøm v Tromsø

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg