Fredrikstad 2 v FK Eik Tønsberg 871 17.10.2021

 

Søndag 17.10.2021: Fredrikstad 2 v FK Eik Tønsberg 871

Det nytter ikke å hvile på laurbærene; skjønt jeg hadde sovet i 10-11 timer da jeg karret meg opp av hotellsenga på Forus i Stavanger. Lørdagen hadde bydd på en lang dag med grytidlig start da jeg så FFKs bortekamp mot Bryne, og jeg trengte tydeligvis en solid dose søvn. Men snart var det bare å busse mot flyplassen på Sola for å komme seg hjem, og det ble sannelig en ørliten dose mer søvn på flyturen tilbake til Gardermoen også. Så var det dette med å ikke hvile på laurbærene, for jeg hadde planer om å dra rett på kamp på veien hjem, med bagasje og det hele. FFKs andrelag skulle ta imot FK Eik Tønsberg 871, og med en kampstart klokken 15.00 ville jeg nok slitt litt med å rekke det, men da den ble omberammet til klokken 18.00 gjorde det ting enda enklere.

Ting gikk da også såpass smidig at jeg var nokså raskt tilbake i Fredrikstad, der bakgrunnen for omberammingen var at FFK først skulle spille en kvinnekamp klokken 15.00. Da var det imidlertid langt mer interessant for meg å lade opp med en aldri så liten matbit og en Bulmers på Havnelageret mens jeg var i kontakt med min kompis Jon Erik som også nå vurderte å hive seg med. Selv om inntektene visstnok går til juniorlaget, synes jeg personlig at det kunne vært en god idé å ha gratis inngang for sesongkortholderne også på klubbens øvrige kamper, men Jon Erik lot seg denne gang ikke avskrekke av at man ble avkrevd 100 kroner i inngangspenger (eventuelt 50 kroner for barn og honnør). Mens jeg gikk over gangbrua, fikk jeg beskjed om at han hadde gått inn på stadion, og jeg fant ham snart der inne.

Det skulle nå dreie seg om 3. divisjon avdeling 2, der FFK 2 håpet å ta ytterligere et skritt mot fornyet kontrakt. Dagens motstander var imidlertid ingen enkel sådan, for gjestene fra Tønsberg var serieledere og utkjempet en voldsom duell med først og fremst Ørn Horten om avdelingsseieren og opprykket. Eik-navnet burde jo være kjent for de som har fulgt fotball i noen år, men denne klubben er et resultatet av nok en fusjon i Tønsberg-fotballen. FK Tønsberg var et resultat av et samarbeidsprosjekt der hele tjue(!) klubber i Tønsberg-området gikk sammen, og de tok den gang Eik-Tønsberg sin plass i divisjonssystemet. Nå har denne klubben igjen slått seg sammen med Eik med en fusjon som ble realitet første nyttårsdag 2020. Tallet 871 referer åpenbart til året da man mener Tønsberg ble grunnlagt, og signaliserer muligens også at man er like opptatt av både årstall og fusjonsklubber som ‘særpingene'(?)

Etter en forsiktig åpning, var det faktisk ungguttene til FFK som tok initiativet, og det var ikke ufortjent da Marcus Wenneberg satt inn 1-0 i kampens 34. minutt. Fem minutter senere skulle det bli enda bedre for vertskapet, for da økte Kasander Getz til 2-0, og det lå an til en aldri så liten overraskelse da det også var stillingen halvveis. Det var nok et og annet brunt hjerte i Horten som håpet det ville holde seg, og det var ikke meg imot å gi Ørn Horten en hjelpende hånd. Blant det jeg anslo å være i hvert fall rundt 120 tilskuere, var også en solid gruppe med noen titalls Tønsberg-fans som kampen gjennom var aktive med sang og rop, og som skapte mer liv enn det en viss ‘ultras’-gruppering i Fredrikstad har gjort på år og dag, men så var disse kanskje også mest opptatt av å støtte laget sitt og mindre opptatt av furting og drittslenging bak ryggen på medsupportere på interne chatkanaler.

Om FFK 2 egentlig ledet fortjent ved pause, ble andre omgang en noe annerledes forestilling, der gjestene gikk hardt ut vel vitende om at de helst burde ha med seg noe fra denne kampen. Daniel Mathisen fikk etter hvert redusert til 2-1, men til tross for et press fra Tønsberg-laget, holdt FFK ut lenge. Man kunne ane en stadig større desperasjon blant Tønsberg-folket på tribunen, men i det 82. minutt kunne de endelig juble over utligning da innbytter Anders Gustavsen satt inn 2-2. De klarte dog aldri å få et vinnermål, slik at det også ble sluttresultatet, og jeg vet ikke hvor fornøyd deres trener Ronny Johnsen og hans assistent Per Egil Swift var med det, men de hadde nå i hvert fall ett poeng forsprang på Ørn Horten. Utenfor sto bussen til Tønsberg Vikings og ventet, for tydeligvis leier de bussen deres, og vi ble stående å slå av en prat om hockey med sjåføren som også viste seg å være en slags primus motor i nevnte hockey-klubb, før vi kunne dra hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad 2 v FK Eik Tønsberg 871 2-2 (2-0)
3. divisjon avd. 2
Fredrikstad Stadion, 17 October 2021
1-0 Marcus Wenneberg (34)
2-0 Kasander Getz (39)
2-1 Daniel Mathisen (58)
2-2 Anders Gustavsen (82)
Att: 120-ish (est)
Admission: 50 NOK (concession)

Next game: 18.10.2021: FC Trollhättan v Skövde AIK
Next norwegian game: 20.10.2021: Fredrikstad v Strømmen
Previous game: 16.10.2021: Bryne v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg