Fredrikstad v Strømmen 20.10.2021

 

Onsdag 20.10.2021: Fredrikstad v Strømmen

Etter en fotballfri tirsdag var det tilbake til ‘pliktene’ når FFK denne onsdagen skulle ha kveldskamp mot Strømmen og hanke inn tre nye poeng i jakten på et andre strake opprykk. Nå er jo jeg på ingen måte en av de som har forventet noe slikt, og jeg har helt siden før sesongstart ment at jeg ville være svært fornøyd om FFK kunne kjempe om en av kvalik-plassene, og at alt bedre enn det kun være være en gledelig bonus. Hjemmekampen mot tabelljumboen fra Romerike må dog sies å ha vært en av kampene der alt annet enn en seier ville være en skuffelse, og jeg ville da når sant skal sies heller ikke ha noe særlig imot å sende Strømmen et skritt nærmere nedrykk til 2. divisjon i samme slengen.

Møtested var også denne gang Lille Dragen, som nå er det nye navnet på gamle West End Pub, og sammen med min kompis Jon Erik tok jeg bussen inn til byen for å lade opp der. Snart kom også noen andre til, slik at vi bli en liten gjeng, men tiden flyr i godt selskap, og det var snart på tide å krysse elva og komme seg bort på stadion. Jeg hadde gått litt i forveien, og ble snart ‘shanghaiet’ på innsiden, slik at jeg måtte trå til med å hjelpe å flagge på indre bane under innmarsjen til spillerne. Vinden gjorde at det rykket heftig i det enorme flagget, men jeg klarte vel å holde nokså bra kontroll på det til jeg kunne senke det, pakke det sammen og komme meg opp på ståtribunen til de andre.

Da vi entret kampens tiende minutt, hadde vi fortsatt ikke sett antydning til noen sjanse, men da dukket Håvard Åsheims opp og ga FFK en god start. «Rolvsøys Iniesta» er ikke kjent som noen målmaskin, men han gjorde et godt løp inn i feltet og smalt ballen i mål til 1-0. Man skulle tro det var nettopp det kampen trengte, men FFK virket å skru av helt, og det gikk ikke mange minuttene før Sander Birkeland utlignet til 1-1 for Strømmen med et skudd som fant veien til nettmaskene helt nede ved stolpen. Deretter ble det et fryktelig kjedelig kampbilde der et balltrillende FFK hadde problemer med å bryte gjennom forsvarsmuren til et Strømmen så lå lavt i et 4-5-1. Heldigvis har vi en mann som kan gjøre ting nærmest på egen hånd, og Ismaheel var på ferde tjue minutters tid etter utligningen. Mads Nielsen skal ha ros for en glimrende langpasning i bakrom, og da den fant Ismaheel, gjorde sistnevnte borteforsvarerne svimle før han hamret inn 2-1.

Det var også stillingen til pause, da jeg gikk for å ta meg en røyk og deretter bestemte meg for å igjen droppe det håpløse prosjektet det er å stille seg i kiosk-kø for å få en pizzabit i pausen. Et kioskutsalg som selv med (til FFK å være) lave tilskuertall har blitt notorisk beryktet for lange og saktegående køer og der man stort sett har gått tom for det meste allerede få minutter ut i pausen fristet ikke å stå i kø for. Om jeg i det hele tatt hadde blitt betjent før andre omgang var godt i gang igjen, ville det mest sannsynlig være svært lite igjen å kjøpe der, så jeg sparte heller de pengene og slo i stedet av en prat med noen andre FFK-fans som var fornøyd med ledelsen med ikke med FFKs spill, og håpet det ville ta seg opp etter hvilen.

Det gjorde det virkelig ikke, for FFK leverte slik jeg ser det en kamp som nok er en kandidat til å være deres kanskje dårligste for året. Det var en total mangel på press i spillet deres, og i den fasen av spillet var det åpenbart at de savnet Jakob Lindström som sonet karantene. Også Strømmen var svake, men FFK var faktisk ved flere anledninger heldige som ikke fikk ny utligning imot. De levde virkelig farlig noen ganger, og det var alt annet enn imponerende det de leverte ute på plastikken. Det ble neglebiting frem til det 83. minutt, da en sarping faktisk fikk jubel på Fredrikstad Stadion. Olav Øby tok corner som blåste rett inn i Strømmen-målet, og sørget med det for 3-1. Til tross for at Strømmen hadde et par ok muligheter etter dette, og tvang frem et par gode redninger fra Håvar Jenssen, var det hjemmelaget som til slutt kunne juble over tre poeng etter hjemmeseier 3-1. Dog uten å imponere på noen som helst måte.

Det gjorde vel imidlertid ståfeltet på Ståplass Nord denne kvelden, for til tross for et offisielt tilskuertall på kun 3 040, var det bra trøkk på feltet blant de som hadde møtt opp der. Det bidro til at både FFK og Fredrikstad Blad nok en gang utpekte Ståplass Nord som sin «BB». Igjen hadde de mest negative elementene heldigvis valgt å holde seg borte og i stedet fortsette sin tilværelse som furtne drittunger fra et helt annet sted, så da var det igjen en herlig og positiv stemning på Ståplass Nord til tross for en ussel forestilling ute på banen. Det ble da i hvert fall seier, og det var vel tross alt det viktigste. Nå skulle jeg faktisk videre for å også få med meg mest mulig av en annen – og helt avgjørende – kamp som hadde startet halvannen time etter FFKs kamp, så det var bare å komme seg av gårde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Strømmen 3-1 (2-1)
1. divisjon
Fredrikstad Stadion, 20 October 2021
1-0 Håvard Åsheim (10)
1-1 Sander Birkeland (14)
2-1 Taofeek Ismaheel (33)
3-1 Olav Øby (83)
Att: 3 040
Admission: 50 NOK

Next game: 20.10.2021: Torp v Trosvik
Previous game: 18.10.2021: FC Trollhättan v Skövde AIK
Previous norwegian game: 17.10.2021: Fredrikstad 2 v FK Eik Tønsberg 871

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg